Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 16:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 15:56 

Kraj: ČR - Olomoucký
Ta spotřeba mi přijde slušná na šestihrnek v automatu... měl jsem kdysi dávno tomu Nissan 300ZX twinturbo, taky třílitr šestihrnek, a pod 17 jsem se nedostal ani při ekorally :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 17:15 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Šéf má jedničku Superba - atmosférický šestiválec benzín 2,8 v automatu. Celoroční průměr má 13l, ale když s tím jezdí šéfová, dostane se pod 8...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 17:21 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Před mnoha a mnoha lety jsme měli v práci Hnisan Maxima 3,0 QX fautomatu jako bývalý vůz generála, který se nedal prodat v bazaru. Všichni řadoví obchodní zástupci, co jezdili na Astrách, Vectrách, Filckách a občas Koktách, se po něm nadšeně sápali, jaké budou mít reprezentační auto a pak se ho snažili za každou cenu zbavit - norma v létě 10 litrů, v zimě 12 a pod 17 to nejezdilo ani omylem. Já jsem jim tam způsobil vítr komplexů, když jsem nastoupil jako jejich šéf a řekl jsem si o Fóbii 1,9 TDI fkombiku, protože museli automaticky níž, než jsem byl já :-D.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 17:54 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tohle je druhý benzínový šestiválec od mercedesu, co mám. Měl jsem i kombíka 3,2L, což je modernější motor (má už ME Motronic stříkačku, tohle je KE-Jetronic) a ten se v pruměru pod 13L nikdy nedostal. Dálky pod 10L byly čirou utopií. Ale byl to zase kombík (o 150kg těžší a jenom 4-kvalt automat).
Taky jsem měl párkrát v rukou Golfa VR6...pruměr cca 10L, když se člověk hodně snažil...
Strýc má masařku E280 v manuálu, ale pod 8 to nejede nikdy. Ani na dálky. Kamarádova Audi A6 2.4 manuál při ekorallye mimo město spořádá právě těch 8L.
Takže pochybuju, že jedničkový superb s 2.8-kou pod kapotou jezdí pod 8L. Takový motor fakt neznám. Leda tak při jízdě po rovině rychlostí 80-90km/h. To nemluvím o tom, že benzínové motory VW z inkriminovaného období byly dosti OUT.
Třílitrový benzínový motor si prostě žádá svou daň v podobě paliva a žádný zázraky se nekonají. nelze od něj očekávat 8L spotřebu v autě jako kráva, to je nesmysl. A kdo říká, že mu to za takovou spotřebu jezdí, tak prostě lže.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 18:20 
Moderátor

Nevím, já s tím nejezdím a benzín neplatím. Ale je fakt, že když nám šéfová přestala jezdit s Fábií, vylezla nám průměrná spotřeba o dva litry. Sedět vedle ní je trochu o nervy. Pomalinku, polehounku, mimo město do 90. Jestli tímhle stylem opravdu jede do Hradce za osm, nebo si jen šéf dělal srandu to nedokážu rozsoudit.
Problém je, že ten krám v principu není pro nikoho spořivýho. Před časem začal cukat a ztrácet výkon a odborný výklad po několika prohlídkách zněl, že se to musí aspoň občas víc honit, jinak zarůstá katalyzátor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 18:23 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Já s BMW E39 528i 142kw kombi manuál, měl spotřebu za celou dobu 9,5 l. Na dálku jsem jel cca za 8l (např. do Olomouce, Plzně atd.), normální jízda. Peklo byl městský provoz a krátké trasy.
Bohužel jsem potřeboval prachy na živobytí tak šel před 2 roky do světa, stýská se mi po něm, dnes jezdím ve střepu, ale za 6,5l.
Masařka je dobrá, ale rezne víc než Transit.
Jednou bych rád vyzkoušel Mercedes G (starší) nebo MLko, ale hitparáda to prý taky není. Ve spolehlivosti a výdrži u pracantů vede Toyota.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 18:40 
Řádný člen

G-čko každopádně hitparáda je...Taky jsem měl možnost zkusit, co to auto umí. ML-ko je nesmysl stejně jako všechno tomu podobný a s G-čkem nemá nic společnýho.
Masařka rezne hrozně...10-letá bývá běžně na totálku shnilá, pokud se o to nikdo nestaral a nedával to z času na čas opravit. Vidím to i na tý svý. Ale vzhledem k tomu, že ji neplánuju mít doživotně, tak už jsem se o tu rez tak nějak přestal zajímat. Až se rozpadne, koupím si zase jinou. Jinak tomu autu nemám co vytknout. Dálniční tempo za 6L/100km ve čtyřech lidech, výdrž, pohodlí, spolehlivost, levný servis. Za 3 roky jsme nadrandili spolu přes 100 000km (z toho 20 000km s 2t přivesem) a nikdy nezaváhala.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 19:15 
Řádný člen

No ještě štěstí, že jezdím už hafo let jen ve škodováckejch dýzlech - minulý týden asi 1000 km průměrem 200 (vmax = 230), spotřeba 8 a to je nejvyšší, jakou jsem měl. Fóbie 1,9 TDI jezdila dálnici tuzemsko (vmax=140)za 5,6, dálnici Německo (vmax 200) do sedmi, okresky za 5 a město paradoxně za 4. Poslední benzínové auto, co jsem měl (nepočítám krátkou epizodu se Soplem, kterého jsem se zbavoval tak rychle, jako to jen šlo, ne kvůli spotřebě ale kvůli spolehlivosti a různým broukům v softwaru) byla Felicie 1,6, ta žrala, co pamatuji tak v průměru kolem osmi, dělat si statistiky spotřeby jsem začal až s nafťáky.
Jinak se samozřejmě dá jezdit i s 2,8 Superblbem za 8 litrů ale pak nevím, proč si takový jezdec nekoupí Citigo 1,0 :-D.

