Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 20:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ARS 9204 - kompletna prerabka
PříspěvekNapsal: 13 led 2015 00:23 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já myslím, že s ARV104 to nebude dobré...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2015 11:11 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tky bych řek, že pokud výměna výšky, tak už za něco normálního. Nechápu, co maj furt všichni s ARV104...ta výška se prodává za děsý prachy a stojí totálně za hovno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2015 12:45 

Kraj: SR - Bratislavský
Nič sa nemieni kupovať, všetko leží doma a je premerané. Neočakávam od toho žiadne terno, však tie meniče vieme aké sú. Zvažujem použitie ako bedničiek k PC miesto súčasných malých Creative so subom (kocka o rozmere asi 20 x 20 x 20 cm), je to origo ale zvuk nič moc. ARS9204 rozmerovo vyhovujú. Lenže jeden výškač je odpálený a dva ARV104 sa povaľujú bez využitia, tak ma napadlo to takto skombinovať. Akurát ešte vyčistím závesy ARN 5604 a ošetrím regumom alebo niečim podobným (a premerám znova, zaujíma ma aký rozdiel tam bude, ak nejaký bude). Opakujem, nie je to nič čo by stálo peniaze, aj odpory (keramické 5W a 10W rôzne hodnoty) a bipolárne kondíky (nie hovniaky ani krabice, novšie) sú. Cievky detto.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2015 13:23 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Rozumím, ale tohle bude opravdu hrát na hovno, nedává to smysl. Mnohem jednodušší je ty ARV104 prodat, za zlomek jejich ceny dokoupit ARV161, bude to hrát líp a ještě ti pár peněz zbude. S ARV104 to nezvládne střední pásmo, bude to jen protivně pištět.
No ale jak chce pán, nám to je jedno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2015 16:25 
Řádný člen

Nejenže to bude jen pištět a cinkat, ale navíc to bude i vřískající a nebasující bedna. Ale to je jeho problém. Mě už to přesvědčování ignorantů a přispalců žijících někde v 80-tých letech, nebo ve svým Matrixu nebaví.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2015 21:08 

Chalpci, neberte to ako osobný útok. ;)

Stálo ma to akurát pol hodinky času a aj zo zvedavosti som ich postavil podľa schémy ktorá mi vyšla. Opakujem, neberte to ako osobný útok. Ja predsa neútočim na Vaše názory.

Po prečítaní Vašich reakcií som čakal úplnú katastrofu. Bol som príjemne prekvapený, nemôžem povedať že by chýbali stredy ani že by to protivne pišťalo. V porovnaní ako hrala jedna bedňa s ARV089 je to výrazný rozdiel k lepšiemu. Akurát basy sú trošku slabšie, zapnutie funkcie loudness a pridanie basov asi o tretinu rozsahu do plusu stačilo.

Počul som viacero bedničiek k PC a veľa z nich hralo ešte oveľa horšie. To však neznamená že Vaše názory alebo rady neberiem vážne alebo zosmiešňujem. Naopak, som rád keď čítam že sa to dá ešte lepšie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 led 2015 00:21 
Řádný člen

Ja to neberiem ako útok...keď si s tým spokojný, tak je všetko v poriadku. Len už pár rokov tu hučím, aby sa ľudia vymanili z toho bludného kruhu aspoň čo sa tých výškačov týka. Za 12-16€ sa dajú kúpiť už skutočne slušne hrajúce veci. Ono totižto cesta "staviam z toho preto, lebo to mám doma, tak nech sa to využije" je jednou zo základných chýb a bolo to tu opakované veľakrát. Nedávno sme mali v Púchove jednu malú akcičku, kde sme porovnávali zvuk TM265 a tuším ARS9207...a rozdiel bol myslím všetkým zúčastneným jasný. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 led 2015 01:29 

A došli sme k záveru, že ARS9207 sú "rockové" bedne. T.j. vhodné max. na počúvanie rocku, ale v dĺžke trvania max. rok :lol: "Hore" sú tie ARSká ujačané a rockovým pesničkám to dodáva taký netradičný "drive" :D Kdežto zvyšok pásma je značne v pozadí. Pri TMkách to bolo všetko uhladené, nič nekričalo, nevyčnievalo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 led 2015 15:16 

