Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 18 čer 2017 19:32 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Sorry jako, ale ten případ volání s ceskoukartou ze Slovenska na Slovensko do regulace roamingu nepatří. Kup si kartu slovenského O2.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2017 20:01 

Kraj: ČR - Jihomoravský
No to teda patří, vždyť jsem v roamingový zóně, tak proč by neměl patřit???

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2017 20:17 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Voláš z český karty (jedno odkud) na číslo se slovenskou předvolačkou. To je mezistátní hovor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2017 20:20 
Řádný člen

Protože v roamingový zóně jsi teď "jako doma", tudíž volání za sazbu ČR - SR je OK. Nejsem žádným příznivcem zkurvených operátorů ale nechtěli byste náhodou všechno zadarmo? A předpokládám, že největší řev, že je to zregulované málo, budou dělat antiunijníci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2017 21:25 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Já zatím nenadávám - Vodafone je v pohodě. Ostatně si už dlouho myslím, že je Vodafone nejlepší z našich operátorů.

Jak funguje Roaming na den v EU

Pokud cestujete do EU, Norska, Lichtenštejnska nebo na Island tzn. do naší zóny 1, budete využívat službu Roaming na den zdarma, tzn. bez denních poplatků. V Evropě už jste totiž jako doma.
Aby vám tam naše služby správně fungovaly, je i nadále potřeba mít zapnutý roamingový tarif, například právě Roaming na den. Pak si můžete v rámci Evropy v klidu užívat celý svůj domácí balíček nebo předplacenku bez jakýchkoliv příplatků a omezení. To se týká samozřejmě i dat, která máte komplet k dispozici.
Pokud chcete volat mimo zónu 1, minuta vás bude stát 7,47 Kč a za SMS zaplatíte 1,96 Kč.

Jak funguje Roaming na den ve světě

Ve chvíli, kdy si ve více než 100 zemích světa s někým zavoláte, pošlete SMSku (příchozí je zdarma) nebo se připojíte na internet, vám za denní poplatek 199 Kč zaktivujeme nastavenou službu Roaming na den.
Od toho okamžiku voláte a SMSkujete celých 24 hodin za podmínek jako máte doma, a to na všechna čísla v zemi, kde právě jste a také do ČR. Takže například s tarify Red Naplno voláte i SMSkujete neomezeně. Hovory do ostatních zemí vám naúčtujeme podle ceníku Volání do zahraničí.

V rámci těchto 24 hodin můžete navíc v klidu prodatovat až 100 MB z domácího datového balíčku. Objem dat si můžete kdykoliv navýšit v Můj Vodafone o 100 MB za 149 Kč.
Datový balíček mám 5 GB ... s tím není problém.

To mi přijde dobrý ...

Teď mě zajímalo Švýcarsko (jedu příští týden na koncert Johna Fogerty): budu tam jen 2 dny
tady se mi vyplatí zapnout "Roaming na den" za 199,- Kč

a) volání a SMS do ČR v rámci 24 h/199,- Kč
b) data - až 100 MB v rámci 24 h/199,- Kč
Neomezené a volné jednotky do všech sítí (volání a SMS) čerpáte v rámci denního poplatku.
Pokud volné jednotky vyčerpáte, bude vás další minuta stát 3, 49 Kč a 1, 51 Kč.
(nemůžu vyčerpat - mám doma paušál)

Pokud plánujete volát do jiné země než ČR a nebo země ve které se právě nacházíte, bude váš hovor účtován dle ceníku Volání do zahraničí.
To mě nesere - mám doma v rámci tarifu 1000 minut měsíčně volání do zahraničí grátis.

Z toho plyne, že pouze v tom Švýcarsku mám omezení 100 MB dat denně za 199,- Kč. To je jediné riziko, kdyby si člověk pustil mapy a takové věci, že by to přešvihl a musel si to připlatit 149,- Kč za další data. takže dávat bacha a data ve Švajcu honit jen z grátis wifin (hotely, benzinka apod.). Ale po novu už toto nehrozí v EU. Tam jsou data i hovory komplet grátis - za mě dobrý.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2017 21:40 
Řádný člen

Tam máš ale nadstandard - to volání v zemi, kde se nacházíš, na její čísla v rámci paušálu. Ale není na to nárok, jak se domníval lučištník.
S Vodafonem jsme se bohužel museli předloni rozloučit, protože jsme měli dávno v rámcové smlouvě podmínky jako teď po deregulaci a milý Vodafone nabyl dojmu, že moc roamingujeme a chtěl nám ze dne na den zvýšit ceny na dvojnásobek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 čer 2017 00:08 
Řádný člen

laminat píše:
Tam máš ale nadstandard - to volání v zemi, kde se nacházíš, na její čísla v rámci paušálu. Ale není na to nárok, jak se domníval lučištník.

Oprava po konzultaci se supportem: je to trošku jinak (měli chybu na jedné webové stránce):

"Když máte v tarifu volné minuty pro volání do zahraničí (např. Red LTE Super, Red LTE Premium), můžete je (stejně jako dříve) využít pouze při volání z ČR do vybraných zemí."... neboli to neznamená, že bych mohl třeba pro to Švýcarsko použít ty volné minuty z těch 1000 ..., jak jsem původně myslel.

Ve zmíněném Švajcu například musím použít třeba ten Roaming na den za 199,- Kč a můžu volat, SMS kovat a datovat (100 MB) celých 24 hodin od aktivace. Ale i tak to jde.

