Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 11:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 09:07 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Asi je objednám... ještě se mi to poškrábe.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 11:16 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ja som už s kartónom postúpil na ďalší level:

Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 11:19 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
To máš špatně. Jako nic proti sendvičovému kartónu, ale jeho pevnost je napříč vlnkou zásadně menší než po její délce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 12:27 
Řádný člen

Vzhľadom k tomu, že som to vyrezal z krabice na ovocie, som sa musel prispôsobiť kadejakým dierkam a výrezom, ktoré boli na krabici. Aj ja by som to radšej spravil tak, ako píšeš, ale potom by mi to vydalo len na jednu vrstvu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 13:29 
Moderátor

Jestli je u vás na Slovensku nedostatek kartónu, mohl bych ti snad nějaký přenechat. Nemám sice vyloženě na rozdávání, ale na dobrou věc bych třeba pár kousků oželel. Vyměnil bych za špunt od PET lahve nebo třeba za síťku od citronů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 14:23 
Řádný člen

Akú mala, takú dala. Jedného dňa som v kuchyni pri koši videl pri "veciach na vyhodenie" kartónovú krabicu, tak som ju zúžitkoval.
Sieťku od citrónov ti nedám! S čím mám ísť potom loviť večeru?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 15:27 
Moderátor

Tak pořád lepší než kdybys tam objevil třeba použitý kondom.

Já takhle chodím v práci k popelnici když vidím že od ní odchází šéfová. Ona má takovou divnou mánii vyhazovat potraviny kterým se blíží konec skladovatelnosti. Zrovna v pondělí jsem ulovil jahodový tvaroh a sklenici jogurtu s višněmi a čokoládou. Minulý týden čtvrtkilovou paštiku s brusinkami.
Dřív mi to nosila. Jenomže pak si vzala do hlavy že kdo by to snědl, jistojistě umře.
Ne že bych neměl na jídlo, ale člověk má z toho takový blažený pocit že vymrdal se systémem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 22:50 

Kraj: ČR - Liberecký
Repase zesu z komba Regent 30H - 20W 2x EL34 . Zbytek - předzesík nestojí za námahu, ale ten konec má identické zapojení jako Vermona MV3 (12W, 2xEL84).

Panel nově černěná písmenka, šasi kompletní odrezení a niklování atd atd ....
Podložka u vypínače (v tom místě byl původně konektror na propojení s předkem) je prozatímní a nahradí ji textit.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2016 08:57 
Moderátor

Flašky až tak moc nemusím, ale fakt pěkný.
Dva dotazy:
Jak jsi dělal ty písmenka?
Kde je fotka vnitřku šasi?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2016 10:36 

Kraj: ČR - Liberecký
Nazdar chlape, písmena jsou v originále barvou která je setřena stěrkou a zůstane jen v gravírování. Povrch plastu byl za ta léta poškrábaný a barva by zalezla i do škrábanců. Takže tenký lihák a jedna bukva po druhé.

Na vnitřku ještě pracuju - fotky jsou ze včerejška, uvnitř zatím prázdno. Na lištách jsou stříbřená dvoj oka, tak přemýšlím jestli dám nové lišty nebo budu cínovat oko po oku. Takže nějaký čas to zabere.
Edit - oka jsou umístěná s roztečí 7mm - repase lišt a zčernalých ok nevyhnutelná.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2016 22:58 
Moderátor

Tak jsem dával do kupy jednoho Transiwatta 140 (na opravu dodal Slawa). To teda byla síla. Zprasený to bylo už od výrobce, vyhořelý oba konce, mraky studeňáků, špatný propoje mezi deskama... Asi nejkouzelnější byl přerušený plošňák v místě zpětné vazby u jednoho koncáku. Trafo je dělaný na 220V, takže má teď konec napájecí napětí přes 70V. Vyměnil jsem kritickou část osazení a kondenzátory týrané vyšším napětím než na které to původně bylo děláno. V týdnu budou zátěžové testy, tak uvidíme jestli to dá aj nějaký výkon.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2016 20:51 
Moderátor

Takže: Při vybuzení obou kanálů těsně před viditelnou limitaci dá ta potvora do 4Ω 2x78W/1kHz sinus. Při vybuzení jednoho kanálu rovných 100W. A teď co s tím.
Při opravě jsem dal Slawovi do koncáku KD607/617, před nimi místo KC507+KU611 je teď BC546B+KU612. To kvůli napěťové rezervě. Všecko to je ale pořád totálně na hraně výkonově. K tomu se přičítá ten fakt, že plochá základna zesilovače ze 3mm silného hliníkového plechu není zrovna účinný chladič. Tak si říkám, kolika lidem vlastně tyhle TW 140 ještě fungují bez problémů? Protože pokud to někdo žene do 4Ω nadoraz, časem ten konec zákonitě musí odejít. Já bych ho jednoduše předeklaroval na osmiohmový. Do 8Ω dá malinko přes 2x50W v obou kanálech současně, což je právě tolik, co bych si troufal od TW žádat. Jinak to samotné zapojení by s jinými tranzistory na konci samozřejmě na těch 2x100W mělo. Jenomže v jiný škatuli a s pořádným chlazením.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2016 21:46 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
TW 140 jsem moc dlouho neměl, jeho neslaný - nemastný zvuk mě neoslovoval. Ale páreček TW 120 s podobným chlazením u mne podával léta nadlidské výkony za pomoci násilného chlazení - byly prostě ofukovány blbými bytovými ventilátory, takovými šedými s plochým vypínačem v nožičce, tuším za 120,- CZK/ks, které jsem nasadil prostě proto, že se mi intuitivně nelíbilo, jak to hicuje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2016 22:07 
Moderátor

