|
Já zatím nenadávám - Vodafone je v pohodě. Ostatně si už dlouho myslím, že je Vodafone nejlepší z našich operátorů.
Jak funguje Roaming na den v EU
Pokud cestujete do EU, Norska, Lichtenštejnska nebo na Island tzn. do naší zóny 1, budete využívat službu Roaming na den zdarma, tzn. bez denních poplatků. V Evropě už jste totiž jako doma. Aby vám tam naše služby správně fungovaly, je i nadále potřeba mít zapnutý roamingový tarif, například právě Roaming na den. Pak si můžete v rámci Evropy v klidu užívat celý svůj domácí balíček nebo předplacenku bez jakýchkoliv příplatků a omezení. To se týká samozřejmě i dat, která máte komplet k dispozici. Pokud chcete volat mimo zónu 1, minuta vás bude stát 7,47 Kč a za SMS zaplatíte 1,96 Kč.
Jak funguje Roaming na den ve světě
Ve chvíli, kdy si ve více než 100 zemích světa s někým zavoláte, pošlete SMSku (příchozí je zdarma) nebo se připojíte na internet, vám za denní poplatek 199 Kč zaktivujeme nastavenou službu Roaming na den. Od toho okamžiku voláte a SMSkujete celých 24 hodin za podmínek jako máte doma, a to na všechna čísla v zemi, kde právě jste a také do ČR. Takže například s tarify Red Naplno voláte i SMSkujete neomezeně. Hovory do ostatních zemí vám naúčtujeme podle ceníku Volání do zahraničí.
V rámci těchto 24 hodin můžete navíc v klidu prodatovat až 100 MB z domácího datového balíčku. Objem dat si můžete kdykoliv navýšit v Můj Vodafone o 100 MB za 149 Kč. Datový balíček mám 5 GB ... s tím není problém.
To mi přijde dobrý ...
Teď mě zajímalo Švýcarsko (jedu příští týden na koncert Johna Fogerty): budu tam jen 2 dny tady se mi vyplatí zapnout "Roaming na den" za 199,- Kč
a) volání a SMS do ČR v rámci 24 h/199,- Kč b) data - až 100 MB v rámci 24 h/199,- Kč Neomezené a volné jednotky do všech sítí (volání a SMS) čerpáte v rámci denního poplatku. Pokud volné jednotky vyčerpáte, bude vás další minuta stát 3, 49 Kč a 1, 51 Kč. (nemůžu vyčerpat - mám doma paušál)
Pokud plánujete volát do jiné země než ČR a nebo země ve které se právě nacházíte, bude váš hovor účtován dle ceníku Volání do zahraničí. To mě nesere - mám doma v rámci tarifu 1000 minut měsíčně volání do zahraničí grátis.
Z toho plyne, že pouze v tom Švýcarsku mám omezení 100 MB dat denně za 199,- Kč. To je jediné riziko, kdyby si člověk pustil mapy a takové věci, že by to přešvihl a musel si to připlatit 149,- Kč za další data. takže dávat bacha a data ve Švajcu honit jen z grátis wifin (hotely, benzinka apod.). Ale po novu už toto nehrozí v EU. Tam jsou data i hovory komplet grátis - za mě dobrý.
_________________ Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]
|