Detaily mají zde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 čer 2017 17:42 

Tak už se v tom bordelu úplně ztrácím :?: Takže jak pojedu zase na Slovensko, tak raději vyndat českou simku, a koupit slovenský SIMky na volání, a na data (pro on-line GPS)?
Pak ovšem vůbec nechápu, co měl znamenat ten humbuk s rušením ani nevím čeho vlastně, když s českou simkou mě to teď vyjde venku ještě dráž- před úpravama 9.60/min, nyní 12.49/min. za mezistátní hovor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 čer 2017 18:44 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Napríklad. Alebo ak volania vyhovujú a problém je cena dát - offline navigáciu (Androidu)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 čer 2017 18:57 
Řádný člen

sagitarius: A kolik toho na tom Slovensku provoláš? A to soukromě? A co Ti brání změnit operátora?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 čer 2017 20:37 

No, jsem tam dost často, a mám smlouvu do 03/19, takže změnit nemůžu- musel bych zaplatit polovinu všech splátek do konce smlouvy :-(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 črc 2017 23:52 
Moderátor

Koupil jsem si na vymýcení pětiletého bejlí na chatě strunovku. Jako obvykle jsem vybíral velmi pečlivě a dlouho, až jsem dospěl k Protecu. Mám od nich nějaké nářadí a nástroje, je to taková kategorie "použitelné bez vážných výhrad" a mají v našem kraji zavedenou tradici (dealerství sídlí v Podbřezí u Dobrušky). Kupoval jsem v kamenném krámě, kde to vyšlo asi o kilo dráž než na íšopu s poštou.
Nejprve jsem vyžnul travnatou cestu, aby bylo kam zajet autem. Po asi hodině práce jsem si pochrochtával nad skvělou mašinkou, a to do chvíle, než jsem roztočenou sekačku zvednul a naklopil. V tom okamžení mi ulítla strunová hlava. Nějakej spratek v Číně asi spěchal na svačinu a zapomněl hlavu na hřídeli zajistit maticí. Ta matice je totiž v malinké dutině kryté zátkou a protože zátka zůstala na místě, matice neměla kudy zmizet - prostě tam nikdy nebyla. Takže jsem si zajel pro matici M5, vyrobil nový kolíček (ten ulít taky a už jsem ho nenašel), složil to - a automatická hlava nechodila. Jak vlítla do schodů, něco se v ní poškodilo - a konec.
V týdnu jsem zašel do krámu a prodavač se přesně podle očekávání chytil za hlavu: "Já vám to celý věřím, ale oni to stejně neuznají, řeknou že to bylo neodbornou manipulací a tak."
Náhradní hlavu ale měl skladem, a kupodivu stála jenom pár korun. Na odchodu mi ještě v hlavě bliklo: "A kdo teď k vám vlastně z Podbřezí jezdí?"
"Nějakej Pa.....ík."
Takže napíšu dealerovi Proteca srdceryvný elaborát s přesným popisem události, diagnózou, fotkami a prosbou o nějakou symbolickou kompenzaci, třeba další náhradní hlavu. Honza Pa.....ík totiž býval před pár lety můj dobrý kamarád a dělal obchoďáka v Protecu v Podbřezí.

Dnes jsem namontoval zakoupenou novou hlavu, navinul strunu a dobré dvě hodiny vyžínal. Ta mašinka je výborná.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 črc 2017 21:51 

Kraj: ČR - Vysočina
tohle je lepší

http://www.inpest.cz/postriky-proti-ple ... p-flex-20l

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 07:05 
Moderátor

Nemíním proměnit Kašparák v deltu Mekongu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 07:41 
Řádný člen

vestik píše:

RoundUP je strašnej sráč. Vyhnout se obloukem!
Tam už by nikdy nic nerostlo a další průsery.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 08:58 
Moderátor

Akusta píše:

Proč by tam nic nerostlo? Roundup nejsou ruský boty, ten působí jenom na zelené lupení a v zemi nijak nevadí. Běžně se s ním čistí placy těsně před setím trávníků, a jak to roste. Používal jsem ho taky. Akorát se musí používat s rozumem. Stejně jako dynamit, stroncium nebo internet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 12:24 

Doporučuji Touchdown je to to samé, jen 4× levnější

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 13:03 
Řádný člen

ransom píše:
Akusta píše:

Proč by tam nic nerostlo? Roundup nejsou ruský boty, ten působí jenom na zelené lupení a v zemi nijak nevadí. Běžně se s ním čistí placy těsně před setím trávníků, a jak to roste. Používal jsem ho taky. Akorát se musí používat s rozumem. Stejně jako dynamit, stroncium nebo internet.

No napsal jsem to trochu nepřesně. Myslím to s tím, že tam nic neporoste - to platí jen, když to správně použiješ ... V žádném případě to nasmíš nalejt na zem ... Musí přijít JEN na listy, a kytka si to natáhne až do kořenů a uschne. A pak se ale stejně musí to suchý růčo zlikvidovat. Tak je otázka, zda to pro daný účel má význam ...
Je to systémový herbicid.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 13:31 
Moderátor

Já přeci vím naprosto přesně, jak se to používá.
Ale ať tak či onak, já nic stříkat nepotřebuju, nechci ani nebudu. Nehoním rákosníky po lese. To chtěl Vestik.
Já budu leda stříkat radostí až budu mít hotovo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 črc 2017 13:59 
Řádný člen

ransom píše:
Já přeci vím naprosto přesně, jak se to používá.
Ale ať tak či onak, já nic stříkat nepotřebuju, nechci ani nebudu. Nehoním rákosníky po lese. To chtěl Vestik.
Já budu leda stříkat radostí až budu mít hotovo.

Jj, to bylo spíš na Vestíka a další herbicidáře :lol:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]