Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 19:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 274  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zvrhlosti a další zajímavosti z oboru
PříspěvekNapsal: 03 lis 2013 00:21 
Řádný člen

Kraj:
jezecek píše:
Politika firmy Sencor a nebo např. JJ se bude určitě lišit. Sencor, jehož portfolio je obrovské, si může do světa vypustit něco, co můžeme nazývat šrot. Na straně druhé, např. JJ, kde dělají pár kusů něčeho, co nestojí málo, asi nebudou chtít riskovat to, že majitel po připojení na tebou zmiňované regálovky bude mírně řečeno rozladěn a bude se muset poohlídnout po velikosti AKR. Takže s tebou mohu, jak jsem výše psal, částečně souhlasit, ale pochybnosti právě z tohoto důvodů mám.

Jistě že kvalita provedení a použitých materiálů bude u JJ nepochybně lepší, ale pokud budou mít stejný výkon tak začnou limitovat stejně brzy a tudíž budou mít stejné problémy s nedostatkem výkonu a s potřebou citlivých beden.

jezecek píše:
Co je špatné na třídě A v 2x60W, kromě toho, že ti to parchanti možná rozšlapou, starka při utírání prachu omylem sundá krycí koš, vylomí triodu, pořeže si ruku a budeš s ní muset jet do nemocnice nebo v kombinaci s plazmou tv odhlásíš teplo a teplou vodu? / záměrně jsem nepsal 2x20W /

Pořizovací náklady a přeci jen pořád ještě potřwebu koukat po citlivých bednách pokud hraju nahlas? Jen nemusí být tak moc citlivé jako předtím. Jinak asi nic.

Jak si přišel na to že plazma tolik protopí? To že tolik žere je mýtus. V průměru nemá o mnoho větší spotřebu než LCD jelikož odběr je značně dynamický dle zobrazované scény, kdežto LCD žere pořád stejně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 lis 2013 09:18 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
2x60W u místnosti 4x5m s bednami o citlivosti 86dB je na poslech hudby s větší dynamikou bohužel furt málo. Že výrobce zesilovače ve třídě A o výkonu 2x60W počítá s použitím vysokocitlivých beden je úplně jasný (pokud se má zachovat jakost poslechu). Co si tam ale kdo připojí, je McIntoshi salám-banán - taktéž mu jde v první řadě o výdělek. Jestli uživatel ví, co chce, o co jde a dodrží nepsaná pravidla (použije veliký, citlivý bedniska), nebo je to prostě jen zazobaný snob, který kupuje podle ceny...za to výrobce zesilovače nijak nezodpovídá.
Kdybych bedýnky s citlivostí 90dB připojil na zesilovač s výkonem 2x4W, tak to může být dobrý leda tak na podmaz z rádia při práci. Kdybych si na tom pustil třeba jen Pink Floyd - Sorrow a chtěl od toho střední výkon 1W (což při poslechu ze 3m potřebovat budu, páč 3m = pokles intenzity o 9dB proti referenční vzdálenosti 1m), tak při tom dynamickým rozsahu 13dB jsem ve většině špičkách daleko za limitací a to lze jen těžko nazvat jakostní reprodukcí...možná tak před 60 lety...
Krom toho, malý budky s citlivostí 90,5dB budou jak říká Thales úplně bez basů, nebo výrobce kecá...taky samozřejmě mohl 4 ohmovou budku měřit napětím 2,83V, což ale není 1W/1m, ale 2W/1m. Takže záleží na metodice měření. No a pokud se přdá jen částečně vykompenzovaný bafflestep, může takhle změřená a konstruovaná budka mít těch papírových 90,5dB.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 lis 2013 09:24 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Chlapi, já nechápu, že se s panem Jámámpravduvyjsteblbci vůbec ještě bavíte.
On nepotřebuje nic vysvětlovat. Nepotřebuje se nic dozvědět. Nepotřebuje souvislosti.
Jemu jeho domněnky, omezené zkušenosti a elementární neznalosti k životu stačí. On VÍ.
Proto jsem na jeho příspěvky přestal reagovat - jestli to chápe jako vlastní vítězství, to neřeším.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 lis 2013 09:45 

