Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 1PF06767
PříspěvekNapsal: 02 úno 2014 15:07 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Vyrovnať toto veru bude ťažké a drahé. A výmena za iný typ je tiež problematická z toho dôvodu, že je zafrézovaný presne na mieru. Ako v ARS, tak aj v 1PF a v RS je zas vmontovaný do plechového dielu spolu s ARV, ktorý je mu tiež robený na mieru...

Jeho konštrukčné nedostatky sa tu už preberali, ale s tým sa sotva dá niečo spraviť. Hlavný nedostatok je mäkká blatová membrána v spojení s tuhým závesom, ale mne tam "nehrá" ani ten zbytočne veľký, hrubý a ťažký vrchlík. Ten sa možno tiež podieľa na skreslení, tak ako veľké a ťažké vrchlíky v tom istom období pokazili aj zvuk ARN 660x a 560x na vyšších stredoch (bol by som naozaj rád, keby mi niekto z kompetentných vysvetlil, prečo toto v Tesle Val. Mez. spravili :roll: a tým 660x úplne vylúčili z použitia v dvojpásme). Prvý krok pri pokuse o poľudštenie ARZ 460x by mohol byť v tom, ako hrá bez toho vrchlíka. Možno by tu bola osožnejšia ľahká priedušná sieťka, ako u širokáčov. A potom ktovie, čo by to spravilo, keby sa spevnila membrána nejakým náterom zo zadnej strany - lenže cez tie malinké dierky v koši je to nereálne. Ale keby aj, tak takýmto spôsobom by vzrástla hmotnosť tej membrány, čo by tiež nebolo dobré.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2014 19:09 

Ciplox, je to úplne zbytočné. Existujú vhodné meniče (aj keď nie super špičkové), ktorými sa tie ARZ-ka dajú nahradiť. A s podstatne jednoduchšou výhybkou a lepším zvukom. Tie ARZ majú význam len ako historické kusy do nejakých originálnych bední, na počúvanie už vôbec.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 úno 2014 00:41 
Řádný člen

Kraj:
Souhlas, ten reprák je úplně blbý. Nebýt toho že se používal takřka vždy zapuštěný nebylo by co řešit. Nicméně vzhledem k tomu kolik je beden s tímto reprákem tak by nebylo špatné spáchat něco alespoň pro ARS1034 nebo 1PF06767.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2014 19:06 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Po nějaké době se opět vracím k diskutovaným problémům se středovými ARZ 4604(8). Reprosoustavy ARS 1034 se mi zamlouvají svými proporcemi, velmi dobrým projevem v basovém spektru, někdy kritizovaná výšková repra mi docela vyhovují, ale ty středy skutečně nezní optimálně.
Po nějakých úvahách co s tím, mi nakonec padly do oka již delší dobu doma odložené třípásmové reprosoustavy z NDR - Corona. Tyto mají velmi příjemný přednes s výjimkou hloubek - těch by mohlo být více. Došlo tudíž k demontáži středového kalotového repra z nich a k jeho provizornímu zainstalování do ARS.
Již první poslech s porovnáváním reprodukce bedny upravené s neupravenou ukázal, že tady asi vede cesta. Reprodukce je nyní velmi příjemná - nikde nic "nepřečuhuje" ani neschází. Po osazení druhé bedny je již nějakou dobu poslouchám a jsem docela spokojen. Podotýkám, že nebyly provedeny žádné jiné úpravy a měření - jen posouzení reprodukce několika osobami.
Jelikož je mi docela líto znehodnotit odebráním středových repro německé Corony, mám nyní jako cíl sehnat obdobné středové měniče a použít je v Teslách.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2014 20:58 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Je tam problém - ty kaloty na sebe s ARN860x absolutně nedosáhnou. Jsou pravda výborné, ale s podstatně menším basákem, který dohraje podstatně výše než tenhle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2014 21:47 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
1PF 067 67 ovšem nemají ARN 8608 ale ARN 6608. A jelikož si v mých Grundig Boxech 1600 velmi dobře rozumí dvoupalcové středové kaloty s devítipalcovým basákem, mohly by si i o něco menší DDR kaloty rozumět s osmipalcem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2014 22:29 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já jsem blbec, no... Mazat to nebudu, bavte se.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 kvě 2014 05:23 
Řádný člen

Kraj:
Jenže hádám že ten basák od Grundiga se bude drobátko jinak chovat takže tam asi s přivřením oka ta kombinace možná je.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]