|
Vendo, Vendo, já tu už delší dobu pozoruju tvé nápady, a musím uznat, že jsi opravdu zvláštní tvor. Jak píšeš, už tě tu někteří něco naučili, ale rad nedbáš, a nesnažíš se sám něco naučit. Nejen Thales ti už několikrát dobře radil, a kdyby sis něco přečetl o této problematice, nepotřeboval bys už dávno vysvětlovat proč to tak je, protože bys to věděl. Pochop, že bez velký dávky vlastní snahy to nikdy nepochopíš, protože život je na to moc krátkej, to mi sakra věř. A elektronika je poměrně rozsáhlej obor- já se to učím kurňa aktivně už 40 let a pořád nevím všechno a nikdy vědět nebudu. A je jen v každým člověku, jak se k tomu postaví vlastním přičiněním, protože kdekoliv na fóru můžeš konzultovat problematiku, ale nečekej, že tě zde kdokoliv naučí vše.
Proč nejde to co pořád tak tvrdohlavě chceš? Každá bedna má nějakou impedanci, ale to není jen nějakej odpor, ja si představuješ. Prostuduj si co je to impedance, její všechny tři hlavní složky, tedy rezistence, induktivní reaktance, kapacitní reaktance, a jak se chovají se změnami frekvence. A hlavně si to pořád nepleť se stejnosměrným odporem. Pak pochopíš, že prostě nelze jednoduše spojit dva odlišné páry beden, protože při různých frekvencích se budou chovat každý pár jinak, a za prvé budou díky těmto odlišným impedančním vlastnostem v každém reálném okamžiku podle okamžité frekvence představovat pro zesilovač odlišnou zátěž, a za druhé budou díky tomu v každém reálném okamžiku vyzařovat naprosto odlišně. Dále stejně nepříznivej vliv budou mít i odlišný repráky, protože samotný jejich prlůběhy jsou taky odlišný. Takže ne že získáš reálnější prostorovost, ale přesně naopak získáš roztříštěný zvuky, jak psal Thales. Navíc budou v interiéru na odlišném místě, tedy i odrazy a tak zpoždění akustického tlaku působícího na tvý uši budou od každýho páru beden probíhat úplně jinak. To je jen jeden z dalších důvodů. Ta problematika je poměrně obsáhlá, a nelze ji spláchnout jednoduchou radou někde na fóru.
Když ti tady někdo zkušenější napíše, že to nejde, pak tomu věř, a když chceš vědět proč, snaž se ty potřebný informace si sám vyhledat, jinak se to nikdy nenaučíš. Pochop, že životní dráha, na které tě někdo vodil za ručičku už ti skončila, a pokud to za včasu nepochopíš, budeš mít celý život problémy, hlavně v profesním životě. Ty máš navíc obrovskou výhodu v tom, že máš internet, kde najdeš během chvilky vše a zadarmo! Kdybych ti zde napsal, kolik peněz mě stály ty informace, které jsem musel vstřebávat z nakoupených knih, protože internet a tehdy ani počítače ještě neexistovaly, tak bys tomu ani nevěřil. A většina starších a zkušenějších, co se ti zde snaží poradit si tím vším prošli také, včetně kvant omylů a slepých uliček, draze zaplacených právě v těch odborných knihách, který ty dnes už kupovat nemusíš. A díky radám zkušenějších se můžeš vyhnout i těm omylům a slepým uličkám a ušetřit tak spousty peněz. Tak toho využij.
|