V 732 boli ARE vo vlastných búdkach? To je nevídané. Obyčajne sa spoľahli na to, že keď ich medzi kôš a membránu napchajú plsťou, tak akoby ich zakryli...

Je to šlendriánstvo, lebo úplne inak to hrá, keď je ARE skutočne zakrytý búdkou a keď je voľne. Chápem, že vyrábať tie búdky je hrozná 'piplačka' (keď som ich raz potreboval vyrobiť naraz šesť, tak ku koncu som už myslel, že ma z toho vystrie...) Ale tam, kde ich vyrábali, si teda moc na nich nedávali záležať. Ešte som nevidel, že by boli podložené tesnením, často nedoliehajú, netesnia, otvor pre kábel je zbytočne veľký, ... Toto býva evidentne odflákané, inak mám Dixiny rád.
S tým čo hovoril Thales, že je to mechanický ojeb, čiastočne súhlasím. Ale na druhej strane - keď je ľahká preglejková bedňa hlboká len cca 12 cm voľne položená na podložke, tak je extrémne labilná. A keď vnútri kmitá reproduktor, tak samozrejme že sa to prenáša na celú bedňu. Klepala by sa, aj keby bola z panciera, lebo má labilnú podstavu. Uznávam, že zadná stena z 1 cm preglejky je ojeb. Je to daň za extrémne malú hĺbku. Dixinu treba skrátka zavesiť na stenu alebo umiestniť tak, aby mala za sebou nejakú pevnú oporu.
Spomínal som, že Dixiny mám rád. Ale predsa sa podelím o ďalší zážitok, keď ma skoro vystrelo. V hlavnej úlohe dvojica 733 a ich sladké tajomstvo:
Příloha:
ars_733_01.jpg
Příloha:
ars_733_02.jpg