No, ARV na výšku jsou kvůli směrovce, blíž jsem to ale dát mohl, to přiznávám. Jen se mi to na začátku nelíbilo esteticky a pak už bylo pozdě. Na tři metry to snad není takové neštěstí.
Mám tu repráky na ještě jednu stejnou sestavu a možná by i líp vypadalo, kdyby se ty ARV a ARZ daly na jeden plech (tady je to to ocel 1,2mm vypálená laserem, stříknutá polomatným komaxichtem). ARV každopádně zevnitř (ta kurva magnet je moc velkej), ARZ by se dal zkusit tak i onak, co by vypadalo líp. Možná taky spíš zevnitř, ve stylu RSek.
Jednou se tu řešilo, kde brát černěné šroubky. Přímo u domu mám obchod se spojovacím materiálem, ale černěného moc nemají, spíš na objednávku. Nakonec jsem použil zásilkovou službu Killich v Liberci
http://www.killich.cz/ . Mají toho dost, samořezy i metrické, s různými hlavami, včetně černých podložek.
Vyladění, toť otázka. Je to řekl bych velice nestandardní kombinace a ty repráky budou ze světa pomalu mizet. Když za to někomu zaplatím, náklady tím minimálně zdvojnásobím a sotva to kdo ještě někdy po mně využije. Ovšem na druhou stranu by mě lákalo najít někoho s pedagogickými schopnostmi, u koho bych si zrovna postup ladění okouknul.
Překvapil mě ten malý polský GDN. Stojí řádově pětikilo. Polypropylén se mi nikdy nelíbil, ale tohle mi zbylo, když kolega odřekl zakázku. Nemám na popsání slovní zásobu, ale mají prostě příjemný zvuk. Zkoušel jsem je i při větší hlasitosti se zesilovačem 2x45W - dobře zvládají bicí včetně kopáku, což se mi líbí. Pro milovníky masivních basů to ale samozřejmě není. Zřejmě by se hodily i do ekonomických dvoupásem líp než TVMka.
http://www.dexon.cz/katalog/reproduktor ... -hifi.htmlPochvala samozřejmě těší. Čistě pro zajímavost - to šedé je výprodejový 2mm silný podkladový koberec z výprodeje Hornbachu, nalepený naruby (líc je štráfkatý).
EDIT:
Thalesi, Ty jsi tady kdysi ukazoval jako dobrý nápad fotku ARZ3604 s ARV165 zrovna v době, kdy jsem uvažoval o tomtéž. Co jsi chtěl dát pod to, jsi neuváděl. Mělo by smysl odladit část výhybky pro tuhle kombinaci (12/18dB někde kolem 6kHz) a dělění basy-středy řešit zvlášť podle použitého basáku, nebo by se to už příliš ovlivňovalo?