Naposledy upravil laminat dne 30 zář 2014 19:50, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 19:32 

Kdo chce honit koně, musí mít na oves... Za mlada jsem měl pár aut 200-300koní, a možná proto, že jsem se za mlada vyblbnul, dnes už mi to nic neříká. Spotřebu jsem nikdy neřešil, protože to bych se asi pos... :D Dnes po městě poskakuju HTPčkem ke své plné spokojenosti a jelikož už má auto 6 let, pokukuju po novějším - nakonec asi Rapid 1,2TSi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 20:02 
Řádný člen

Takže už nebude Yeti? Když jsem měl auto na garančce, tak jsem měl jako náhradní Koktu 1,2 TSI a tyhle malé našlapané benzíny fakt nejsou můj šálek kafe.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 20:04 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
mají špatný reference,kazí se moooc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 20:09 

laminat: Yeti nakonec asi ne, protože si moc drží cenu - myslel jsem, že si koupím nějakého tříletého, ale pořád stojí víc než nový Rapid.
stanby: Ty nové TSi už se nekazí, vychytali to. A vzhledem k mému nájezdu a době, jakou to auto budu mít, se to nepokazí :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 20:33 
Řádný člen

Hlavně tady už přestaňme řešit nějakou spotřebu. Koupil jsem si starou klasiku, protože jsem ji chtěl. Pro radost, na občasný projetí někam na výlet. Řadový šestihrnek byl podmínkou. Nechtěl jsem žádnou podvyživenou 200 nebo 230E a naftu absolutně ne. 260E bylo minimum, ale hledal jsem především 24-ventil s proměnlivým časováním. Spotřebu jsem si plně uvědomoval a je to ta poslední věc, co mě trápí. Čeká mě dlouhá cesta dát toho staršího pána do TOP stavu. Ale základ je dobrý, není to shnilotina a aní vybydlená jebka a to je podstatný. Navíc má celkem pěknou výbavu, barvu v tý době raritní 5-stupňový automat. Na Slovensku takových aut moc není... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 22:28 

TheLastUnicorn píše:
Hlavně tady už přestaňme řešit nějakou spotřebu. Koupil jsem si starou klasiku, protože jsem ji chtěl. Pro radost, na občasný projetí někam na výlet. Řadový šestihrnek byl podmínkou. Nechtěl jsem žádnou podvyživenou 200 nebo 230E a naftu absolutně ne. 260E bylo minimum, ale hledal jsem především 24-ventil s proměnlivým časováním. Spotřebu jsem si plně uvědomoval a je to ta poslední věc, co mě trápí. Čeká mě dlouhá cesta dát toho staršího pána do TOP stavu. Ale základ je dobrý, není to shnilotina a aní vybydlená jebka a to je podstatný. Navíc má celkem pěknou výbavu, barvu v tý době raritní 5-stupňový automat. Na Slovensku takových aut moc není... :)

Mě hlavně fascinuje schopnost lidí jezdit x km k benzince o desetihalíře levnější, vybrat si auto se spotřebou o 0,3l/100km nižší i když by vlastně chtěli jiný a hlavně když to má o 50% levnější díly (i za cenu toho, že je člověk mění 3x častěji) :)

Teď něco dobrýho - po tom co 14 dní dělám 12+h denně, mám zítra dovolenou, takže můžu věnovat 12h svého času jiné práci, kterou jsem zanedbával :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 22:46 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Krásnej meďák :)

Otec má passata novějšího 2.0TDi a jezdí v průměru za 5.5 : )

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 23:27 
Moderátor

Nějak jsem zapomněl pochválit. Je to pěkný, moc pěkný - navzdory tomu, že Mercedesa nemám rád (to je následek dlouhého pobytu v Rusku, typickej Rusák je blbej jak troky a honosí se ojetým Medvědem, Bavorákem nebo Audinou, přičemž nemluví o ničem jiném než o autech. Nějak se pořád té souvislosti nedovedu zbavit a Mercedes je v tom nevinně).
Spotřebu ve skutečnosti taky neřeším, do roka nalítám do deseti tisíc. Diesel by mě vyšel na celkové náklady dráž než ta laciná benzínová zdechlina, co s ní jezdím.

