Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 14:19 

TASK píše:
Jo hráli fakt luxusně až teda na "ztácející" se basy kvůli špatnýmu prostoru, někdo řikal že sou uječený což teda neni vůbec pravda.

Basy se ztrácejí, ano, najdeš je o cimru až dvě vedle, příp. jedno až dvě patra dolejš :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 15:10 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Xeon_sk píše:
Máš pravdu, taky se neumím rozloučit s věcemi. Skusím jaká je to ocel, když to nepújde vařit, tak není pomoci-chuj s ním- tento ´popěvek´asi znáš ze služebek.

Neblbni. Vercajk má sloužit k pohodlné práci, ne k udržování v polorozpadlém stavu. Svářet kladivo je stejná blbost jako štupovat děravý fusekle.
http://www.stavbaeu.cz/extol-premium-kl ... 1255-48418
Hádám podle tvé fotky že by velikost 500g mohla odpovídat. Tady je ale na ilustrativním obrázku nejspíš 150g verze (vypadá přesně jako to co mám já).
Jestli nemáš peníze, můžu ti ho koupit k Vánocům. Ale pouze když upneš video jak tohle hážeš do řeky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 15:30 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Přidávám se, taky bych pár korun přihodil na nové :D :D

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 17:21 

Kraj: SR - Bratislavský
:P Díky Tome mám jich ještě alespoň 5. To bylo 1500g.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 18:04 
Moderátor

Tak ta velikost kladiva na fotce v poměru k ARV161 dost zkresluje. Rozhodně jsem tě nechtěl na váze ošidit. I když na druhou stranu půlkilové kladivo s dlouhou násadou může mít při dopadu stejnou kinetickou energii jako půldruhakilové s násadou krátkou.
Kinetická energie je rovná násobku hmotnosti s druhou mocninou rychlosti. Takže třetinová hmotnost a 1,73 násobná rychlost znamenají stejnou energii úderu.

Pokud se nyní do tohoto problému vloží Akusta, jistě se tu brzy objeví šikovná tabulka pro kladiva různých velikostí a také fotografie různých kladiv, včetně doporučení těch typů, které Akusta osobně vlastní, detailní popis práce s kladivem, výčet materiálů do kterých je vhodné bušit a makrofotografie domlácených dílů.
Z tabulky pak pohodlně vyčteš jakou rychlostí musíš při bourání zdiva udeřit do majzlíku třeba sklenářským 70g kladívkem. Energie vynaložená na práci samotnou bude stejná, zato se ušetří energie potřebná na transport kladiva kupříkladu ze sklepa na půdu.

Nevím jestli si to pamatuju přesně, ale nějak mám za to, že kujné železo křehne když leží nepoužívané (dochází ke krystalizaci). Takže je potřeba jednou za měsíc každým kladivem aspoň půl hodiny bušit. Tak se udrží v kondici. Pokud se kladivo dlouho nepoužívalo, musí se nejprve takzvaně rozbušit. V principu jde o totéž jako při rozehrávání kabelů - rozvolnění krystalové mřížky v materiálu. Efekt rozbušování jistě nade vší pochybnost prokáží i slepé testy (což mě zase přivádí na myšlenku vzít příště na sraz nějaká vintage kladiva, když beztak máme v úmyslu se zbušit).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 19:35 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ransom: neser :lol:
Po druhý, až budeš chtít něco příště doplnit, aby ses pak měl do čeho trefovat, tak víš, co mi můžeš ... a 3x. Ale zase na druhou stranu, to s tím zbušením na srazu není špatný ...

Naposledy upravil Akusta dne 13 pro 2015 19:38, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 19:36 

Kraj: ČR - Pardubický
Tohle fórum by nebylo ono bez vás .... :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 19:43 
Řádný člen

Kreator:
my to víme :lol: Protože jinak by tu byla jedna veliká nuda. Stejně si vezmi, kolik lidí sem píše v poměru k registrovaným - a taky co psát, že ? Tolik problémů zase nikde k řešení není. A tak se vždycky nějaká blbina k obecnému obveselení najde. Jednou ukradne neclovek paní Ransomový ptáka, pak řešíme plavající pneumatiky, kladiva, co je nutno "zahořovat" - furt se něco děje :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 20:06 
Moderátor

Už máš tu tabulku?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 20:28 
Řádný člen

ransom:
Ne :lol:

Aktuálně dělám důležitější věci ... právě jsem koukal, co je to za verzi fóra. A došel jsem k tomu, že ty úpravy BBCode u této verze phpBB3.x udělat jdou (pro Lukysse pár kliknutí).