Ja som to nestaval kvôli tomu aby sa to primárne využilo na "stavbu bedne" ale aby som v praxi niečo sám premeral, skúsil navrhnúť a bol zvedavý čo z toho vylezie, najmä ak som nemusel nič kupovať. Ber to ako proces učenia sa a získavania praktických skúseností. Čítať teóriu je pekné ale keď mám možnosť prakticky s nulovými nákladmi niečo bastliť a učiť sa pri tom, tak prečo nie? Viem že to čo som vytvoril nie je ideálne ale som prekvapený že to nie je ani taká katastrofa ako som po prečítaní reakcií čakal. Správne sa pýtaš či som spokojný. Ja na to odpoviem že nie som nespokojný, lebo svoj účel to splnilo a čo sa zvuku týka tak je to lepšie než to čo mám teraz pripojené k PC. Nechcem aby mal niekto pocit že jeho názory ma nezaujímajú, lebo opak je pravdou. Prečítal som si vlákno o TM265 a vyzerá to moc zaujímavo, len nemám vhodné ozvučnice z ktoých by som to mohol robiť a vyrábať nové sa mi nechce. Navyše by to bolo aj o niečo väčšie a už by som to nedal k počítau. Ale super že som to tu našiel, je to určite skvelé a ak by som vážne tie bedničky chcel tak by som išiel tou cestou.

Dal som na tvoju radu aj čo sa výberu meničov k jednému výškaču týka (v inom vlákne) a určite si nechám poradiť pri návrhu výhybky (deliace frekvencie a pod.) Ozvučnicu pre tie dva basáky uvažujem uzavretú (nie som fanda BR) o objeme cca 65 litrov. Ale to napíšem do iného vlákna keď to bude aktuálne. Momentálne presviedčam ešte človeka ktorý to robí pre seba o tom aby nerecykloval stĺpové uzvučnice ktoré má, lebo tie majú 100 litrov, čo by bolo moc. Nakoniec, on to všetko kupuje aj platí. Ja sa snažím pomôcť mu aby nesprvil (ďalšiu) zle hrajúcu bedňu. No a kde by som bol bez vašich odborných rád... :-)

ARS9207 mi bez googlenia nič nehovorí. Aha, takže ARS9207 je trošku podobné tomu bastlu ktorý som spáchal. No, možno to znie aj podobne.

EDIT 15. 1. 2014:
Takže to čo som "tuzil" nebola ARS 9204 ale staršia verzia ARS 820. Má mierne odlišnú ozvučnicu. Prekvapilo ma že ani tie dve ARS 820 nie sú rovnaké. Jedna je z hrubšieho materiálu, asi o 1 mm, takže je celkovo aj o 2 mm vyššia aj širšia. Osadenie bolo zjavne menené v oboch, jedna mala starší Tesla ARN 5604 (je trochu vyblednutý), druhá už TVM 5604. Jeden výškač chýbal, druhý bol TVM ARV 089. Všetko štvorohmové verzie. Rámčeky so sieťkami sa nedochovali. Výhybky neboli asi pôvodné, ale nejako upravované.

Nemá niekto jednu ozvučnicu ARS 820 ktorú by mi vedel predať? Môže byť aj bez reprákov, len nech nie je dolámaná. Dúfam že viac ako dve verzie nevyrábali, aby mi pasovala k jeden z tých čo mám. Môže byť poškrabaná alebo aj s "buchnutými" rohmi, prípadne lúpajúcou sa dýhou, ale nie úplne na šrot. Mal by som záujem. Díky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 14:46 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ako si prišiel na to, že sú to ARS 820? Majú štítky? Nesedí ani jeden reprák. ARS 820 boli osadené ARN 567 a ARV 161 a majú prednú stenu z preglejky. Mohli by to bYť napr. ARS 914, ktoeré vyzerajú rovnako ale osadenie je ARN 5604 a ARV 161. ARV 089 sa v čase s týmito bedňami vôbec nestretli, to môže byť len náhrada spáleného.
Inak nič v zlom, ale zase typický Turbo - zakúsne sa a nepustí, kým sa nespáli.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 16:40 

No predná stena je z preglejky. Štítky nemajú a vzhľadom k tomu že nemali ani pôvodné výhybky ma neprekvapuje že nemajú pôvodné osadenie, evidentne na nich už niekto bastlil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 17:11 
Řádný člen

Tak ako vieš, že sú to ARS 820, navyše keď je každá iná?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 17:18 

Lebo som si gúglil Tesla ARS 820 a fotky vyzerajú presne ako tie budky. Iba meniče sú staršie verzie, ale v podstate rovnaké.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 17:32 
Řádný člen

ARS 914 vyzerajú navonok tak isto. Sú na prednej stene vedľa výškáča skrutky? Ak nie sú, môže sa jednať ešte o litovelské ARS 824.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 17:55 

http://tesla.iplace.cz/menu/reprosousta ... la-ars-814

No určite nemali eliptický výškač.