Laminat: Porušování autorských práv je špatně, zatímco porušování zákona rychlou jízdou je v pořádku? To budeme muset probrat u piva. Budu samý ucho.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 23:40 
Řádný člen

Sidi: A s oblibou to dělají nejstrašnější ztracené existence, které tu úsporu vzápětí stejně promění v lahváče a točeňák. Mám takového kamaráda, přímo prototyp - jezdí přes celé město tankovat o dvacetník levnější benzín do asi třicetilitrové nádrže svého Hnůjdaje Pony, do hospody ho nedostanu párem volů, protože tam je draho a než by tam vypil dvě Plzně, raději doma u debilizátoru vyklopí do sebe přepravku Braníků, žerou nonstop jen buřtguláš, zato ale musí mít každé tři měsíce nejnovější mobil (a protože samozřejmě "ze zásady" bere jen doťáky, tak mu běží paralelně čtyři drahé tarify u všech operátorů), přitom s ním umí akorát telefonovat a psát textovky a to samé má s počítačem - má asi desetkrát výkonnější stroj než já, protože já na něm pracuji, takže mi stačí Office, Utlouk a nějaké manažerské programy, zatímco on akorát hraje nějaké stupidní hry na desetijádrovém procesoru a čučí do dvaatřicítky displeje. A výsledkem je, že ačkoliv jsou sami dva a nevydělávají špatně (oba kolem pětadvacítky čistého), tak maj exekuci i na umělý zuby :-D.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 23:41 
Řádný člen

ransom: Konkrétně kterou rychlou jízdou porušuji zákon?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2014 00:44 
Moderátor

laminat píše:
ransom: Konkrétně kterou rychlou jízdou porušuji zákon?

1) Předpoklad vycházející z výroku "Jinak se samozřejmě dá jezdit i s 2,8 Superblbem za 8 litrů ale pak nevím, proč si takový jezdec nekoupí Citigo 1,0". To v plné souvislosti s mým "Pomalinku, polehounku, mimo město do 90. Jestli tímhle stylem opravdu jede do Hradce za osm, nebo si jen šéf dělal srandu to nedokážu rozsoudit." Jinými slovy: Na ježdění podle předpisů OPRAVDU nepotřebuju silnější vůz. Já se snažím jezdit podle předpisů, pročež vím, že silnější vůz má sotva jiné využití než občasné porušování pravidel (předjíždění kde se nesmí, překračování rychlostního limitu).

2) Chceš tvrdit, že nikdy a nikde za žádných okolností rychlost nepřekračuješ? Pokud ano, jsi zralý na svatořečení a bylo by proto vhodné upozornit patřičná místa.

3) " Fóbie 1,9 TDI jezdila dálnici tuzemsko (vmax=140)". Zákon 361 stanovuje maximální rychlost na dálnici a silnici pro motorová vozidla na 130km/h.

Nevím jak to je možný, znám lidi, co jezdí jako by lítali s MiGem a nikdy nic. Já už dnes jezdím jak posranej, pěkně 50 po městě a 90 mimo město, na přejezdu ubírám na 30. Na stopce se pětkrát rozhlídnu. Snažím se nikomu nepřekážet, nikoho neohrožovat, pouštím chodce na přechodu, uhýbám motorkářům, za cyklistou radši jedu kilometr krokem, pokud před něj nevidím. Kdykoli se ale někde třeba jen na půl minuty zapomenu, jako na potvoru tam jsou kliftóni s radarem a já platím a ztrácím body, zatímco hovada si lítají po městě přes kilo na pěší zóně, driftujou na křižovatkách, předjíždějí na dvojité čáře. Já si to z nějakého důvodu nemožu dovolit. Naštěstí už jsem dávno zjistil, že do Prahy se dá dojet za 95 minut podle předpisů nebo za 87 minut jako prase. V závodě by to byla fatální ztráta, v běžném životě nikoli. Tak jezdím lážo plážo a mám klid.

laminat píše:
Sidi: A s oblibou to dělají nejstrašnější ztracené existence, které tu úsporu vzápětí stejně promění v lahváče a točeňák. Mám takového kamaráda, přímo prototyp ... tak maj exekuci i na umělý zuby :-D.

Boží.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2014 08:35 

Kraj: ČR - Liberecký
TheLastUnicorn píše:
Takže pochybuju, že jedničkový superb s 2.8-kou pod kapotou jezdí pod 8L. Takový motor fakt neznám. Leda tak při jízdě po rovině rychlostí 80-90km/h. To nemluvím o tom, že benzínové motory VW z inkriminovaného období byly dosti OUT.

Tak tenhle motor znám velmi dobře, a těch 8l se s ním dá, a opravdu to není žádná couračka. Ve městě si vezme 10-12, na dálky se s ním kamarád dostal právě k těm 8l. Co se týče nabídky motorů do Passata z let 98-04, tak je to nejspolehlivější motor. Žádné přeplňování, spíš průměrnej výkon ve vztahu k objemu. Je dokonce spolehlivější než koncernový přeplňovaný nafťáky s rotačním čerpadlem (neplést se systémem pd) z téhož období. Velmi dobrej motor o kterým jsem dlouhou dobu uvažoval. Navíc u Passata vždy s mým oblíbeným torsenem... 8-)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]