1. nechci nic stavět, ani jsem to nikde nepsal. Naposledy když jsem se o něco pokoušel, tak jsem to dával součásti dohromady cca rok a potom mě už přešel elán. Nejednalo se o žádné ani podobné zařízení Dolby
2. pokud nerozumíš mému vyjadřování, tak problém může být na mé straně, nestavím si doma zesilovače ani repro, použiji terminologii, výraz frekvence a k tomu přidám 1ms a ty si to interpretuješ po svém /hned ti narostou ramena a snažíš se mi vnutit, že jsem mimo/, pro mě známou. Nebo na tvé straně, nerozumíš mi komplexně, mohu ti bez zjevných emocí vysvětlit, jak jsem co myslel
3. prvotně jsem se ptal, zda dolby nahrávka hraje více středy a výšky, to mě zajímalo z důvodu, protože mám z netu nahrávky z pásek od P.Floyd a ty hrají výrazněji
4. k řešení, jak detekovat zda je nahrávka v Dolby, podle tebe nejde. Já si myslím, že to jde a jde. Ale bavíme se v rovině teorie. Neznám přesný princip Dolby, ale co jsem se v rychlosti dočetl, tak se při záznamu přidá známé zesílení, aplikuje přesný - jednoduchý algoritmus, na vyšší frekvence. Zvedne se pouze amplituda, časová osa bude stejná. Pokud to je tak, nevím to s jistotou a ani se tím nemíním do hloubky zaobírat, lze zpětnou analýzou s omezenou přesností zjistit, zda to je DB. Omezená přesnost by měla být ve svém důsledku docela dobře použitelná. Ale více méně je to tlachání o ničem
5. píšeš, že bych byl slavný. Nevidím důvod proč by tomu mělo tak být. Staré studiové páskové nahrávky jsou patrně stále bezpečně uloženy a nejsou pořizované pomocí Dolby. Pokud ano, je na nich udělána tvoje značka DNR. Odpadá užitečnost takovéhoto zařízení
Takže čest tvé práci, do krve se nehádám a snažím se udržet na uzdě