A pak by editační menu zdejších příspěvků mohlo mít položky, jako na našem fóru takto:

Příloha:
menu_prispevku.jpg

Nemusí tam být vše - ale ty, co jsem myslel, jsou :

SUB ... subscript (spodní index)
SUPER ... superscript (horní index)
TABLE ... tabulka
TD ... buňka tabulky (table data)
TR ... řádek tabulky (table row)

Ty tabulkové prvky pomůžou vytvořit jednoduchou tabulku v příspěvku, aniž by ji tam člověk cpal jako obrázek odněkud ... což samozřejmě zabere minimum místa na serveru v porovnání s grafikou (jde o znakový režim).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 21:44 

Akusta:
To máš svatou pravdu :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 22:04 
Řádný člen

Aj keď po prečítaní najnovších príspevkov je mi do smiechu tak stále je tu vec, čo ma dnes nasrala:
Po troch a pol rokoch/roku/whatever mi začína umierať disk - WD Green (WD10EARX). Najprv systém nechcel nabootovať, disk sa len dokola roztáčal a vypínal, potom som disk odpojil a systém nabootoval, pripojil som disk a systém sa začal správať divne, tlačítko reštart/vypnúť ma úplne ignorovalo, tak som disk zase odpojil a hneď na to sa systém vypol. Disk som zase pripojil, zapol PC a už sa roztočil normálne, bios ho našiel v pohode, no systém najprv odmietal bootovať a keď po minúte rozmrzol, tak všetko krásne ide, disk funguje normálne ale kontrola porvrchu našla jeden chybný blok...
Ďalšia vec, čo ma neskutočne nasrala: Keď už som to s linuxom vzdal, tak som nevyužitú partíciu na SSD obetoval pre Windows 10, hneď prvé, čo ma dostalo je to, že v Alt+Tab nieje plocha, takže keď chcem na jednom monitore ísť na plochu bez toho, aby som minimalizoval robotu na druhom, musím na ňom ručne minimalizovať všetky okná. Ďalšia vec: nefunguje hádzanie súborov z plochy do browsera, aby som uploadol jeden poondiaty obrázok som ho musel manuálne vyhľadať cez browser, potom je tu hromada vecí o tom, že sa tu nedá absolútne žiadno prispôsobiť vzhľad, všetko sa tu nastavuje retardovano - polovica vecí je v controll paneli a druhá v tej debilnej aplikácii na nastavenie počítača a dokonca ani veci, čo boli v osmičke ešte normálne tu už niesú, napr. som v ovládacom paneli, kliknem na nastavenie farieb okien a nie, aby mi to hodilo rovno tam výber farby, ono to radšej otvorí tú posratú aplikáciu a dá mi výber (z asi 5 predvolených farieb, ktoré sa nedajú zmeniť) tam. To nemôže mrkvosoft vydať aspoň jeden systém, z ktorého by som nemal chuť plakať? Jedného dňa sa fakt naseriem a naozaj si zaplatím tisíc eur za vyjebaný Mac a ak to bude taká zmena, ako z androidu na iOS, tak sa budem pri práci na PC už len usmievať.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 22:43 
Řádný člen

neclovek:
A Ty jsi zlobil ? Nebo kdo a jak Tě donutil k těm Windows 10 ? Já u většiny mých zákazníků, které mám rád a na kterých mi záleží, likviduju updatové pokusy nanutit se oběti s W10 do stabilně běžících Windows 7 atd atd.
Ale čtu dál a koukám, že dobrovolně přitahuješ smůlu: proč sis, Bože, v době minulé pořídíl WD Green ? Kdyby sis pořídil Black, byl bys na tom jinak. Ty při slušném zacházení (nepříliš vysoká teplota atd atdt.) vydrží hodně. A ještě lépe bys udělal, kdyby sis pořídil něco z profi řady Re (Raid Edition) - ano, jsou dražší, ale znáš to přísloví "nemám tolik peněz, abych si kupoval levné zboží ..."
:lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 23:16 
Moderátor

