Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 18:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 297 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Snaha o začátek s PA
PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 14:24 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
jak jsem psal o těch zesících yamaha za 6-7tis, tak ty budou bohatě stačit..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 14:26 

Kraj: ČR - Plzeňský
Tak to je v pohodě to bych se mohl vejít.
Američany jsem jěště neslyšel má i dobrý vzhled

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 14:28 
Zabanovaný

ten ev má ,,jen,, 2x600w/4r, to je docela málo...
jaký američany ??tyhle nový ev zesíky už budou taky čína..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 14:31 

Citace z jednoho webu
Citace:
Výrobce doporučuje koncový zesilovač Q-66, který s trvalým výkonem 2 x 600 W resp. 2 x 850 W a obrovskou dynamickou rezervou dokáže celý systém trvale "krmit" na samé hranici maximální zatížitelnosti.

Možná v tom je pravda,ale radši si nechám poradit něco co mi to utáhne bez problémů...
Myslel jsem repra.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 14:34 
Zabanovaný

mno, tech 850 bude do dvou R, tomu kompletu bych dal minimalne kolik má trvalej rms příkon, tj. 2x750 w/4r, spíše víc, ať je rezerva na spičky...
ale hrát hodně dobře to určitě bude i s tim ev..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 14:39 

Jěště se potom porozhlídnu. Bazar mi ušetří tisíce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 15:01 

Když už tady máte takovou pěknou debatu,tak mi to nedá se nepřidat :D Začínal jsem se zvukem asi v 12-ti letech v místním divadle,kam mě dostal strejc.Zvučil jsem nejdřív ty jejich ochotnický divadelní představení na pro mě tenkrát slušnej aparát,powermix Yamaha EMX2000 a dvě bedny Yamaha S115V (ty mimochodem nehrajou až tak špatně,možná trošku příjemněji než EM151).Pak jsem pomalu začal budovat vlastní PA,koupil jsem si dvě bedny Dap audio MC-15 (neskutečnej krám,kterej jsem po roce přeosadil na EM151 a potom prodal:D).Pak jsem postavil klasickou EM151 už konečně s hornou,jaká tam má být,koupil jeden zesík a párák,nějaký levnější mikrofony a začal trošku občas něco zvučit.Pak jsem konečně postavil subbasy,kopie Kv2 ES 1.5 osazený RCF LF15G401,koupil druhej zesík a s tím už se daly ozvučit akce zhruba do 200 lidí.No a časem,jak začalo být víc peněz,postavil jsem další dva subbasy,koupil další zesilovač a nakonec i DSP a vyměnil jsem EM151 ze třípásmo se středy na hornách.Nyní mám 4xSub Kv2 ES 1.5, 2xSub Kv2 KX 1.5 (všechno to jsou obšlehnutý ozvučnice,nemám semozřejmě žádnej originál-bohužel).Teď ty ES-ka prodávám neosazený,nejdřív 2ks a potom další 2,repro si nechám a postavím další 4ks KX1.5 a také na jiné akce MT18sub.Cesta je to dlouhá a pokud nemáš peníze tak ještě delší,ale v 15-ti jsem těch peněz taky moc neměl,rok na to už ale celkem jo s tím,jak se akce rozjely (hraju ještě v plesový kapele).Rozhodně našetři nějakých těch 20-30 tisí a pak něco kup/postav.S EM151 se dá při troše štěstí v pohodě vejít do 10 tis. za obě bedny,já jsem tenkrát hodně hodně ušetřil na dřeve,postavili jsme je z OSB desek,které sehnal bratranec na pile zadarmo,takže mě ty bedny vyšli zhruba na 8 tis obě.Suby jsou taky z OSB-to už zadarmo nebylo,ale pořád to vyšlo mnohem levněji než překližka a na takový malý bedny je to uplně bez problému,protože je tam plno výztuh a minimum volné plochy,na větší bedny typu ClassA nebo MTsub je ale kvalitnejší materiál nutnost. ;) Hlavně to nevzdávej a šetři :) Hodně zdaru!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 16:55 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
myslíš žestavět z OSB desek je dobrej nápad?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 17:38 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
dkraft - ahoj, speakershop je můj podnik. Pro členy RM poskytuji slevy /v rámci možností, ne vždy mám možnost nejnižší ceny/, takže až budeš mít koruny tak se ozvi a zkusíme domluvit pěknou cenu na zesilovače či cokoliv jiného. Teď to nemá smysl řešit, v lednu může být totiž vše jinak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2011 18:00 

Taky zdravím.
Pokusím se našetřit co nejvíce financí a určitě se sem ozvu s radou.
Díky vám všem za info. Konečně mi byly zodpovězeny otázky,na které jsem neměl odpovědi.
Někdy příště
Ahoj.
s pozdravem
dkraft

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2011 16:39 

To pindak:Dobrej nebo špatnej nápad,to ať si odpoví každej sám,já z nich ty subbasy mám a nemám s tim problém.Kdybys viděl výkres tý konstrukce tak zjistíš,že tam je minimum volný plochy,je to tam samá příčka a mám tam ještě pár výztuh navíc.Drží to bez problému i při tom výkonu a za zlomek ceny bedny z překližky.U větších beden bych OSB nepoužil,tady to nevadí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2011 18:16 
Řádný člen