Sú tam dve diery a v nich plastové skrutky. Plus niekto dotuzil diery aj dozadu, ktoré tam evidentne byť nemali. Práve tiež gúglim a vidím že takých budiek bolo plno. Vyzerajú obe rovnako, iba jedna je z hrubšieho materiálu. Ale sú otlčené, doškrabané, určite niečo na repas (tapeta?). Ale nakoľko nie sú rovnaké, tak neviem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 18:42 
Řádný člen

Kto hovorí o ARS 814 a eliptickom výškáči? Hovorím o litovelských ARS 824, ktoré na rozdiel od valmezáckych 820 / 914 majú výhybku nie na prednej, ale na zadnej stene. Ono je to všetko aj tak +/- to isté. Ak silou mocou túžiš spáchať niečo s Tesla kaloťákom, tak podľa mňa prichádza do úvahy jedine posledná čierna textilná verzia ARV 360x. Žltý plasťák ARV 360x, ani ARV 104 ti odporúčať nemôžem. Je to ale na tvojom rozhodnutí. Čierna textilná verzia tohto repráku ma príjemne prekvapila v ARS 1014. Aj keď je to koncepčne stále bum-cink dvojpásmo, zvuk v porovnaní s ARS 914 a 1PF 067 62 sa mi zdal jednoznačne čistejší a prirodzenejší.

Tie tvoje búdky sú zrejme rozdielne typy a okrem toho každá z iného obdobia výroby. V prípade, že sú vonkajšie rozmery rovnaké a povrchovú úpravu by si vedel spraviť na obidve rovnakú, tak to podľa mňa vôbec nevadí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 18:50 
Řádný člen

On práve tvrdí, že nie sú rozmerovo rovnaké: Nechápem, prečo sa s tým serie. Ale keďže ho poznám, tak viem, že sa s tým srať bude, miesto toho, aby si zašiel do zberného dvora pre dve rovnaké búdky.
Počuj, Turbo, mám doma dva prázdne rovnaké kastlíky od ARS 825, nechceš? Ja som ich vyhodil ale pri inšpekcii komory som zistil, že ich manželka zachránila a dovliekla ich späť. Je to podivné, lebo inak stále hovorí, že mi tie moje veci vyhádže ale sú doma.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 19:18 
Řádný člen

2 mm rozdiel, to je nič. Ale ak to má byť (k PC?) úplne na chlp presné, tak naozaj nič iné nezostáva - len zberný dvor alebo bazár.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 19:48 

Ciplox:
Jáj, som zle prečítal. :-) Stále zvažujem možnosť splašiť štvorohmový ARV089 aj do druhej a vyhodiť tie kaloty (ak by niekto chcel tak vymením). Dám na rady, odladená výhybka k tej kombinácii tu je. Búdky ktoré mám budú zrejme ako píšeš, ale nie tie posledné, tie mali hranu pri prednom čele výrazne širšiu než staršie verzie, aspoň podľa fotiek to vidno. Úplne na chlp presné to byť samozrejme nemusí, myslím že by si to nikto ani nevšimol ak by bol rozdiel 2 mm na výšku. Ale je mám plány s jednou bedničkou takmer rovnakého rozmeru na iné využitie, tak mi padne vhod splašiť ešte jednu ktorá bude rovnaká ako jedna z tých ktorú mám. Časom sa určite niečo objaví.

laminat:
Ty ma poznáš viac z vyprávania iných než osobne. :-) Keď si v BA tak sa ani neozveš. V jednom zbernom dvore tu v DNV som to už riešil, momentálne nič. Mám čas, nikam neponáhľam. Díky za ponuku bedničiek, ale tie sú moc veľké. Ale na to pivo skočiť môžeme keď sa tu ukážeš. V 44ke na Vajnorskej majú aj celkom dobrú Plzeň ak ju preferuješ, tam si ju dám aj ja.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2015 20:09 
Řádný člen

Ja už do Bratislavy nechodím - pominuli dôvody. Chodím už len tak 3x do roka a to mám program nabitý. Ale v Prahe si vítaný.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]