Tak já se taky svěřím s mýma KE 150 - když jsem je se známým vezl z Budějovic, tak jsme je pořádně zabalili a všude polystyrenové desky proti rázům apod. Celou cestu jsem do něj hustil, jak tam jsou dost vzácný repráky - hlavně ta ART 581 - a vůbec je to strašnej unikát.
Přivezeme to ke mne do Brna a vše v cajku. Večer celej nadrženej hned jednu musím rozdělat abych se mohl pokochat (ARTy ani ARO 835 jsem ještě neviděl). Ta bedna je udělaná tak, že velká masivní přední deska je oddělávací a v ní jsou přichyceny všechny repra, takže je dost těžká.. No a jak jsem to měl rozdělaný, tak jsem si řekl, že vyměním kabel od terminálu k výhybce za silnější. Ta deska s reprama stála opřená o zbytek bedny no a samozřejmě se to smýklo a z úhlu cca 80 st. spadla vodorovně na koberec. Už jak jsem slyšel velký "bác" a pak menší "buch", tak mne polil studený pot... To malý buch bylo od přelomeného zvukovodu 581 - velká část zůstala zatmelená v přední desce a v tom nejužším místě kde to je skoro čtverec, tak to prasklo a ta malá část s magnetem se válela vedle... Jeden drát k terminálu urvaný, naštěstí to povolilo v cínu a očko na repro zůstalo nepoškozeny, druhý drát zůstal připájen.
No, chvilu jsem na to koukal, pak jsem si začal nadávat jakej jsem kok... a p... Pak jsem přemýšlel co s tím, našel jsem nějaký lepidlo na plasty a dřevo, to ale nedrželo, tak jsem pak se rozhodl, že to udělám jinak - naštestí od autora bedny bylo na jedné straně magnetu našroubovany prkýnko, které podepíralo ten magnet, tak jsem nasadil ten zbytek válejicího se magnetu a k tomu prkýnku jsem to přilepil tavným lepidlem a pak stáhl pásky kolem magnetu. Prasklinu na zvukovodu jsem oblepil el. páskou a hraju. Naštestí repro hraje normálně.
Známej se mi teď směje, že proto jsou ty repra tak vzácný...

Ono by ten zvukovod měl jít asi slepit dvousložkovým epoxidem co jsem se ptal.
Tímto se taky omlouvám Lukyssovi, jehož repra to asi původně byly. Že jsem vůl vím, nemusíte psat

P.S. zajímalo by mne, zda by to na měření bylo poznat, ale asi nějaký difrakce budou - to by mohl být dotaz na MaBata, který se zvukovody apod. hodně zabývá
P.S. II - kdybych jako 1. věc obtáhl ten magnet tou páskou hned, tak by se to nestalo.. No, druhý ART tu pásku dostal hned...