Kraj:
OSB 15mm nepoužitelná, 18mm s výztuhami ano, ale je top na prd, deska nemá tuhost, ráda se láme. Přední desku, kde budou repro minimálně ve 2ks, tedy 30 nebo 36mm! Já preferuji překližku, stojí JEN o 40% více...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2011 18:26 
Řádný člen

to Filip
právě že mi jde o tu nízkou cenu. a jak to vypadá když bedny převážíš?neodlupujou se třísky?a co rohy?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2011 18:32 
Řádný člen

Kraj:
Filip nejsem ,ale odpovím. Když dáš bednu do koberce a dáš jí rohy, dalo by se to použít. Ostatně jako dřevotřísku. Avšak pořád platí, že bedna musí být vyztužena daleko více - předozadní a levopravá výztuhy, eventuelně výztuha v rozích. Nemluvě o tom, že ve finále to vyjde nastejno. Více výztuh se na ks prodraží, je s tím více práce, více lepidla, vrutů a větší hmmotnost!!! To se u překližky stát nemůže, sama o sobě je pevná a v ruce nezlomitelná, což se o OSB či překližce říct nedá, tu zlomím hravě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2011 18:43 

Já tu OSB měl na EM151 uplně zadarmo a na subbasy to byl pakatel,většinu jsme udělali ze zbytků co zbyly na pile a platil jsem pouze asi 2 desky,takže to bylo opravdu za prd.Bedny se převážejí prakticky každý týden ale většinou vozím jen 2 ks-jsou to většinou pidi akce v pidi klubech,ty další dva vozím jen na větší akce kam beru aparát komplet celej.Zatím se mi ještě nikde nic nezlomilo,neulouplo atd.Určitě to není zrovne košér materiál ale pokud ti jde o to,mít to co nejlevněji (o což mi taky tenkrát šlo) a máš to za takových podmínek tak to na menší bedny z výztuhami není nejhorší.Ale jak píše jmalyska-rozhodně na to dát zátěžák,rohy a zapomenout na lak-ale né každý lak preferuje,třeba já zrovna né ;) .Ostatně podívejte se na Jardu Mikysku,staví bedny z DTD,všichni ty bedny akorát pomlouvají ale akcí má kupu a jeho aparát hraje výborně.
A jinak pánové když už tady máme debatu o materiálech,máte nějaký zkušenosti s topolovou překližkou?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2011 19:10 
Řádný člen

to jmalyska,to Filip ... před rokem sem vlastnil reproboxy od Omnitroniku DX 2522 konstrukce byla dřevotříska ,, z lisovaného bambusu,, a spojena byla lepidlem a byla ,,sesponkována,, nikoliv přišroubována. ty bedny mi vydržely neuvěřitelný 3 roky, ale já sem zas takovej,že po každé akci aparát čistím od prachu,vysávám kobercování a podobně.já se ktomu choval s úctou ikdyž šlo jen o omnitroniky,takže si myslim že z těch OSB by to nebylo horší než přisponkovaný bedny z bambusu :lol: :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2011 19:43 
Zabanovaný

jmalyska píše:
Filip nejsem ,ale odpovím. Když dáš bednu do koberce a dáš jí rohy, dalo by se to použít. Ostatně jako dřevotřísku. Avšak pořád platí, že bedna musí být vyztužena daleko více - předozadní a levopravá výztuhy, eventuelně výztuha v rozích. Nemluvě o tom, že ve finále to vyjde nastejno. Více výztuh se na ks prodraží, je s tím více práce, více lepidla, vrutů a větší hmmotnost!!! To se u překližky stát nemůže, sama o sobě je pevná a v ruce nezlomitelná, což se o OSB či překližce říct nedá, tu zlomím hravě.

tu OSB, co ma EV patentovanou pod názvem roadwood bys v ruce rozhodne taky nezlomil, je napustena jakousi pryskyrici, u me dostvala deset let takovou sodu, co by snad ani překližka nevydržela :D
a nic se nerozpadlo atd :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2011 14:56 
Řádný člen

tahle sestava asi nebude nejlepší volba.co myslíte?
http://elektro.aukro.cz/profi-zvukova-a ... 12498.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2011 16:00 

Kraj: SR - Košický
Bedne DAP SM sa mi nepáčilo ako hrali, mali taký "zastretý" zvuk. Zosilňovače DAP P-**** na danú cenu v pohode pozdávali sa mi čosi o malo lepšie od Behroša, na subbasoch síce tlačili slušne no chýbal mi tam ten hutný spodok okolo 40Hz akoby mali slabé zdroje (rozobraty som nemal), na satelity OK možno pri kvalitných bedňach a live na výškach trocha "čínske". Mixpult LD pre začiatočníka OK neje to šumitko ako behros... EQ a Cross dosť o ničom asi také akio behroš, ked musiš použiješ ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2011 16:05 
Zabanovaný

neblázni...
DAP sem tam slušnou věc zplodí, ale tohle to není..

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 297 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]