Kraj:
Ok, zanechám plodné diskuze, myslím, že jsme se víceméně shodli, ransom to opět nepochopil, neberu to jako vítězství, ale prohru ;)

Ps. já ty moje repro neměřil, vyčetl jsem to z papíru. jsou to starší bedny, kupoval jsem je před cca 13ti lety jako nové k domácímu kinu. Nehrají veru špatně. Je mi líto je dát z domu.
Tu je specf.
http://www.manualslib.com/manual/1456/A ... e=5#manual

Moje stará plazma mi topí celkem slušně, nemusím to měřit, stačí nad ní dát ruku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 lis 2013 11:16 

Kraj: SR - Bratislavský
Tak sa aj ja pripojim. Toto som nasiel na bazosi. Vraj "Vysokokvalitny zvuk". Posudte sami neni to hroza ?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 lis 2013 13:39 
Řádný člen

Kraj:
ransom píše:
Chlapi, já nechápu, že se s panem Jámámpravduvyjsteblbci vůbec ještě bavíte.
On nepotřebuje nic vysvětlovat. Nepotřebuje se nic dozvědět. Nepotřebuje souvislosti.
Jemu jeho domněnky, omezené zkušenosti a elementární neznalosti k životu stačí. On VÍ.
Proto jsem na jeho příspěvky přestal reagovat - jestli to chápe jako vlastní vítězství, to neřeším.

Ale mě nejde o to ho přesvědčovat - fyzika je neoblomná a tudíž fakta jsou jasná. Jde mi o to že bych rád aby Repromania byla odborný web. Ne jako řada jiných, kde se staví na dojmech beze snahy o nějaké odůvodnění nebo hlubší technický rozbor. Chodí sem spousta lidí kteří nepřispívají, ale jen čtou a věří tomu co zde vidí. Když tu narazí na takovéto dohady, tak by měli narazit také na to, že byly fundovaně vyvráceny. Nemohou jakožto laici tušit že nekomunikace je jen výsledek delší zkušenosti s blbcem, mohou si to docela snadno vysvětlit jako ústup pod tíhou argumentů a to je špatně. To máš jako studenou válku - nejde o to použít všechny zbraně které máš k dispozici, ale o to dát jasně najevo, že jich máš víc, jsou funkční, připravené a nezanechávají jakoukoliv pochybnost o tom, jak by to dopadlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 10:17 

Kraj:
No když jsi to napsal takhle, tak jediný odborný výstup na věhlasném fóru Repromania z dotazu na problémy zesilovače v třídě A je ten, že nejsou dostatečně výkonné. Ať si každý udělá obrázek sám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 13:22 
Řádný člen

Ale vždyť ani o nic jinýho nejde...Prostě 40kg těžká a drahá bedna se stabilním příkonem 0,5kW a výstupním výkonem sotva 2x40W - dostačujícím pro velký citlivý reprobedny, nebo blízký a nebo tichý poslech. Tohle je zkrátka něco, co osloví jen opravdu malinkou hrstku lidí - obvykle fanatiků, nebo snobů.
Btw. Nabiasovat do áčka lze při výkonech kolem 2x5W i AB-čkový konce. Třeba takový Luxman L-530, který maká buď ve třídě A s výkonem do 2x15W (určený pro nezkreslený tichý poslech v noci), v AB s výkonem 2x120W pro hlasitější hraní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 13:38 
Moderátor

Ano. Nejpodstatnější je jejich mizivá účinnost ve spojení s trvalým velkým příkonem i když zrovna nehrají a (zpravidla) nedostatečný výstupní výkon. Proti tomu nestojí v žádná podstatná výhoda - kromě notné dávky exkluzivity.

