Zorg: Já ale potřebuj 6,5".

Nicméně máš samozřejmě tak nějak pravdu - jsou to jen tesly ve starých bednách. No na účely, ke kterým to bude sloužit (doplněk k B73 + si to budu sebou vozit na komornější akce a služebky) je to víc, než postačující. Chvíli jsem dokonce uvažoval, že do nich vestavím nějaké jednodušší konce a nebudu muset sebou všude tahat zesilovač.
Nicméně nevylučuju, že časem postavím i nějakou lepší verzi...s lepším basákem, lepší výškou a v lepší ozvučnici.
Xeon_Sk: Vyzerajú pekne...hodili by sa nejaké detailnejšie fotky. Ohľadne citlivosti a zvuku: Už som písal, že ten basák rozhodne deklarovanú citlivosť nemá (má len cca 89dB). Po čiastočnej kompenzácii bafflestepu sa priemerná citlivosť zhodila na nejakých 84-85dB, pričom pásmo nad 2kHz je ešte nižšie. To spôsobuje, že se ARS821 zdá citlivejšia a v strednom pásme vlastne aj naozaj je. No a ako asi sám povedal, na rovno ladenú sústavu je treba si zvyknúť. Staré vintage sústavy mali od rovných ďaleko, boli ladené skôr tak, aby hrali efektne, než verne. Veľké basáky v malých ozvučniciach s 5dB hrbom na 70Hz dávali klamný pocit monumentálnych basov, avšak sústava ako celok príliš hlboko nešla. Ak zahrala 45Hz, bolo to super. No kedysi vlastne ani viac nebolo treba. Stredné pásmo bývalo zvlnené, bedňa celkovo veľmi prezentná, aby sa dosiahlo "detailného a priestorového" prednesu. K tomu všetkému sa pripočítal rôzny počet všelijakých výškových reproduktorov, aby to poriadne cinkalo. Ako som napísal, na ucho a oko veľmi efektné. No ako povedal ransom, stačí tomu trochu naložiť a po krátkej chvíli je to nepočúvateľné. Tak isto začnú človeku liezť na nervy aj po celodennom neprlíliš hlasnom počúvaní. Oproti tomu odladené "rovné bedne" človeka zprvu nijak neokúzlia. Nič tam nevyčuhuje, nič tam nechýba, zdá sa to trochu nemastné-neslané. Také akési sterilné. No po nejakom čase človek príde na to, jak moc to vlastne mastné je. Až keď si všimne, že muzika môže bežať 24h denne bez toho, aby liezla na nervy, až keď nejakú obľúbenú skladbu osolí a začnú zimomriavky, až potom príde na to, že asi takto nejako to má byť a tie "efektné" bedne sú v skutočnosti všetky k ničomu. Ja sám som si tým prešiel.
Na záver nutno dodať, že UXV-3100 nie je ani náznakom špičkový projekt a je osadený tým najlacnejším možným, v retro ozvučnici a najjednoduchšou možnou výhybkou.