jon:
Chystám sa už dlhšie vypočuť si ešte nejaké "jazzovejšie" veci (Chick Corea, L'Orchestre National de Jazz, Eumir Deodato, nejakého Morella známeho z Dave Burbeck Quartet), len akosi k tomu nemám čas a keď mám, tak nie náladu na takéto veci.
Mechanicky som to spravil myslím si poriadne, len som bol už hnilý zapúšťať basák a vaničku vzadu. Ručnú frézu síce mám, ale nakoľko je spredu sieťka tak nezapustený basák nikto nevidí a za bedne tiež nikto nepozerá. Skôr som sfušoval povrchovú úpravu, ale bolo chladno, zle sa robilo, nie je to úplne dokonalé, mohol som to spraviť lepšie. Na druhej strane to vyzerá dobre, ak na tom vyslovene nehľadáš chyby. Dnes by som to robil asi trošku inak, ale náter je čiste estetická záležitosť ktorá neovplyvňuje zvuk a o ten mi šlo v prvom rade. Preizvučnou tkaninou som hádam zuvk nepokazil, možno sktuoční hifisti majú na to iný názor. Ešte som neporovnával ako hrajú zo sieťkou a bez.
MDF zoženieš v Daneringu (
http://www.drevenymaterial.sk), je to kúsok za Bratislavou smerom na Most, keď pôjdeš z Vrakune, po Rážtočnej smerom od kruháču kde ústia Dvojkrížna a Hradská. Vedia ti ju tam aj narezať na tebou požadované rozmery. Len si daj pozor aby naozaj odrezali to čo ti dajú v reznom pláne, mne spravili bedničky o pol centimetra nižšie, tak si pri preberaní premeraj či to naozaj sedí. Ja som si dal narezať aj tie vnútorné hranoly 22 x 22 mm z MDFky, vyšlo to lacnejšie ako kupovať drevené hranoly a navyše aj tak som musel zobrať celú dosku, ešte mi z nej ostalo. To je nevýhoda, že musíš zobrať celú platňu 2750 x 1840 mm, ktorá stojí asi 50 €, podľa toho či 22ka alebo 18ka (musíš tam zavoalť a cenu zistiť, na stránke nemajú). Mám nejaké plány na ten zvyšok čo mi ostal. S MDF sa výborne pracuje, lepšie ako DTD. Samozrejme ďalšiu bednu, ak budem robiť (čo sa mi nechce), by som skúsil z preglejky. Keby si chcel môžem ti poslať plán mojej regálovky podľa ktorého som ju montoval. Ostal mi vatelín na vytlmenie, keby si chcel tak za 3 € ti ho dám, bude ti určite stačiť na dve 60 litrové bedne, príapdne mám kontakt keby si chcel väčie množstvá odrezkov (z prevádzky na území bývalej Matadorky v Petržalke). Myslím že ten Warnex bude dobrou voľbou pre povrchovú úpravu, aspoň sa toľko nenamakáš a bude to vyzerať OK.
Ako písal mbat, daj tých cca. 200 € za set a zvyšok ťa výjde možno na ďalších 100 € za materiál bední, rezanie a lak, vaničku, káble, ak si to spravíš svojpomocne, neviem čo by stál stolár. Za 300 € sú to špičkové bedne ktoré nemajú konkurenciu. Výhybku si môžeš kúpiť aj hotovú a uľahčiť si prácu.