Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: tesla sloup
PříspěvekNapsal: 09 lis 2014 13:40 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
LspCAD 5.25 samizdá nebude chodiť ani na Win 7...teda minimálne mne nechcela :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 lis 2014 14:47 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Mne na W7 chodí aj doma a aj v práci...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 lis 2014 14:58 
Řádný člen

Mne vždy po spustení crashol, aj cez rôzne režimy kompatibility. Asi som len dačo robil zle... Ale vo virtuálnom XP ide.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2014 20:25 

Kraj: ČR - Jihomoravský
zdravím
lsp cad furt nic 8 vůbec, moje 7 taky ne... xp mode na 7 taky ne.. no radost.

sloupy
no domácí hraní nejspíš, ale taky je možnost že se dostanou na nějaké veřejnější místo. Tím nemyslím pa touring, ale spíš zapůjčení známému do restaurace, možná i menší menší oslava, pokud to bude mít smysl... každopádně bedny pro blízký poslech
mám i jiné bedny :) mám z čeho vybírat podle příležitosti

střed výška:
víc se mi líbí ta první kombinace, bedna bude nižší a dá se s nimi v čelním panelu hýbat horizontálně, mohlo by to pomoct při návrhu pokud se nemýlím.
Druhá verze by byla vyšší a jediná možnost jak v případě potřeby posunout reproduktory od sebe je bednu ještě natáhnout do výšky.

rozměrově mi to vychází
1) 24 x 75 hloubka při 30l na 1xarn665 cca 40cm
2) 24 x 85

no a taky nevím jestli to udělat symetricky bas nahoře bas dole střed výška uprostřed, nebo klasicky výška nejvýš

spodní bedna s půlpásmem bude pravděpodobně nižší stejně široká a hlubší.

díky za názory a doporučení, cením si.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2014 00:32 
Řádný člen

Mno...takže:
1.) Při šířce bedny 24cm nemusíš repráky vyosovat. Nic tím nezískáš, jen si zbytečně zkomplikuješ život. Dej je pěkně všechny do osy a fertig. Akorát se snaž, aby ani jeden reprák neměl stejnou vzdálenost od tří hran bedny (snadno splnitelný požadavek).

2.) Reproduktory bych umístil MTB - čili shora dolů : střed - výška - bas. Při celkové výšce bedny cca 130-140cm by to tak asi vyšlo, aby výškáč byl ve výšce uší. Pak je jen třeba dát pozor na vzdálenost mezi basákem a střeďákem, aby tyto dva měniče nebyly vzhledem k děličce moc daleko.
:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2014 04:06 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ericmg píše:
zdravím
lsp cad furt nic 8 vůbec, moje 7 taky ne... xp mode na 7 taky ne.. no radost.

Doporučuji (pokud je systém zasekanej blbinami, spoustou nainstalovaných programů apod. - viz dále) reinstalovat Woknous (předpokládám, že máš origo) a po opatrné nové instalaci včetně systémových aktualizací první ze všeho kvalitní, systém nezatěžující antivir (doporučuji ESET) a následně tam nedávat bordel software, jako Google Chrome ani jiné produkty tohoto IT mamuta, tři milióny zvukových a video kodeků (zcela stačí mnohokráte ověřený K-Lite Codec Pack v poslední verzi). Následně bych jako jednu z prvních USER aplikací zkusil do takto čistého systému požadovaný lsp cad ...
U zasekaných a blbinami přeplácaných systémů je zcela normální, že si programy dělají, co chtějí ... konflikt za konfliktem ... :lol: Tím samozřejmě nechci tvrdit, že je to Tvůj případ, píšu to jen pro úplnost ...
Případné dotazy (co to píše - chybová hlášení atd.) napiš do SZ - ať to tu nezahlcujeme OT.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2014 09:19 
Řádný člen

Můžu jen potvrdit. Čím míň zbytečných programů je pod systémem, tím to chodí líp. Já mám doma v pracovním počítači dva systémy (na dvou samostatných HDD)...jedno XP (po třech letech už dosti zabordelené) a jeden W7, který je takřka úplně čistý. Mám tam jen antivir, pár programů pro měření, Mozillu, Acrobat, VLC player a WinZip. A tam mi chodí LspCAD 5.25 v pohodě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2014 14:45 
Řádný člen