Opravdu není důvod v tom pořád hledat víc. Pokud tohle není problém pro tebe, v pořádku. Neznamená to ale, že to není problém vůbec pro nikoho.
Na jakýkoli jiný než tichý poslech prostě výkonová rezerva je nutná. Pokud je nahrávka pořízená se střední úrovní -10dB (což je opravdu hodně malá rezerva, jaká je ke slyšení leda u taneční hudby a televizních reklam) a posloucháš na nějakou rozumnou hlasitost, s nějakým nevelkým středním výkonem, tak k vykrytí těch 10dB špiček, které se v reprodukci budou objevovat, potřebuješ DESETINÁSOBEK téhož výkonu. Pokud ho nemáš k dispozici, špičky lítající k 0dB budou okrájené - a protože právě ty určují výsledný zvuk, bude to hrát na vyližprdel, i když se zdánlivě na první poslech nic nebude dít (krátkodobou limitaci ucho nevnímá jako zkreslení).
Anžto bývá u slušných nahrávek dynamická rezerva větší, tak ke slušnému poslechu potřebuješ na doma minimálně nějakých 50W/kanál. Další výkon potřebuješ na dohnání citlivosti beden. Protože buď máš vykompenzovaný jejich frekvenční průběh tak, aby neměly pokles citlivosti na basech - potom klesne jejich celková citlivost třeba i o 10dB, nebo potřebuješ dotáhnout pokles pod 80-100Hz korekcemi a na to taky spotřebuješ víc výkonu. Prostě ať získáváš vyrovnaný frekvenční průběh pasivně v bednách nebo aktivně ekvalizací, vždycky na to potřebuješ výkon - hodně výkonu. A nebo to prostě nebude hrát basy. Ve většině druhů muziky se dole aspoň na 35 Hz dostat potřebuješ.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 14:30 

Kraj:
Já v tom nic nehledám, chtěl jsem se dozvědět, co za tím stojí a zase 2x post mimo.. / opět ten výkon, který se omlílá pořád dokola a já už v cca 2hém postu připustil, že 2x20W může být málo, ale zpochybnil politikou výrobce, proto ho při dalším dotazu navýšil/ - nepíšu to abych někoho nasral a už vůbec ne, aby někdo přestal reagovat jen proto, že naše IQ nejsou kompatibilní, ať už zleva doprava nebo naopak.

Protože se stále nemůžu dobrat k cíli, pro příklad, co je špatné na tomto zesilovači:

http://www.hifiatubes.com/ayon-triton-3 ... tonIII.cfm

Kromě toho,že :
a/ spotřeba bude menší než jedno PC v zátěži - PC spotřeba za 8hod/den vs AMP 3hod/týden
b/ cena bude asi x krát vyšší než běžný
c/ nebudu řešit hmotnost a místo - protože mi není 30

?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 15:07 
Moderátor

Sorry, ale jestli se nepletu, tak to Ty ses stále dokola ptal, v čem je problém kromě toho, co se tu už několikrát opakovalo (výkon, spotřeba, velikost, nebezpečné napětí). V ničem. Opravdu v ničem. Není víc problémů. Všecko už se jmenovalo.

K čemu ti vlastně bude áčkovej flaškovej zesilovač, když jakýkoli AV receiver hraje podle tvých slov stejně dobře, pokud ne líp?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 15:10 
Řádný člen

Jezecek: Já nevím, co chceš slyšet? Není na něm špatný asi nic. Já lampám moc nefandím, což je muj osobní problém a pokud se Ti ten zesilovač líbí a vyhovuje Ti, tak co tady furt řešíš? My tady nejsme odbornící přes hájend a doporučoval bych Ti se s Tvými dotazy raději obrátit na Slovanet, nebo Hifinázory.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 15:24 

Kraj:
Sorry, ale receiver, byl dotaz na zesilovač do 5k. Jakou to má souvislost?
Jeden z důvodů, proč bych uvažoval o koupi je ten, že se mi prostě libí. Ostatní si nechám pro sebe.

Co vyplynulo z 2 denní diskuze:
- na doma jedině 2x100W, ať už v A nebo AB
- ransom se probral po doporučení taťky šmouly z letargie vůči mému nicku

Proč ne, i tak se dá, ale i za to díky ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 15:38 
Moderátor

S AV receiverem jsem samozřejmě pouze rejpal.
Nemám nic proti Tvýmu Nicku. Je to osobnější, nemám rád Tebe :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 15:43 

Kraj:
ransom píše:
S AV receiverem jsem samozřejmě pouze rejpal.
Nemám nic proti Tvýmu Nicku. Je to osobnější, nemám rád Tebe :lol:

Já vím, ale věř, že jak mě poznáš, budeš mě mít rád, jsem good boy a všichni mě mají rádi :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 15:48 
Řádný člen

Kraj:
Jak souvisí hmotnost a místo zrovna s věkem cca 30 let?

