Když už tady máte takovou pěknou debatu,tak mi to nedá se nepřidat

Začínal jsem se zvukem asi v 12-ti letech v místním divadle,kam mě dostal strejc.Zvučil jsem nejdřív ty jejich ochotnický divadelní představení na pro mě tenkrát slušnej aparát,powermix Yamaha EMX2000 a dvě bedny Yamaha S115V (ty mimochodem nehrajou až tak špatně,možná trošku příjemněji než EM151).Pak jsem pomalu začal budovat vlastní PA,koupil jsem si dvě bedny Dap audio MC-15 (neskutečnej krám,kterej jsem po roce přeosadil na EM151 a potom prodal:D).Pak jsem postavil klasickou EM151 už konečně s hornou,jaká tam má být,koupil jeden zesík a párák,nějaký levnější mikrofony a začal trošku občas něco zvučit.Pak jsem konečně postavil subbasy,kopie Kv2 ES 1.5 osazený RCF LF15G401,koupil druhej zesík a s tím už se daly ozvučit akce zhruba do 200 lidí.No a časem,jak začalo být víc peněz,postavil jsem další dva subbasy,koupil další zesilovač a nakonec i DSP a vyměnil jsem EM151 ze třípásmo se středy na hornách.Nyní mám 4xSub Kv2 ES 1.5, 2xSub Kv2 KX 1.5 (všechno to jsou obšlehnutý ozvučnice,nemám semozřejmě žádnej originál-bohužel).Teď ty ES-ka prodávám neosazený,nejdřív 2ks a potom další 2,repro si nechám a postavím další 4ks KX1.5 a také na jiné akce MT18sub.Cesta je to dlouhá a pokud nemáš peníze tak ještě delší,ale v 15-ti jsem těch peněz taky moc neměl,rok na to už ale celkem jo s tím,jak se akce rozjely (hraju ještě v plesový kapele).Rozhodně našetři nějakých těch 20-30 tisí a pak něco kup/postav.S EM151 se dá při troše štěstí v pohodě vejít do 10 tis. za obě bedny,já jsem tenkrát hodně hodně ušetřil na dřeve,postavili jsme je z OSB desek,které sehnal bratranec na pile zadarmo,takže mě ty bedny vyšli zhruba na 8 tis obě.Suby jsou taky z OSB-to už zadarmo nebylo,ale pořád to vyšlo mnohem levněji než překližka a na takový malý bedny je to uplně bez problému,protože je tam plno výztuh a minimum volné plochy,na větší bedny typu ClassA nebo MTsub je ale kvalitnejší materiál nutnost.

Hlavně to nevzdávej a šetři

Hodně zdaru!