Ja mám v systéme vždy čisto lebo neinštalujem každú hovadinu, používan hlavne overený software a o systém sa starám a aj tak mi to nejde :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2014 16:53 

V tom prípade bude chyba medzi klávesnicou a stoličkou :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2014 17:27 
Řádný člen

HA! Presne ako som si myslel - dnes som sa to znova skúsil rozchodiť a všimol som si, že to nechcelo chodiť a umieralo to s chybou BEX, čiže stačilo pre daný .exe vypnúť DEP a už to fachčí aj na osmičke :D

penjo píše:
V tom prípade bude chyba medzi klávesnicou a stoličkou :roll:

To je v mnohých ale určite nie v tomto - chyba je v tom, že oproti win XP sa chovanie DEP veľmi zmenilo a to je jeden z najhlavnejších problémov pri nekompatibilite softwaru.
Vymletý som z kadečoho, ale určite nie z tohoto :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2014 19:43 

Kraj: ČR - Jihomoravský
mám virtual box, mám xp jako iso, mám virtual disk, jen to chce restartovat a to se u mě děje tak jednou za týden... tak to pak dám dohromady, těším se na to, určitě tam bude programů víc.

sloupy, díky TLU za doporučení, reproduktory tedy do osy,
uspořádání střed nejvýš, mno může být
četl jsem že osová vzdálenost bas střed co nejnižší, max 1/4 délky vlny na dělící frekvenci což by při 500hz bylo 17 cm, to by se nevlezlo. Vzdálenost výška střed by při děličce 4000hz měla být 10.5cm, to by se taky nevlezlo, ale jen o kousek. Kdyžtak by se dalo někde ubrat.
Podle těhdle čísel mi vychází že lepší by bylo klasicky výška nejvýš, ale určitě máš dobrej důvod proč to navrhuješ, můžu se zeptat proč? předpokládám že do lsp cadu se to dá zadat.

reprák od tří hran: u výšky a středu to bude vklidu, ale ten spodní bas tak asi vyjde, je to velký problém? Nevím proč by to vadilo, u výšky bych hádal disfrakce... o kolik by to mělo být rozhozený?

čistý pc by se mi moc líbilo, dep jsem zjistil co je ale netuším jak s ním cokoli udělat, virtual box snad bude vpohodě. dík za infa

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2014 20:35 
Řádný člen

Ak máš win 8 (pravdepodobne to bude fungovať aj na win 7) tak len klikni pravým na "Tento počítač" > Vlastnosti > Vľavo hore vyber možnosť "Rozšírené systémové nastavenia" > Na karte "Spresnenie"(neviem ako je to v českom win...) v hornej časti(nastavenie výkonu) klikni na nastavenie > Choď na kartu "Zabránenie spustenia údajov"(to je DEP) > Vyber zapnúť pre všetky programy okrem tých, ktoré vyberiem(to je tá nižšia možnosť) > Klikni na "Pridať..." > nájdi .exe súbor LspCAD 5.25 (v mojom prípade "525.exe") > Všetko daj "OK" a ak sa spýta na reštart tak ho reštartuj a potom už by ti to malo chodiť.

Poprípade ak by si nevedel, čo a ako tak ti môžem spraviť aj obrázkový návod ale verím, že to zvládneš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2014 22:31 
Řádný člen

neclovek píše:
Ak máš win 8 (pravdepodobne to bude fungovať aj na win 7) tak len klikni pravým na "Tento počítač" > Vlastnosti > Vľavo hore vyber možnosť "Rozšírené systémové nastavenia" > Na karte "Spresnenie"(neviem ako je to v českom win...) v hornej časti(nastavenie výkonu) klikni na nastavenie > Choď na kartu "Zabránenie spustenia údajov"(to je DEP) > Vyber zapnúť pre všetky programy okrem tých, ktoré vyberiem(to je tá nižšia možnosť) > Klikni na "Pridať..." > nájdi .exe súbor LspCAD 5.25 (v mojom prípade "525.exe") > Všetko daj "OK" a ak sa spýta na reštart tak ho reštartuj a potom už by ti to malo chodiť.

