Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 18:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: JVC TH-L1 a 1PF 067 08
PříspěvekNapsal: 30 dub 2012 15:30 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
On to myslí tak že do subu jdou dva dráty, a u reproduktoru se připojí na jedny svorky a pak podle potřeby na další svorky pro 8ohm. (tim pádem tam budou 4svorky na reproduktoru nebo bedně)

Je to prostě udělaný tak aby sis ho přizpůsobil podle zesilovače na 4 nebo 8 ohm. Nic jinýho v tom nevidim.

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2012 15:38 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Anebo stereo reprak... drat z odbocky na spolecnou zem L a P kanalu a jeden konec na levy a druhy na pravy konec. Blbost, co?
To je z toho horka dneska.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2012 21:50 
Řádný člen

Kraj:
Tak může tam být dvoucívkáč a signál se sčítá až v něm. Někdy se to tak řeší. Další možnost je použít druhou cívku ke kompenzaci bafflestepu. Tak se to řeší v některých vícepásmových reproduktorových soustavách. U subu je to ale blbost jelikož sub by měl být dělený podstatně níže. Ale u dnešní spotřebky člověk nikdy neví, třeba tam s tím vytváří nějaký hučobučoidní hrb aby to jakože basovalo.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: JVC TH-L1 nebo NEON NE 1024 a 1PF 067 08
PříspěvekNapsal: 01 kvě 2012 18:28 

Tak jsem jeste vyhrabal pod posteli tuto nadhernou vez. Stara poctiva prace. Hi-Fi sestava ze 4 samostatnych komponentů, DVD přehrávač, tuner s RDS, DTS, MW/FW, MP 3 player s HDD 40GB, zesilovač, výkon 2x50W, USB připojení k PC, 2x scart, S-video, ekvalizér, audio L plus R, koax.digital, dálkové ovládání, čistý, silný dynamický zvuk, dolby digital, dřevěnné repro, komponenty kvalitní kov, žádný bakelit!!!, čelní panely broušený hliník, kovové ovládací prvky, VFD displeje...
Udavany vykon to urcite bude mit. Kdyz jsem vytahoval zesak z krabice, malem mi upadl, jak je tezky. Na plose cca 30x30cm zabira toroidní trafo asi 1/4 (prumer 16cm).

Zesilovač:
Výstupní výkon.........50 W × 2
Kmitočtový rozsah....20 Hz – 20 kHz (+1/-3 dB)
Aktivní regulovaný nízkootáčkový ventilátor

Original bedny "syčí" výšky a pořadne duní. Ale 1PF 067 08 akorat "syčí" vysky, ale dost malo duní. To same jako u JVC TH-L1, ten ale ma na predni kanaly omezeni. Tento nema omezeni.
Takze by chyba byla v tech 1PF 067 08? Zbavit se jich a koupit jine? Jake Tesly?

Manual s komplet technickymi daty zde:
http://speedfile.cz/cs/58980/neon-ne-1204-pdf

DVD ani radio z toho nepouzivam, myslel jsem ze by to byl dobry zesik k 1PF 067 08.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: NEON NE 1024 nebo JVC TH-L1 a 1PF 067 08
PříspěvekNapsal: 01 kvě 2012 20:24 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
No, možná se budeš cítit dotčen ale v mých kategoriích nepatří do poctivé staré práce nic, co má MP3 rekordér a chlazení s ventilátorem.
1PF 067 08 není žádný highend ale tys donedávna psal o 1PF 067 71.
Úvodem bych doporučil, pokud chceš poslouchat stereo, VYSRAT se definitivně na všechny multikanály s DTS a pětasedmdesáti HDMI vstupy a pořídit si slušný stereo zesilovač. Pak se dá laborovat s bednama.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2012 02:06 
Řádný člen

Kraj:
Nevíme co je v tom. Nečekal bych od toho zázraky, ale třeba to zas tak zlé nebude. Mimochodem v Revoxu A722 (vyráběný 1973–1978), což je zcela jistě HiFi zesilovač, je na dně také ventilátor. Ten je tak tichý že jsem si ho před otevřením vůbec nevšiml. Má ložiska v takovém stavu že na něj stačí opravdu jen lehce fouknout a roztočí se. Nečekám sice že by se stejně kvalitní ventilátory montovaly i dnes, ale chtěl jsem poukázat na to že ne vždy a vše co má ventilátor je podřadné zboží. Ale jinak souhlasím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 kvě 2012 15:45 

NEON NE 1024 nebo JVC TH-L1 tedy zpatky pod postel.
Tak jsem z toho zblbly, ze uz šilham na DENON AVR 1909 za 5300.-Kčs:
http://www.mall.cz/av-receivery-10-20000/denon-avr-1909-b:parameters
Teď mi zas napisete, ze blbnu, na to ze je treba lepsi bedny. Ale ja se "stařečků" nechci zbavit.
Nekde jsem vycetl hodnoceni nejakeho majitele:
A/V receiver DENON AVR 1909 je zvukově hodně povedený. Já sám sem ho používal pouze na stereo provoz v bi-amp režimu (jeden kanál krmí dva zesilovače).
A/V receiver DENON AVR 1909 vám dokáže kompenzovat nedostatky ve vaší poslechové místnosti a potažmo i nedokonalý přednes vašich reprosoustav. Disponuje k tomuto účelu sofistikovanou technologií AUDYSSEY multi eq, kdy vám ve vašem poslechovém prostoru změří kalibračním mikrofonem až 6 poslechových míst a vypočítá ideální elektronické oddálení reprosoustav (delay) od posluchače a nastaví vyrovnání hlasitostí kanálú. A v neposlední řadě nastaví equalizer kde vykompenzuje průběh zvukové reprodukce dle nedokonalosti prostoru v němž se nachází vaše poslechová místnost. No a musím konstatovat, že výsledek je velice dobrý a například i při absenci subwooferu nakrmí předky tak, že se dostaví onen fyziologický pocit vnímání subbasu!!! A to i vmém případě, kdy vepředu hrály 2p repro s 6,5" středobasem!!! (při provozu na audyssey eq + audyssey dynamic eq.
A/V receiver DENON AVR 1909 obsahuje dekodéry všech nejnovějších audiformátů, které dobrovázejí Bluray disky a MKV ripy jako DTS , DTS HD MASTER AUDIO, DOLBY TRUE HD a samozřejmě dolby digital.
A/V receiver DENON AVR 1909 pro provoz komprimovaných formátu nabízí audio restorer ve 3 úrovních
A/V receiver DENON AVR 1909 v dnešní době při sledování LED, LCD, nepostradatelnou funkci LipSync která vá dokáže synchronizovat obraz se zvukem a odstranit imput lag. + ruční posun až o +- 200ms
Průměrný příkon je u AVR 1909 445W.
Poctivý stroj. V napájení filtrace 2x12000mf. V koncové části tranzistory sanken. Váha v krabici = 17kg.

Na filmy nebude pouzivan. Jen na muziku. Bum bum, dum dum...buch.
Skoda ze na nej nemuzu najit cz manual, bych si pocetl jak v detektivce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 kvě 2012 16:37 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
PROSÍM TĚ PĚKNĚ!!! JAK UŽ JSEM NEJMÉNĚ JEDNOU PSAL, POKUD TO CHCEŠ POUŽÍVAT JEN NA MUZIKU, VYKAŠLI SE KONEČNĚ NA MULTIKANÁLY A KUP SI NĚCO STEREO!

Doufám, že víš, co v písemné komunikaci znamenají verzálky - křik. Já křičím!

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]