Ne, rozhodně jsem nemyslel nějaký ŠPIČKOVÝ SPL na nějaké frekvenci. Myslel jsem maximální využití příkonu a výchylky. To jste svým způsobem napsal teď v prvním příspěvku.
Pokud můžu reproduktor "podladit" - tzn že mu v pracovním pásmu klesá citlivost už nad laděním, ale roztáhne se frekvenční rozsah, a rozdíl SPL třeba na 45Hz a na 90Hz půjde dorovnat EQ, protože reproduktor pak zvládne přes celé pásmo plný příkon i po EQ, je to tak obecně asi dobře. Vy to možná berete za jako úplně normální praxi, ale pro konstruktéry svých prvních výkonných basovek to je novinka.... Pokud budku "podladím" a dostanu rezonanci bassreflexu níž, tak tam logicky k žádné větší výchylce nedojde, pokud to uřežu správně blízko od ladění bassreflexu - vlastně stejně jako prve, ale ladění bassreflexu bude blíž. Brání tomu ta rezonance níž než původně.
Ona naroste výchylka zas nad laděním, ale tyto poměry výchylek "nahoře a dole" je potřeba právě pohlídat. Nehledě na tepelné tráty, potřebný objem ozvučnice, pozorovat GD, měřit to, a ještě to poslouchat. Znáte to jistě lépe než já, ale tazatel už byl nevrlý, tak jsem se do asi nedostatečného vysvětlení vrhnul sám