Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 19:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Roztřískaná HIFI
PříspěvekNapsal: 01 úno 2015 00:31 

Kraj: ČR - Olomoucký
Tak se musím svěřit :evil: :D
Motal jsem se v dílně a přenášel jsem nějakej matroš.
Nesl jsem 2 fošny a nějak jsem se nemohl stočit a hrábnul jsem do aparátu tak nešikovně že to komplet všechno skončilo na zemi :evil:

Reciever tesla solo 638a dopadl tak nějak rozumně.
Vypadlo z něho pár tlačítek.Samozřejmě se ulámalo několik plastových pacek takže už tlačítka nedrží.Naštěstí hraje.

Tuner Technics ST-8055K Přežil a hraje.

CD Tesla MC911 dopadl naprosto nejhůř.
Spadlo to přímo na zadní pravej roh takže je bedna celá pomačkaná ale nejvíc to odnesla mechanika. Všechno je to z plastu takže hromada různých zubů se totálně očesalo.
Nějaký zarážky z plastu se taky ulámaly. Mechaniku jsem skoro 3 hodiny dával dopořádku ale je to k ničemu. CD to načítá a dokonce to i hraje ale nedokáže si to CD podat ani vysunout.
Takže budu muset shánět kompletní plastovou část kromě elektra.

No není lepší nic nedělat ? :lol:

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Roztřískaná HIFI
PříspěvekNapsal: 01 úno 2015 09:21 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Jaký byly první pocity?

Já docela nedávno něco šťoural u zákazníka v rozvaděči. Škrtnul jsem si plnou náručí vyvržených drátků o šínu pod napětím a odsral to řídící automat a pár čidel. Škoda přes 70k. Plus dva dny práce, navíc najeto autem kolem 500km, dvoudenní odstávka technologie, ostuda a šéf se tři dny nevěnoval ničemu jinému.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2015 09:44 

První pocity? Rozhodně nasranost.Nejhorší je že si za to můžu sám a musím nadávat jenom sobě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2015 10:08 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ve skutečnosti jde o hovno. Jsou to jenom věci. Představ si, že by sis přejel dítě...
Budeš si teď muset upravit podpis. (U mě hrála TESLA...)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2015 10:17 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
To je věc, o které nerad byť jen čtu. Kamarádovi se to stalo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2015 11:02 

Podpis měnit nemusím. Ještě u mě hraje SM260 + ARS9104

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2015 11:47 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Aby si nemusel este pak zhanat laser...Si si istý že Ti po páde funguje naozaj ostrenie lasera a vychylovanie snímacej hlavice?

Sorry zle prečítané..hrá Ti to, len Ti nešuflíkuje ...štastie
V najhoršom To prerobíš na zakladanie CD zhora :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2015 12:22 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
To se občas stává...kdo nic nedělá, nic nezkazí. Nehody byly, jsou a budou. A pokud se nejde o život, jde opravdu o hovno. Jen člověk to na první pohled tak nevidí...
Když člověk havaruje autem a odnesou to jen plechy, tak nadává, kolik to bude zase stát peněz...když se v tom autě přizabije a leží 3 měsíce ve špitále, najednou by mu bylo úplně jedno, že auto půjde do šrotu...hlavně, že jemu by nic nebylo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2015 02:41 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak já se taky svěřím s mýma KE 150 - když jsem je se známým vezl z Budějovic, tak jsme je pořádně zabalili a všude polystyrenové desky proti rázům apod. Celou cestu jsem do něj hustil, jak tam jsou dost vzácný repráky - hlavně ta ART 581 - a vůbec je to strašnej unikát.
Přivezeme to ke mne do Brna a vše v cajku. Večer celej nadrženej hned jednu musím rozdělat abych se mohl pokochat (ARTy ani ARO 835 jsem ještě neviděl). Ta bedna je udělaná tak, že velká masivní přední deska je oddělávací a v ní jsou přichyceny všechny repra, takže je dost těžká.. No a jak jsem to měl rozdělaný, tak jsem si řekl, že vyměním kabel od terminálu k výhybce za silnější. Ta deska s reprama stála opřená o zbytek bedny no a samozřejmě se to smýklo a z úhlu cca 80 st. spadla vodorovně na koberec. Už jak jsem slyšel velký "bác" a pak menší "buch", tak mne polil studený pot... To malý buch bylo od přelomeného zvukovodu 581 - velká část zůstala zatmelená v přední desce a v tom nejužším místě kde to je skoro čtverec, tak to prasklo a ta malá část s magnetem se válela vedle... Jeden drát k terminálu urvaný, naštěstí to povolilo v cínu a očko na repro zůstalo nepoškozeny, druhý drát zůstal připájen.
No, chvilu jsem na to koukal, pak jsem si začal nadávat jakej jsem kok... a p... Pak jsem přemýšlel co s tím, našel jsem nějaký lepidlo na plasty a dřevo, to ale nedrželo, tak jsem pak se rozhodl, že to udělám jinak - naštestí od autora bedny bylo na jedné straně magnetu našroubovany prkýnko, které podepíralo ten magnet, tak jsem nasadil ten zbytek válejicího se magnetu a k tomu prkýnku jsem to přilepil tavným lepidlem a pak stáhl pásky kolem magnetu. Prasklinu na zvukovodu jsem oblepil el. páskou a hraju. Naštestí repro hraje normálně.
Známej se mi teď směje, že proto jsou ty repra tak vzácný... :)
Ono by ten zvukovod měl jít asi slepit dvousložkovým epoxidem co jsem se ptal.
Tímto se taky omlouvám Lukyssovi, jehož repra to asi původně byly. Že jsem vůl vím, nemusíte psat :)

P.S. zajímalo by mne, zda by to na měření bylo poznat, ale asi nějaký difrakce budou - to by mohl být dotaz na MaBata, který se zvukovody apod. hodně zabývá
P.S. II - kdybych jako 1. věc obtáhl ten magnet tou páskou hned, tak by se to nestalo.. No, druhý ART tu pásku dostal hned...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2015 08:18 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Možná i ponaučení pro další, co maj potřebu v bednách hned vyměňovat kabely - je to za prvé úplně zbytečné, za druhé i takový malý zásah může mít fatální následky. :lol:
Co se těch difrakcí týče - předpokládám, že se jedná o starou hranatou bednu se zapuštěnou čelní stěnou a bez plynulýho přechodu zvukovodů na čelní desku, kde řádí difrakce jak tajfun, takže nějakou prasklinkou ve zvukovodu se ani nemusíš zabývat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2015 10:38 

Kraj: ČR - Liberecký
No, to já zase minulej tejden parádně roztřískal konferenční stolek, kterej jsem prodával. Ozvala se mi nějaká slovenka, že by stolek chtěla, ale že by ho potřebovala přivézt. Tak jsem ho čapnul do teplejch, a hodil ho do kufru, kde jsem zjistil že se tam nevejde, a že musim sklopuit ještě sedačky. Nechal jsem ho teda napůl v kufru, ale při sklápění sedaček mi a mrcha ztratila balanc, jednou stranou spadla na zem, narovanala se a pak ladně třískla vrchní deskou na silnici. Noha ulomená, deska vhodná tak max na zátop. No...a teď to někomu vezte a vysvětlujte že to ještě před chvilkou bylo v pořádku.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]