Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 04:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 303 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: GB: Nová výhybka pro 1PF 067 08 - zájemci: 13
PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 01:29 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Mám asi patnáct let starou klávesnici Compaq a ani se nemusí nic dloubat. Léty pokusů jsem zjistil, že klávesnici voda ani saponát po vysušení nevadí. Takže klávesnici vypláchnu proudem vody, vydrhnu saponátem Cif (ex Sunlicht) pomocí kartáče na brambory, proženu myčkou na nádobí a pak dva-tři dny suším. Na tu dobu si půjčím od iťáků nějakou novodobou sračku. Jelikož klávesnice absolvovala už tak padesát až sedmdesát cyklů takovéhoto mytí, považuji postup za dostatečně ověřený.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 02:43 
Řádný člen

Kraj:
Jo, Compaqy vydržely dost, ale ten Cif se mi zdá divný protože je to v podstatě "tekutý písek". Divím se že ty klávesy nedrhnou a že si ani neodrbal ty klávesy. Tím bych to nikdy nedělal. Já zase s oblibou používám Cilit Bang ta verze na koupelny. Obsahuje dost chloru nebo nějakého takového svinstva. Ruce to rozežírá bez rukavic statečně, ale pěkně to vybělí starý plast (pokud to jde) a vyčístí všechen svinec.

Nejlepší jsou staré klávesnice IBM. Ty jsou mimořádně festovní a uvnitř jsou minimálně z 0,8 kvalitního plechu. Jsou tak těžké že se dají použít i jako zbraň. Spíš s tím někomu přerazíte nohu než aby se jí něco stalo :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 14:57 
Řádný člen

Snad jsem nedostatečně důrazně napsal, že se jedná o SAPONÁT Cif, předtím prodávaný jako Lever Sunlicht. To je takový lepší Jar, ne tekutý písek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 17:01 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
No, tak my ženatí jsme dávno udělali manželkám radost myčkou na nádobí.
A to si nedovedete představit, co všechno a jak dobře se v takové myčce dá vyčistit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 21:03 
Řádný člen

ransom: No vždyť píšu "proženu myčkou na nádobí"...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 22:27 
Řádný člen

Kraj:
Myčka je základ. Vůbec nechápu jak to dneska může někdo nemít. My jí máme asi 11 let a nedám na ní dopustit (kvalita AEG). Sám tam strkám všelicos (když se nikdo nekouká), jen ty výhybky a repráky bych tam raději nestrkal :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 08:38 
Řádný člen

Kraj:
Hrajeme. Zatím verze s ARV mono.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 09:32 
Moderátor

První dojem?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 11:21 
Řádný člen

Kraj:
Chce to čas to naposlouchat a pak hlavně ve stereu. Zatím jsem to poslouchal jen chvíli protože nedlouho po zapojení mi vlivem vibrací (když jsem na tom na chvíli pustil něco víc nahlas) spadla celá výhybka z bedny dolu, nějaké věci se zamotaly do jednoho suprového chuchvalce, nějaké věci se urvaly včetně té zpropadené hliníkové cívky, z čehož jsem měl vážně ukrutnou radost. Speciálně z toho hliníku. Chvíli mi tedy trvalo to dát zase dopořádku protože to bylo jak rozmotávat zašmodrchaný provázek. Nicméně už to zase hraje.

