Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Anténa na tuner
PříspěvekNapsal: 22 srp 2009 08:46 

Thalete, tam to ale není moc v přenosném médiu a přenosovém řetězci, ten dokáže hravě přenést mnohonásobně větší kvality. Je to ale zavrhnuto ve jménu počtu písniček na mega dat, nebo na počet kanálů ve vysílacím pásmu, aby se ušetřilo, a ještě víc dokázalo, jak je ta nová technologie hustější. Humus.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2009 09:34 
Řádný člen

Kraj:
To já samozřejmě velmi dobře vím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2009 11:02 

Ano, teď mi to až dává smysl - s tím debilem. Myslel jsi trošku napřed. Tenhle debil, je většinou debil dosazený. Absolutně nekompetentní osoba, která rozhodne o osudu pro miliony lidí. Dnešní disciplíny a obory společenských věd mě vyvádějí z rovnováhy. Dnes musí mít na určení obsahu zboží v regálech obchodu člověk vejšku. Je tohle normální? Když se pak zeptám, kam a proč po třech letech přemístili např kečup, odpoví mi, že marketing usoudil, že lidé by ho asi mohli chtít víc na tom novém místě. Že jsem ho ale deset minut musel hledat, to už nikdo absolutně nepochopil.
A takovíhle lidé nám tu vládnou. Systém je hrozně zdrcující a špatná věc. Nikde se s tím pak nedovoláte nápravy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 srp 2009 00:18 
Řádný člen

Kraj:
Aby si se nedivil. Ono je to všechno dobře promyšlené. začneme u toho kešupu. Díky tomu že si ho hledal si v krámě viděl víc věcí kolem kterých si musel projít a tak se zvyšuje čance že si nějakou z těch volovin koupíš. No ty možná ne protože nejsi žena ale kdybys byl tak by to na tebe fungovalo.
No a s těmi TV stanicemi je to podobné. Většině lidí je to putna a koupí si debilní čínský settopbox a nebo novou TV, případně obojí. Dále vzroste procento lidí kteří jsou nespokojení s kvalitou obrazu a zainvestují do satelitu nebo do kabelovky. To je další kšeftíček. A ne jednorázový, tam se sypou korunky pěkně pravidelně každý měsíc. Protože co si budeme povídat když už si lidi pořídí kabelovkutak platí i za základní blok programů. Na satelitu také (musí si pořídit kartu na české/slovenské programy) no a když už jsou v tom tak si obvykle přikoupí i nějaké placené kanály. Do toho odcházeící elektronika, servis, instalace, ty dnešní paraboly pokud si nepřiplatíš také nevydrží věčně... za čas změní kódování a jedeme zas celé kolečko znova.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 srp 2009 07:24 

"Díky tomu že si ho hledal si v krámě viděl víc věcí kolem kterých si musel projít a tak se zvyšuje čance že si nějakou z těch volovin koupíš."

Lidi s tímhle myšlením bych rovnou zastřelil. Doufám, že to nejsi i ty :lol:

To co jsi tu popsal je sofistikovaný oblbování stád lidí. Takovej já nejsem, a takovejch lidí neni víc. Proč nejsou na světě seriózní obchody, kde takovýhle zájmy nemají? Zas to směřuje k Matrixu - lidé už se rovnou rodí do hloupého světa. To je nedobře.
Chápu, že bazárista nemá seřazený auta od A do Z, proto, aby si člověk musel projít kolem každého, a bazárista tak zvýšil šanci na koupi, třeba auta jiného, než měl zákazník původně v plánu.
Tohle ale nemůžou aplikovat v hypermarketu. Hypermarket má plochu stejně velkou jako ten autobazar, ale prodává věci i 5000x menší než je velikost toho auta. Když má v nabídce 50000 položek ke koupi, tak to přece nemůžou míchat! Ty by jsi snad prohledával 50000 položek, abys našel svůj kečup? Já na tohle nervy nemám. Radši zajdu do malého obchodu a řeknu "jeden kečup", a wua la - kečup dostanu za 10s, nemusím ujít 350m abych ho nenašel, a dalších 100m abych se zeptal nějakého nevrlého podavače. O tom to tak asi je. Já se moc těším, až bude dobře zavedený online nákup konzumního zboží s nějakou akceptovatelnou dopravou a dodací lhůtou. Už nikdy do těch supermarketů nepáchnu.

Pardon za OT, pak to vyčistim....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 srp 2009 17:27 
Řádný člen

Kraj: ČR - Středočeský
Přiznám se, že tenhle "psychologický tah" na mě funguje :lol: Aspoň do doby, než vím kde co přesně je. Nekupuju ale zbytečnosti, spíš položky u kterých přemýšlím, jestli náhodou nedocházejí. Např. chilli, magi, pepř, šproty v tomatě atd. Nadruhou stranu si připadám divně u pokladny a mám ve vozejku 5 položek :D kdežto ostaní mají vozejky vrchovatý. Jinak, z digitální televize jsem taky velmi zklamaný! Rád bych, aby mi ukázali tu jejich slibovanou kvalitu :!: Vše ostatní řečeno od kluků.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 srp 2009 04:35 
Řádný člen

Kraj:
na mě samozřejmě tyhle píčoviny (sorry že jsem sprostý ale nazývejme věci pravými jmény) nefungují protože když jdu do krámu sám a nebo s libovolným tvorem mužského pohlaví tak jsem za 10 minut nejpozději venku pokud nenarazím na extra frontu u pokladny. Když to prohází tak mě tak akorát naserou ale vůbec si tím nepomůžou. Ale víte jak to je. My jsme chlapi - tedy lovci tak jdeme a ulovíme. To ty člověčice jsou sběrači a pořád někde něco přebírají a jsou schopné s tím strávit neuvěřitelné množství času - asi jako my s reprákama :lol:

DVB-T je strašný šmejd. Bydlím v Praze mírně za kopcem ale opravdu jen mírně - těsně za vrcholem takže o dokonalém odstínění se dá těžko mluvit. Mám velmi kvalitní anténu - v podstatě jsem vybral to nejlepší co se mi podařilo sehnat: Anténa Fracarro BLU 920 na 3m festovním stožáru o které píší třeba zde http://www.itest.cz/videofoto/digitalni-vysilani-3.htm do které jsem velmi pečlivě zabudoval a utěsnil UHF pásmový zesilovač a provedl svod kvalitním kabelem (žádná sračka z OBI) chráněným husím krkem před větrem, deštěm, UV zářením a částečně před teplem cca 8m na půdu kde je umístěný opět kvalitní pásmový zesilovač, napáječ obou zesilovačů (vlastní konstrukce neb ty tovární šly čas od času do kytek), kvalitní rozbočovač s malým útlumem a odtud opět kvalitními kabely natahané rozvody kam je potřeba. Svod k mému tuneru má délku jen několik metrů. Anténa je nastavená odhadem správného směru a metodou pokus-omyl na nejlepší příjem. Přesto je můj příjem závislý na počasí a ze všech tří vysílačů které jsem schopný zachytit stojí za hovno. Zatím co na analogu se na to dalo dívat i za zhoršených podmínek pak na digitálu ani náhodou protože někdy to sice jede OK ale někdy to také kostičkuje, zasekává se nebo vypadává obraz a zvuk. Například už asi měsíc se nemůžu koukat skoro vůbec na ČT1 a ČT2. Co mám pro to sakra víc udělat než jsem udělal?!? Se stejnou sestavou jsem byl schopný zachytit i velmi vzdálené analogové vysílače. Ať táhnou k čertu! Jediné řešení je satelit protože kabelovka tu není a O2 TV si mohou také strčit někam.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]