ericmg píše:
mám virtual box, mám xp jako iso, mám virtual disk, jen to chce restartovat a to se u mě děje tak jednou za týden... tak to pak dám dohromady, těším se na to, určitě tam bude programů víc.
sloupy, díky TLU za doporučení, reproduktory tedy do osy,
uspořádání střed nejvýš, mno může být
četl jsem že osová vzdálenost bas střed co nejnižší, max 1/4 délky vlny na dělící frekvenci což by při 500hz bylo 17 cm, to by se nevlezlo. Vzdálenost výška střed by při děličce 4000hz měla být 10.5cm, to by se taky nevlezlo, ale jen o kousek. Kdyžtak by se dalo někde ubrat.
Podle těhdle čísel mi vychází že lepší by bylo klasicky výška nejvýš, ale určitě máš dobrej důvod proč to navrhuješ, můžu se zeptat proč? předpokládám že do lsp cadu se to dá zadat.
reprák od tří hran: u výšky a středu to bude vklidu, ale ten spodní bas tak asi vyjde, je to velký problém? Nevím proč by to vadilo, u výšky bych hádal disfrakce... o kolik by to mělo být rozhozený?
čistý pc by se mi moc líbilo, dep jsem zjistil co je ale netuším jak s ním cokoli udělat, virtual box snad bude vpohodě. dík za infa
Takže bas/střed musí být 1/4 vlnové délky a sřed/výška už nee?

Obecně: Vzdálenost mezi měniči by neměla být větší, než 1,25x vlnové délky dělící frekvence. Ale čím jsou měniče blíže, tím lépe. Takže Ti to asi vyjde i když dáš střed nad výšku.

Ale lepší je klasický řešení - TMB. Já jsem navrhoval MTB pčroto, že vzhledem k celkové výšce bedny by už byl výškový reprák při uspořádání TMB dost vysoko.
reprák od tří hran: Basáku se pří šířce bedny 24cm netýká. Ale v případě středu a výšky se jedná o difrakce, které mohou způsobit až 6dB ostrý propad na osový cháře. Není to nic, s čím se nedá žít, ale dá se tomu vyhnout.
Jo a do LspCadu už nemusíš nic zadávat, pokud pracuješ s reálně naměřenými daty ve Tvé bedně a měření bylo tzv. dvoukanálový. Tam už pak jsou veškeré informace o rozmístění měničů, časových zpožděních atd.