Poprípade ak by si nevedel, čo a ako tak ti môžem spraviť aj obrázkový návod ale verím, že to zvládneš.

Ještě taky vypnout "Automaticky restartovat" ve volbě "Spuštění a zotavení systému".
V případě výskytu BSOD je dobré, aby informace o chybě zůstala na obrazovce a nerestartoval se systém. Pak se chyba dá v klidu opsat a následně řešit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2014 22:39 
Řádný člen

Akusta píše:
Ještě taky vypnout "Automaticky restartovat" ve volbě "Spuštění a zotavení systému".
V případě výskytu BSOD je dobré, aby informace o chybě zůstala na obrazovce a nerestartoval se systém. Pak se chyba dá v klidu opsat a následně řešit.

Súhlasím ale to už je trochu od témy :)

EDIT - opravená chyba...

Naposledy upravil neclovek dne 12 lis 2014 23:21, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2014 23:01 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Mě když něco na kompu nechodí, používám fígl fungující už od éry WIN98: Otevřu okno a použiju hardwarovou akceleraci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2014 23:23 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Doufám, že okno otevřeš pomocí myši.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 00:02 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ctrl+O. Potom uchopím "Tento počítač", přetáhnu ho z desktopu do otevřeného okna a tam ho pustím. Není dobré přetahovat do otevřeného okna Okolní počítače.

Výhoda je, že se dá tahle hardwarová akcelerace podle mojí zkušenosti použít na cokoli co nefunguje. Na tiskárny, skenery, dokonce i na zařízení s vyměnitelným úložištěm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 00:05 
Řádný člen

ericmg píše:
mám virtual box, mám xp jako iso, mám virtual disk, jen to chce restartovat a to se u mě děje tak jednou za týden... tak to pak dám dohromady, těším se na to, určitě tam bude programů víc.

sloupy, díky TLU za doporučení, reproduktory tedy do osy,
uspořádání střed nejvýš, mno může být
četl jsem že osová vzdálenost bas střed co nejnižší, max 1/4 délky vlny na dělící frekvenci což by při 500hz bylo 17 cm, to by se nevlezlo. Vzdálenost výška střed by při děličce 4000hz měla být 10.5cm, to by se taky nevlezlo, ale jen o kousek. Kdyžtak by se dalo někde ubrat.
Podle těhdle čísel mi vychází že lepší by bylo klasicky výška nejvýš, ale určitě máš dobrej důvod proč to navrhuješ, můžu se zeptat proč? předpokládám že do lsp cadu se to dá zadat.

reprák od tří hran: u výšky a středu to bude vklidu, ale ten spodní bas tak asi vyjde, je to velký problém? Nevím proč by to vadilo, u výšky bych hádal disfrakce... o kolik by to mělo být rozhozený?

čistý pc by se mi moc líbilo, dep jsem zjistil co je ale netuším jak s ním cokoli udělat, virtual box snad bude vpohodě. dík za infa

Takže bas/střed musí být 1/4 vlnové délky a sřed/výška už nee? :) Obecně: Vzdálenost mezi měniči by neměla být větší, než 1,25x vlnové délky dělící frekvence. Ale čím jsou měniče blíže, tím lépe. Takže Ti to asi vyjde i když dáš střed nad výšku. ;) Ale lepší je klasický řešení - TMB. Já jsem navrhoval MTB pčroto, že vzhledem k celkové výšce bedny by už byl výškový reprák při uspořádání TMB dost vysoko.

reprák od tří hran: Basáku se pří šířce bedny 24cm netýká. Ale v případě středu a výšky se jedná o difrakce, které mohou způsobit až 6dB ostrý propad na osový cháře. Není to nic, s čím se nedá žít, ale dá se tomu vyhnout.
Jo a do LspCadu už nemusíš nic zadávat, pokud pracuješ s reálně naměřenými daty ve Tvé bedně a měření bylo tzv. dvoukanálový. Tam už pak jsou veškeré informace o rozmístění měničů, časových zpožděních atd.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 00:46 
Řádný člen

neclovek píše:
Súhlasím ale to už je trochu od témy :)

Není ... cokoliv účinně pomůže vyřešit problém, není "od témy" ... :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 10:36 
Řádný člen

Jemu padal celý windows? Asi si to musím lepšie prečítať...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]