|
Práve som došiel domov. Vzhľadom k asi 3 hodinám spánku, ktoré som mal sa na nejaké šťúranie v elektronike aktuálne necítim, zato teoretizovať by som mohol, lebo včera som sa priamo na place šťúral vo všetkom.
1. Multimetrom sa tam určite pohrabem 2. Prepätie určite nehrozí, lebo doma to kŕmim 240 voltami a cítiť, že trafo z AUJ po pár hodinách celkom pečie, na tej chate aj po 5 hodinách hrania bolo to trafo len mierne zohriaté, takže prepätie to asi nebolo. Napájacie napätie JPA50tok zmerám. 3. Neviem, či to mám už rok, alebo viac, alebo menej, no denno denne je to všetko zapnuté a často to doma ženiem až po limitáciu a ešte nič neodišlo, ba ani nenaznačovalo, že by to chcelo odísť. Na tej chate sa ani tak moc nehralo, lebo výstup telefónu má menšie napätie ako výstup zo zvukovky, dokonca ani po zdvojnásobení gainu operáku pre subwoofer (a adekvátne predanej hlasitosti na satelitoch) to nehralo tak nahlas, ako s tým hrávam doma, takže celkovo mi to príde divné, že to zrazu takto umrelo, keď som to predtým týral ďaleko viac. Na druhú stranu doma hrávam nahlas väčšinou do hodiny, potom to stíšim, na tej chate to šlo zo začiatku "decentne" a potom, keď boli všetci naliatí, tak vkuse na max. Teplota koncákov bez problémov - JPA100SUB som každú chvíľu kontroloval a chladič bol skoro studený, JPA50ky majú monštrózne chladiče, kde nieje šanca, aby sa zohriali nad izbovú teplotu.
Napájanie aj poistky tých JPA50, ako som už spomínal, som skúsil aj prehodiť medzi sebou, no aj tak mi bolo najdivnejšie, že ochrana jedného JPAčka kmitala aj keď malo odpojený výstup a hralo len druhé a silno pochybujem, že 250W toroid s neviem koľko (veľa) uF filtrácie by mal problém udržať napätie. Tiež nechápem prečo tá ochrana kmitala, nemala by mať nejaké oneskorovanie, že keď odpojí výstup tak trochu počká? Lebo to relátko sa riadne nacvakalo.
_________________ Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.
|