Předběžně - zázrak se sice nekoná, ale oproti tomu jak to hrálo předtím je to nebe a dudy! Předtím (v origo stavu) jsem z těchto beden měl vždy dojem "rychle vypnout" protože ty repráky si dělaly co chtěly. Basák jakoby tam nebyl, středy a výšky se nekontrolovaně přeřvávaly, takže z toho byla jen jakási hnusná slitá koule a k tomu úděsná směrovka, kdy člověk hnul hlavou o kousek a už to hrálo něco úplně jiného. Nevím jestli bylo větší zlo to poslouchat v ose nebo mimo osu. Tady však ne. Při poslechu z větší vzdálenosti (cca 3m) to funguje celkem korektně, nic ze zvuku subjektivně nečouhá, je to poslouchatelné bez větší únavy, směrovka je nesrovnatelně kultivovanější. Ano směruje to sice pořád (z principu musí když je dělička na 3K) ale mnohem méně a ten přechod při poslechu mimo osu je pozvolný a nijak zvlášť neruší (předtím to člověka vyloženě praštilo do ucha). To je velmi podstatné. Dá se to normálně v pohodě poslouchat a ne pořád myslet na to co mě na tom sere. Tudíž myslím že předpoklad byl splněn. Jen tam musím ještě trochu přidat tlumení. Snad jen středy by mohly být o cosi "svižnější" nebo čitelnější, ale to je dané tím že ARO687 má na na tak velkou membránu dosti slabý pohon (lépe by se tam vyjímal ARO666 ale na to není výhybka stavěna), jedná se o nainstalovaný velmi starý kus a v nepříliš dobrém stavu (ten lepší kus se kterým probíhalo měření je namontovaný v bedně s DT-300 a nechtělo se mi ho vyndavat). Předpokládám že verze s DT-300 bude podstatně lepší protože tam se podařilo děličku stáhnout na cca 1,7KHz takže ARO toho bude mít méně co kazit :) Co bych ještě dodal? Snad jen něco k basům. Tam kde předtím byly basy jen naznačené tak zde jsou. Jasně nehraje to nějak extra nízko - tomu brání objem ozvučnice, ale ty basy které to zahraje jsou OK. Nebyly by problémy s navázáním nějakého většího subu. Celkově je zvuk spíše měkčí a neagresivní (pro metaláky to nirvána nebude ale to se dalo čekat).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 12:15 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
To môžem potvrdiť, že originálne zapojenie stredov a výšok a vôbec táto ich kombinácia, či už 8Ω alebo 4Ω, spraví zo zvuku neidentifikovateľnú zliatinu. To zapojenie sa dobre nehodí pre žiadny kruhový širokáč ako je ARO, ani nový, ani starý, ani stredný. A ARV 161/8 mi tam tiež nesadol. Ten mi tam pripadal ako z núdze cnosť a už ani presne neviem, ktorý reprák som z návrhu vyhodil skôr, či ARO alebo ARV. Tým chcem povedať len to, že úlohu vykúzliť niečo počúvateľné z tejto kombinácie vám veru nezávidím. Lebo hotová bedňa nepustí a podľa mňa to treba prerobiť úplne celé. Mám už konečne aspoň 1 ks ARN 734 na experimenty :D Tento raz ako zladiť 734 so stredo-výškovou časťou. Samozrejme, cez Vianoce na to nebudem mať čas a ktovie, kedy sa k tomu zas dostanem... :evil:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 12:29 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ja som mal postavenú kombináciu ARN734 + ARO689 + Peerless DT100. Basák v 50L čistého objemu, uchometricky ladená výhybka. Nehralo to zase tak celkom zle, ale súhlasím s Thalesom - nebolo to nič pre metalistov, sústava bola dosť zvukovo dosť "vyměklá", ale na ostatné žánre to katastrofa určite nebola. Samozrejme to tam hodne zachraňovala tá výška. Vôbec neľutujem, že som si za ňu priplatil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 12:42 
Řádný člen

Kraj:
Ano původní ozvučnice (aby se to dalo vůbec nazvat upgrade :lol:) je dosti limitující. Nesouhlasím ale s tím ARV. Pokud se nejedná o koax (který má ovšem také mouchy a speciálně v tomto provedení) tak Tesla nic vhodnějšího než ARV161 nevyráběla. Jednoduše proto že se dá nejníže dělit. Krom toho ty černé poslední (na které je výhybka laděna protože je jich dost a kdo má nějaké starší tak si je může snadno vyměnit) se ještě tak nějak dají. Když ne ARV161 tak buď nějaký alespoň trochu rozumný zahraniční výškáč (což se stalo) a nebo to předělat na 4p a to nepřicházelo v úvahu. Mě spíš mrzí že nejsou běžně dostupné ARO666 se kterými by se dalo dosáhnout lepších výsledků. ARO689 je fajn jako fullrange nebo do jednoduchých 6dB výhybek (protože nevříská a tudíž to není třeba nějak řešit), pokud ale dostane co potřebuje (pořádnou výhybku) tak je ta 666 lepší. To jsou ale stejnak zbytečné debaty protože jsem přesvědčený o tom že pokud by se z Tesly mělo vytřískat absolutní maximum tak to jinak než přes 4p nejde.

