esam83 píše:
Skelet je opravdu masivní,materiál viz foto,astrany jsou zdvojené slepené.2 lidi při přenášení mají co dělat.
To ale nic neříká o tom, jak to bude ve výsledku pevné, jakože DTD žádnej hit, navíc bez výztuh, bez zapuštění, bez zkosení či zaoblení předních hran...
Citace:
Já si pořád myslím že ty hotové masivní,vytlumené,nalakované bedny si zaslouží žít.
Tak si z nich udělej bar nebo skříňku na ubrusy

Promiň, ale teď, kdyžs zveřejnil, jak je to celé udělané, tak by to stejně znamenalo minimálně předělat čelní stěnu...
Citace:
A prosím o radu jak postupovat při výměně středů a výšek,pokud použiju podle Unicorna Možná by šlo i přiblížit se zvukově těm symbolům...MS-130 jako střed, DT-109 jako výšku...
No když už uvažuješ takhle, že začneš nakupovat reproduktory, tak to už můžeš začít znova kompleto

Citace:
a známe rozměr vnitřního prostoru ozvučnice, lze vypočítat a navrhnout výhybku?
Co obnáší to měření o kterém mluvíte?
Výhybku jsem schopen vyrobit sám,potřebuji návrh ale nevím co je pro něj potřeba za údaje.
Objem ozvučnice je ten nejméně nezajímavý údaj hovořící pouze o chování na basech, navíc tvé basáky chtějí uzavřenou ozvučnici a když se netrefíš úplně přesně do optimálního objemu, zas nic tak strašného se neděje.
Měření: Osazeným reproduktorům v hotové ozvučnici musíš změřit mikrofonem frekvenční, impedanční, ... charakteristiky ideálně v několika osách, pak simulovat výhybku v nějakém softwaru, pak ideálně přeměřit s hotovou výhybkou, že sedí vůči simulaci. A odladit kvalitně 3(.5) pásmo není vůbec legrace, minimálně by někdo musel přijet k tobě to odměřit vzhledem k rozměrům/váze. Celé měření je celkem metodicky náročné a rozhodně to není jako změřit odpor multimetrem.
A jsme zase u toho, co říkám stále a furt dokola: náklady vs. přínosy....
Citace:
Chápu,že nic není zadarmo

Ano, to je to co jsem psal: protože si to neumíš odladit sám, tak abys udělal svůj vlastní projekt tak dobře, jako např. Totemy, vyžadovalo by to násobné náklady než na co tě přijde už hotovej materiál na ně
http://reproobchod.cz/hledani-a7?q=totem (apropo hotové sakumprdum jsou za 10kKč), když už bys kupoval nové středy a výšky a dělal znova výhybky a upravoval minimálně čelo či přidával výztuhy nebo vnitřní "podozvučnice" na střeďák

Citace:
Pohled dovnitř přes střed výhybku dole jsem přirkyl vatelínem,znatelné zlepšené zvuku to nepřineslo....ale to už si dělám srandu

ano, šamanismus ani alchymie nikdy nic dobrého nepřinesla