Víš Ježoure - nejsou všichni lidé jako ty. Je to celé o pohodlí. PC nevypínám, takže mě jeho spotřeba zajímá. Ne - opravdu ten zesilovač nemá menší příkon a to ani v zátěži. Hry nehraju, nemám nějakou rozežranou grafiku, který je velkým energetickým žroutem u současných herních PC (stačí mi integrovaná). Procesor toho také mnoho neprotopí, stíhá se chladit pasivně, zdroj s vysokou účinností. Zesilovač také nevypínám, jelikož jsem líný ho neustále zapínat a vypínat. Občas vypínám zesilovač na noc. Takže mě rovněž zajímá jeho spotřeba, zejména ta v klidovém stavu.

Časté zapínání a vypínání ani naopak nonstop provoz elektronkám nesvědčí, jelikož jejich životnost je omezená (zejména u těch nových, které mají podstatně kratší životnost než ty samé staré). Elektronky s velkým klidovým prodem (A třída) budou mít určitě kratší životnost oproti AB třídě. Jednoduše emisní vrstva na katodě se rychleji opotřebuje. Vzhledem k tomu kolik stojí dvě párované čtveřice KT88 (hned v prvním shopu na který jsem narazil 9926Kč + pošta) bych ten krám raději hodil ze schodů při představě že je tam budu měnit pravidelně.

Nemluvě o tom že jsem to sice nepočítal, ale nemyslím si že by šlo ze čtveřice KT88 vydupat 100W v čistém Ačku (jak linkuješ).jeden pár dá v klasickém ABčku sice 100W, ale s 2,5% zkreslením, což je tak akorát pro kytarový aparát kde to nevadí. Pro rozumné použití (řekněme HiFi) dají těch 100W v ABčku dva páry. V Ačku jsou však ty elektronky výkonově mnohem víc zatížené takže to by fakt neprošlo. Takže si myslím že to bude leda tak možná o něco víc pootevřené ABčko. Tomu by odpovídala i velikost použitých transformátorů. Ale na zimu místo krbu dobrý, ve spojení s gramcem to bude simulovat i to praskání dřeva ;)

Také bacha na to co se označuje jako "Class A". Někteří výrobci tím správně myslí technicky pracovní třídu A, ale někteří tak označují výrobky podobně jako třeba ledničky - chtějí tím vypíchnout jako že je to kvalitní, ale se skutečnou pracovní třídou to nemá nic společného. Namátkově třeba Dual CV1462. Je jasně označený jako Class A a je to reálně ABčko (byť kvalitní).

---------------
Blbý je že já mám k Ačkům a elektronkám v podstatě pozitivní vztah jakožto k alternativě/hračce. Sám mám doma malý lampáč cca 3W v čisté A třídě s EL84, také jsem si kdysi postavil 20W Hooda (tranzistorové Ačko) jako svůj první kvalitativně rozumnější zesilovač, ale díky tobě začínám k tomu mít k těm větším tak nějak nechuť. Nebo možná ne k tomu, ale k tvému přístupu ke komunikaci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 19:40 

Kraj: ČR - Liberecký
Tak prej TOP stav :mrgreen:

Příloha:
Výstřižek.PNG

http://www.sbazar.cz/ciko.as/detail/2298951-nabizim-reproduktor-znacky-tesla-prumer

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 20:01 
Řádný člen

Kraj:
Třeba tím top stavem myslel že leží zvrchu toho stolu nebo co to je.

Jiná vtipná nabídka - netuší někdo jak k té Tesle došla?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 20:21 

Kraj: ČR - Zlínský
Jiná vtipná nabídka - netuší někdo jak k té Tesle došla?[/quote]

nejlepší je
denisa píše:
K televizi naleží hdmi kabel a další tv Zakoupena 3.7.2013 za 13990 plně funkční.

dvě televize za cenu jedné :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 20:35 

Kraj: SR - Bratislavský
:D

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 274  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]