Tak TW není něco po čem bych zrovna zvukově toužil. Ale baví mě to rejpání a nadávání při tom.
Koncáky jsou stejný, TW140 je trochu zabitej primitivním předzesilovačem.
Ono kdyby tady šlo jenom o chlazení, to by se nějak dalo vyřešit, případně doplnit primitivní tepelnou pojistku. Jenomže když se z KD607/617 tahá 100W/4Ω, hrozí už sekundární průraz a na to žádný chlazení nepomůže. Muselo by se to přeosadit něčím bytelnějším.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2016 22:34 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já jsem do nich dával buď KD607/617 nebo KD607/6NU74 a držely. Asi jsem měl štěstí na dobrý kusy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2016 22:43 

Kraj: ČR - Vysočina
Já TW140 provozuji už přes 30 let, přežil bez ujmy i četné pubertální dýchánky.
Teď teda trošku umírá jeden kanál, ale při práci mě to zas tak nevadí.
Ještě nebyl čas na to kouknout.
Celý život je na RS638.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2016 22:48 
Moderátor

Laminat: Však jsi z nich ale taky tahal ne víc jak nějakých 60W/4Ω, ne? To zvládnou.
On nikdo pořádně neví, jak vypadá u KD607/617 SOAR. Každopádně aj mistr Sinclair důrazně varuje před lezením přes těch 50-60W. A co se tak pamatuju z literatury, nikdo soudný s nimi nikdy víc jak 70W nekonstruoval. Než riskovat ostudu nebo malér, radši si vždycky nechám fóra. Kór když to je pro někoho druhýho.
Vestik: A to je právě to co doporučuju nahoře - provoz do 8Ω by neměl být problém.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2016 12:45 

Tak jsem si nechal nařezat škatuli na ten ARO subák z lamina, co bych jinak spálil... Mňo, 150 litrů, jedna velká výztuha uprostřed a zvoní to jako prase. To samý z MDFky by bylo výrazně lepší :( Jsem myslel, že DTD je alespoň nějak použitelný, ale tohle podle mě bude rezonovat jako kráva. No vycpu to celý nalehko rounem a uvidíme...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2016 16:45 
Moderátor

To chce odřezky lamina nebo dřevotřísky a nějaké hranolky a vyztužovat, vyztužovat, vyztužovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2016 18:43 

Taknějak už mě štve roky rozdělaný projekt 2.1 soustavy, tak jsem kopnul do vrtule.

Rozhodl jsem se pro svůj projekt zesilovače, dnes už vpodstatě ze zásob (i když jsem to kdysi plánoval), postavit poslední lineární napájecí zdroj (pro zesilivoač) nad 200W.
Bude to taková nostalgie "starých poctivých dob", neprůstřelné řešení, které prostě nemůže odejít. Když jsem nad tím přemýšlel, mačkajíc v ruce Dčkový koncový stupeň, vyžadující nějaká dodatečná napájecí napětí, drbal jsem si hlavu, zda neobjednat i hotový SMPS. Ale i na něm by byla práce, a tak proč rovnou nekoupit hotové řešení. Ale jaké. Levné nechci, a lepší je drahé. A tak se vracím zpět k rýsovacímu náčiní. V podstatě mezi těmito myšlenkami rotuji i při práci na konkrétním řešení. Asi schyzofrenie.

Obrázek

60A diskrétní "low drop" usměrňovač (chlazení staveno na dostatečných 15A při 180V, max odběr bude 8A trvale),
2x 35000uF Nippon filtrace (33m +2,2m na koncáku)
2000VA transformátor se sníženým sycením.
To by mohlo tvořit slušný zdroj s vysokou životností.

Paradoxně to bude honit modul Dčkového konce connexelectronics s 2x IRS2092.
Všechno to půjde do aktivně chlazených tunelů, tak jsem zvědav na teploty a životnost snad ani ne. Nic krom výstupního filtru Dčka, by se nad 60 stupňů nemělo dostat za žádných okolností. Lineární věci jsou dost velké, robustní a těžké, s takovou tepelnou kapacitou a plochou, že se to prostě uchladí, a digitál je tak účinný, že nemá, co by tam tak šíleně hřálo.

Softstart nemám rozhodnutý, zda bude větší husťárna s relátky nebo polovodičový. Rád bych, aby vydržel i havarijní provoz. To by mělo v krajním případě řešit odpínání koncového stupně při poklesu napětí zdroje kvůli vřazenému odporu softstartu, jakmile si bude konec chtít pápnout víc než 1A na straně primáru. Tuto hranici by měl Tesláckej cihlák 24Ohm i při havárii obvodu zvládat se ctí.

Napaječky pro podpůrné obvody hodlám dělat děličem, a protopit tak pánu bohu do oken <10W.

Krabice bude pravděpodobně 3U Modushop. Nejsem si jistý čelním panelem, a zda takový skvost kurvit nějakou procesorovou "fapduino" indikací čehokoli si zamanu, a nebo tam nechat jen POWER LED, CLIP LED, a majestátný knoflík potenciometru pro regulaci hlasitosti.

Návrhy, nápady, rady, všechno uvítám.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]