Tady však nešlo o to vytřískat z Tesly maximum ale o to udělat z (mého hlediska) nepoužitelné soustavy něco co může dál bez problému a bez ostudy sloužit. Tento cíl to plní v pohodě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 13:47 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Tým som nechcel povedať, že ARV 161/8 nejakým spôsobom odsudzujem, to vôbec nie. Sú to dobré repráky. Ale sem mi nesadli, nemôžem si pomôcť... To je presne ten pocit, keď mi v tom zvuku niečo vadí a je to tam stále, nech robím v zapojení akékoľvek zmeny. S iným výškáčom a širokopásmom je to neporovnateľne lepšie, aj keď si to tiež vyžiadalo zmeny výhybky. A tiež som na prednej stene ušetril miesto a budem môcť bedňu natiahnuť dozadu, do hĺbky. Takže aj 'efekt blízkej zadnej steny' bude odstránený. Ale nebudem predbiehať, ešte nie je dobojované.
P.S. ARZ 631 tam nemám ;) .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 14:48 
Řádný člen

Kraj:
To je těžko řešit takto na dálku když to neslyším.

Mě spíš začíná trápit to jestli ty bedny nebudou přebasované. Nejsou u zdi a i po vyřazení fyziologie je jich tam v mono režimu při tišším poslechu akorát (když je to nahlas tak je jich tam na mě spíše moc) a ve stereu jich bude ještě víc. Ještě proměřím basák jestli třeba tento není nenormálně citlivější než ten se kterým bylo měřeno. Pravděpodobně se k tomu ale dostanu až v neděli večer nebo spíš pondělí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 03:21 

Kraj: SR - Žilinský
v pondelok sa na to už vyser, to už budeš mať iné starosti... :lol:

k tomu prebasovanému zvuku: každý má tú hranicu niekde inde, takže o tomto ťažko hovoriť. Ja mám rád viacej basov, ale zase nie tak, že ma z toho za 5min bolí hlava. Ved uvidíš aké to bude v stereu. V inej miestnosti, prípadne v inej polohe to môže mať basov zasa pomenej...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 11:42 

Mě by zajimalo, jak by si na pozici středů vedli ARO 6608 nebo 6604 ( 6604 s 4-6 R rezistorem v sérii ) ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 13:17 
Řádný člen

Kraj:
Byly by tam jistě vhodnější. Problém je v tom že jsou o cosi menší než ta starší řada a tudíž se tam nedají rozumně namontovat. Krom toho na ně není výhybka laděná takže i když bys je tam nějak nabastlil tak to bude hrát jinak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 14:10 

Kraj: SR - Košický
Milano - moju verziu som postavil s ARO6608, až konečne dokončím výhybku tak zreferujem ako hraje.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 14:42 

Já jak si nedopatřením zjistil, že někdo do mých beden namontoval na pozice středů ARO6608, bez úpravy původní vyhybky, potom co mi ZV odpálila jedno aro, jsem jej musel nahradit za 6604 právě s 4r7 resistorem v serii, kupodivu to na ucho hraje mnohem příjemněji a ty středy tolik nevyčnívají, bohužel ale nemám vhodný měřící mikrofon, takže nejsem schopen řádně změřit, co jsem způsobil ... :( / repro vyměneno v obou ozvučnicích. /

bez jakékoli úhony sem s nimi následně odehrál menší firemní večírek pro své kolegy kde byly živeny zesilovačem 2x60W do 8R, měl jsem oně dost strach, ale díky tzv. bílému přístupu se jim nic nestalo :)

Naposledy upravil millano dne 23 pro 2012 20:53, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 16:54 
Moderátor

Mě ty moje zvukově tak sraly, že jsem po chvíli zkoušení vyměnil ARO687 za ARO689 + rezistor 3R9 do série - na nic jiného jsem nešahal. Ten reprák tím ztratí trochu ze života, ale subjektivně je to mnohem lepší než původní vřískot. Samozřejmě jsem nic neměřil a je to po všech stránkách špatně, nicméně zvukově to aspoň nijak zvlášť neprudí.

Pawlo: Nevím, jak ti to hraje, ale každopádně moc pěkná truhlařina!

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 303 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]