Chce to čas to naposlouchat a pak hlavně ve stereu. Zatím jsem to poslouchal jen chvíli protože nedlouho po zapojení mi vlivem vibrací (když jsem na tom na chvíli pustil něco víc nahlas) spadla celá výhybka z bedny dolu, nějaké věci se zamotaly do jednoho suprového chuchvalce, nějaké věci se urvaly včetně té zpropadené hliníkové cívky, z čehož jsem měl vážně ukrutnou radost. Speciálně z toho hliníku. Chvíli mi tedy trvalo to dát zase dopořádku protože to bylo jak rozmotávat zašmodrchaný provázek. Nicméně už to zase hraje.
Předběžně - zázrak se sice nekoná, ale oproti tomu jak to hrálo předtím je to nebe a dudy! Předtím (v origo stavu) jsem z těchto beden měl vždy dojem "rychle vypnout" protože ty repráky si dělaly co chtěly. Basák jakoby tam nebyl, středy a výšky se nekontrolovaně přeřvávaly, takže z toho byla jen jakási hnusná slitá koule a k tomu úděsná směrovka, kdy člověk hnul hlavou o kousek a už to hrálo něco úplně jiného. Nevím jestli bylo větší zlo to poslouchat v ose nebo mimo osu. Tady však ne. Při poslechu z větší vzdálenosti (cca 3m) to funguje celkem korektně, nic ze zvuku subjektivně nečouhá, je to poslouchatelné bez větší únavy, směrovka je nesrovnatelně kultivovanější. Ano směruje to sice pořád (z principu musí když je dělička na 3K) ale mnohem méně a ten přechod při poslechu mimo osu je pozvolný a nijak zvlášť neruší (předtím to člověka vyloženě praštilo do ucha). To je velmi podstatné. Dá se to normálně v pohodě poslouchat a ne pořád myslet na to co mě na tom sere. Tudíž myslím že předpoklad byl splněn. Jen tam musím ještě trochu přidat tlumení. Snad jen středy by mohly být o cosi "svižnější" nebo čitelnější, ale to je dané tím že ARO687 má na na tak velkou membránu dosti slabý pohon (lépe by se tam vyjímal ARO666 ale na to není výhybka stavěna), jedná se o nainstalovaný velmi starý kus a v nepříliš dobrém stavu (ten lepší kus se kterým probíhalo měření je namontovaný v bedně s DT-300 a nechtělo se mi ho vyndavat). Předpokládám že verze s DT-300 bude podstatně lepší protože tam se podařilo děličku stáhnout na cca 1,7KHz takže ARO toho bude mít méně co kazit

Co bych ještě dodal? Snad jen něco k basům. Tam kde předtím byly basy jen naznačené tak zde jsou. Jasně nehraje to nějak extra nízko - tomu brání objem ozvučnice, ale ty basy které to zahraje jsou OK. Nebyly by problémy s navázáním nějakého většího subu. Celkově je zvuk spíše měkčí a neagresivní (pro metaláky to nirvána nebude ale to se dalo čekat).