"Díky tomu že si ho hledal si v krámě viděl víc věcí kolem kterých si musel projít a tak se zvyšuje čance že si nějakou z těch volovin koupíš."
Lidi s tímhle myšlením bych rovnou zastřelil. Doufám, že to nejsi i ty
To co jsi tu popsal je sofistikovaný oblbování stád lidí. Takovej já nejsem, a takovejch lidí neni víc. Proč nejsou na světě seriózní obchody, kde takovýhle zájmy nemají? Zas to směřuje k Matrixu - lidé už se rovnou rodí do hloupého světa. To je nedobře.
Chápu, že bazárista nemá seřazený auta od A do Z, proto, aby si člověk musel projít kolem každého, a bazárista tak zvýšil šanci na koupi, třeba auta jiného, než měl zákazník původně v plánu.
Tohle ale nemůžou aplikovat v hypermarketu. Hypermarket má plochu stejně velkou jako ten autobazar, ale prodává věci i 5000x menší než je velikost toho auta. Když má v nabídce 50000 položek ke koupi, tak to přece nemůžou míchat! Ty by jsi snad prohledával 50000 položek, abys našel svůj kečup? Já na tohle nervy nemám. Radši zajdu do malého obchodu a řeknu "jeden kečup", a wua la - kečup dostanu za 10s, nemusím ujít 350m abych ho nenašel, a dalších 100m abych se zeptal nějakého nevrlého podavače. O tom to tak asi je. Já se moc těším, až bude dobře zavedený online nákup konzumního zboží s nějakou akceptovatelnou dopravou a dodací lhůtou. Už nikdy do těch supermarketů nepáchnu.
Pardon za OT, pak to vyčistim....