Bylo by to mozna hezke, ale bohuzel ani spinany zdroj s potrebnym vykonem do autoradia nevejde. Kdyz uvazis, kolik mista zabere CD nebo DVD mechanika, tak tam uz moc mista nezbyva a tak v drtive vetsine autoradii najdes u zadni strany /odlitek z hliniku-chladic/ velikanskeho svaba se 24 a vice vyvody a to je tak vse. Drive byly zadni kanaly vytvorene z prednich pomoci vykonovych drah vicenasobneho potenciometru a fungovalo to i jako fader predek-zadek, dneska uz maji i zadni kanaly svoje koncove stupne a veskere ovladani se deje pomoci specialniho elektronickeho potenciometru, ale vystupni vykon radii bohuzel zustava, jak byl pred patnacti lety z jednoho prozaickeho duvodu-nevejde to tam. Proto napr. Bavaria Sound System vubec nema v radiu koncove stupne, ale ven je vyvedena jen symetricka linka s napetim pres 1V a kazdy reproduktor, at uz ve dverich, v palubce, vzadu, proste kdekoliv, ma svuj koncovy stupen, dokonce i vyskace v prednich sloupcich je maji a zesilovac ma vestavenou propust pro prislusne kmitoctove pasmo. Podobny system, ale digitalni, pouzivaji japonske auta, kdy rozvod po aute je sice taky dvojvodicem, ale se specialnim komunikacnim protokolem, cele to ridi centralni procesor, je na to mozne pripojit kdeco, proste kazdy "spotrebic" ma svou adresu neco jako u RS485 nebo DMX512, uz jsem slysel i o rozvodu digitalniho signalu po aute pomoci optickych kabelu, ale jeste jsem to nikdy nevidel.
Mimochodem - kdyz jsme u tech spinanych zdroju - nevite nekdo o nejakem sikovnem malem menici s kmitoctem aspon nad 40kHz pro rozsviceni 4W-6W zarivky? Mam dva fantasticky krasne analogove VUmetry ze zesilovace Advance Acoustic MAA-406 a chtel bych je podsvitit malou 4W zarivkou, jenze ani tlumivky, ani startery pro tak male vykony trubic se nedelaji.
Nevite nekdo o necem takovem? Priznam se, ze spinane zdroje nejsou zrovna muj salek caje a pro zarivky uz vubec ne.
Nekdo mi radil, ze mam vykuchat starter z trubice PL /v CR se vyrabely pod nazvem DZ nebo DZS/, pouzit tu nejmensi tlumivku a omezovaci odpor, aby 4W trubicka nedostavala tak po riti - tohle reseni se mi zda ale takove uz hodne bastlirske, nehlede k tomu, kdovi jestli by to fungovalo.
Meraky jsou nadherne, muzete si je prohlednout pote, co Vam obrazky zesilovace vyplivne Google, v originale jsou podsvicene namodralou 5W trubici s menicem, menic je docela jednoduchy, ale jednoduche neni zjistit, co to tam je za trafo..
Chci vyrobit domaci HiFi koncovy zesilovac s moduly SPM250 a pouzit vicemene jako dekoraci tyhle budiky, uz je mam, vyhradni dovozce AA mi je prodal jako ND, nebyly levne, ale krasa nikdy neni levna

Mimochodem laminate, gratuluji k ziskani receiveru AIWA AX-7800. Je to kdysi vlajkova lod firmy Aiwa, je to fantasticky receiver, mam ho doma a hraju na nej. Hlavne ale bacha na zateze - protoze to ma dvoje vystupy, nesmi mit jeden par beden mene, nez 8 ohm, jinak je zle, koncove tranzistory to vzdaji a blbe se nahrazuji.