Neclovek: Ty prostě musíš strkat ruce do ohně abys věřil, že to pálí, že jo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 23:25 
Řádný člen

W10 skúšam z dvoch dôvodov:
1. Dnes sa fest nudím a som lenivý robiť čokoľvek, pri čom sa treba hýbať
2. Osmička už ma serie s pár vecami, miestami to celé posekáva (čo by systém na 4 jadrovom procesore nemal robiť ani pri záťaži), v FL studiu mi každých 5 minút jeden plugin crashuje systém a reinstall nepomáha a potom ešte pár iných somarín, ktoré ma pomaly vedú k reinstallu a keď už reinstall, tak som sa rozhodol vyskúšať tú desinu...zatiaľ je to jeden obrovský prúser, ale čo už, raz by na to došlo tak či tak. Ešte taká sranda - mám legálny (cez dreamspark) W8.1 Embedded industry pro (nech to znamená hocičo...) ale upgrade na 10 nemám, ani ten ich media creation tool mi nedovolí upgradovať a pritom v zozname nepodporovaných systémov o embedded nieje ani slovo, to sa naštastie dá "obísť" ;)
Ku tomu disku: Osobne by som si green nekúpil, bol to vianočný darček ale vôbec mi to nevadilo, lebo ako disk čisto na dáta je IMO WD Green plne vyhovujúci. Inak 95% dnešných diskov by bez problémov mohla vydržať dlhé roky prevádzky bez nejakých vážnych problémov, celá "výdrž disku" je dneska o tom, ako ktorý výrobca programuje svoje kurvítka.

ransom: Oheň bol už windows 8, oproti prechodu z W7 na W8 je toto ešte zvládnuteľné. Ale inak nemáš pravdu, ja by som tam tú ruku nestrkal, ak by mi dakto dokázal vysvetliť, že to páli s tým, že vyvráti moje teórie o tom, že by to páliť nemuselo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 23:33 

Akusta píše:
... právě jsem koukal, co je to za verzi fóra. A došel jsem k tomu, že ty úpravy BBCode u této verze phpBB3.x udělat jdou (pro Lukysse pár kliknutí).

A pak by editační menu zdejších příspěvků mohlo mít položky, jako na našem fóru takto:

Příloha:
menu_prispevku.jpg

Nemusí tam být vše - ale ty, co jsem myslel, jsou :

SUB ... subscript (spodní index)
SUPER ... superscript (horní index)
TABLE ... tabulka
TD ... buňka tabulky (table data)
TR ... řádek tabulky (table row)

Ty tabulkové prvky pomůžou vytvořit jednoduchou tabulku v příspěvku, aniž by ji tam člověk cpal jako obrázek odněkud ... což samozřejmě zabere minimum místa na serveru v porovnání s grafikou (jde o znakový režim).
Ještě bych přidal [s], je to takové občas se hodící, když člověk třeba něco edituje a chce zdůraznit, co změnil, a nebo vypíchnout, že se spletl (schválně). Nevím, přijde mi to normální to mít, na superfóru to myslím maj :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 23:45 
Řádný člen

Ja som zas za avatary s väčším rozlíšením, aspoň 300x300px

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2015 23:57 
Řádný člen

neclovek:
Nemůžeš chtít fšecko: když už máš ptáka ukradenýho, musíš se smířit s tím, že ho máš menšího ... :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2015 00:03 

:lol: :lol: :lol: a jak si s tím ptákem spokojený ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2015 00:50 
Řádný člen

Akusta: :lol:
Kreator: Nič moc, tie mreže ma dosť obmedzujú, asi ho čoskoro vymením.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]