ransom:
Diky.
B43 jsem měl v rukou asi 5x...tedy vlastně B43A celkem 4x a jednou jsem měl možnost si osahat původní "široký" typ s reprákama. Otevřenou jsem jí měl 3x, ta kabeláž je smrtící a krom uhnilých vývodů tranzistorů, vadných kondů a zakorodovaných kontaktů přepínačů je to nejčastější původce různých závad. Jinak ale klobouk dolů před tímhle strojem. Byl to poslední magič Tesla, který uměl konkurovat mašinám ze západu (první byl sonet duo). Se slušným páskem umí reálně chodit do 18kHz na rychlosti 19 s poklesem -3dB (ověřeno měřením, pásek AGFA PE49). S prstem v prdeli dá DIN45500 i na rychlosti 9,53.
No a jak hraje ten můj bastl? Myslím, že slušně. Momentálně jedu na OZ NJM2068DD, budu teď ale dělat objednávku nějakých součástek, takže ve finále tam přijdou OP275. Z původní elektroniky mi tam zůstala jen deska fyziologie (ten obvod nemělo smysl vymýšlet, dokonalejší fyziologii jsem zatím neviděl). A ještě mi chybí výkonový zesilovač...použiju koncák s LM1875T.
Nějaké naměřené parametry:
Kmitočtový rozsah v pásmu +1 až -3dB (meřeno při úrovni -17dB pod úrovni jmenovitou):
9,53cm/s - 25-19 000 Hz
19,05cm/s - 25-24 000 Hz
Celkový odstup rušivých napětí :
9,53cm/s - 61dB
19,05cm/s - 63dB
Stupeň mazání: lepší než 66dB
Kmitočet mazacího oscilátoru : 85kHz
Tónové korekce:
63Hz +-16dB
15kHz +-16dB
Jmenovitý magnetický tok při "0VU" a výstupním napětí 0,775V : 250nWb/m
Celý je to zkalibrovaný na pásku Maxell UD35-90
Přeslechy jsem zatím neměřil.
A tady ukázka funkce (omlouvám se za kvalitu, je to točené telefonem a taky za kolegu, který komentoval funkci dosti vulgárním způsobem):
http://www.youtube.com/watch?v=A9cNE7SYmdAhttp://www.youtube.com/watch?v=o4IP2W7R ... re=relatedThales: Tak překopat sonet duo na nějaký operáky by jednak byl smrtelný hřích, jednak to postrádá smysl. A hlavně pokud je opticky ve fabrickým stavu.
Nemůžeme všichni vědět všechno. Ale od toho jsou tyhle fóra, že se člověk může jeden od druhého něco přiučit. Až budu mít někdy víc volna, klidně se Ti toho soneta ujmu.
mareksk: Na východe bohužiaľ neviem o nikom, kto by sa do toho chcel pustiť a za koho dám ruku ohňa...