Ransom: Dúfam, že nebude príliš veľa obetí tých experimentov. Mne nevadí škaredá a vyblednutá membrána, len nech hrá tak, ako má. To je najdôležitejšie. A keby bola membrána až natoľko škaredá, že sa na ňu skutočne ťažko pozerá, tak pred ňu dám rám s látkou

.
Thales: A ako by si si predstavoval aby som to meral? Samozrejme, že som na to prišiel sluchom. Za 25 rokov, čo sa tým zaoberám, som mal na to dosť času. Vieš dobre, že ja grafy 'nežerem', dôležitý je pre mňa posluchový vnem, nie ako to vyzerá na grafe. Rozdiel medzi staršími membránami zo 60. rokov a novšími zo 70. rokov je aj v materiáli, ale hlavne v hrúbke. Obrázok, keď som ich presvietil, som buď niekam sem postol (alebo som ti to posielal?). A tam bolo vidieť, že zatiaľ čo tie staršie sa smerom od stredu von stupňovito stenčujú a okraje spolu so závesom sú už úplne priesvitné, novšie sú +/- rovnako hrubé a nepresvitajú vôbec. Zo zvedavosti som presvietil aj membránu ARO 6604 (1987) a čuduj sa svete - okraj (cca 2 - 3 cm) pred závesom je tu znova priesvitný. Napriek tomu, že je naprataná čiernym farbivom. To znamená, že síce je tuhšia a impregnovanejšia, ale znova sa smerom k okrajom stenčuje. Prečo asi? Lebo to je zlé? To sotva. Zvukový rozdiel medzi 6604 a 667 '69 nie je veľký, medzi 6604 a 667 '75 bol väčší. To, čo u tých najstarších vadí tebe, je asi to zvýraznenie okolo 1 000 Hz a nižšie.
Rozdielne membrány majú aj ARO 431 a 2 AN 633 41, čo som odfotil do témy vedľa. Starší 2 AN ju má ako blato, má aj papierovejší prejav a menej výšok. 431 má pevnejšiu membránu, nie je natoľko papierovitý a viac výškuje. Vyzerá to byť ten istý materiál ako začali používať od r. 1962 u nového radu, ale nedá sa určiť, kedy bol vyrobený.