Jo, ale já ten hadrák nechci pustit, já chci naopak druhý do páru
Ten černý závěs by zas tak nevadil, horší je to pogumování zezadu. To po letech ztuhlo takže uložení je tužší než u prvních gumáků (ale stále lehčí). Ale zřejmě už předtím s tím dělali asi nějaké pokusy. Potkal jsem kusy s bílým závěsem naimpregnovaným jakýmsi čirým lakem který ztvrdnul po letech úplně totálně takže reproduktor je nepoužitelný. Kdyby se na něj víc zatlačilo tak by se možná i zlomil. Jediné co by tomu snad pomohlo je reproduktor rozebrat a závěs vymáchat v nějakém rozpouštědle.
Pokud by byl zájem mohu všem variantám přeměřit TS parametry aby bylo vidět jak se to projevilo. V současné době mám k dispozici tyto verze:
ARZ669 TB (11/1967) šedý odvětrávaný s bílým závěsem, vývody od cívky vně membrány zapatlány žlutým lepidlem
ARZ669 GJ (12/1969) šedý odvětrávaný s černým závěsem a pogumováním zezadu, vývody od cívky vně membrány zapatlány žlutým lepidlem
ARZ668 QY (05/1970) šedý odvětrávaný s gumovým závěsem, vývody od cívky vně membrány zapatlány žlutým lepidlem
ARZ668 QZ (06/1970) šedý odvětrávaný s gumovým závěsem, vývody od cívky vně membrány zapatlány žlutým lepidlem
ARZ66x UL (04/1971) od toho mám jen větraný koš - v seznamu je jen pro zůžení období do kdy se dělaly větrané koše
ARZ668 WU (10/1971) šedý gumák bez větrání, vývody od cívky vně membrány zapatlány žlutým lepidlem
ARZ668 ML (03/1973) šedý nevětraný s gumovým závěsem (ale ta guma je jiná než obvykle, takovou jsem viděl jen jednou na prototypových ARN930 z roku 1972, je taková lehce hrbolatá a při renovaci se na ní musí extrémně opatrně), červená tečka, vývody od cívky vně membrány zapatlány šedou barvou
ARZ668 GU (10/1973) modrý gumák ARZ668, bez větrání, modrá tečka, jiná nálepka (jen prostá obdélníková se strojovým popisem), vývody od cívky vně membrány zapatlány šedou barvou
ARZ668 B modrý gumák bez větrání, kód nečitelný, červená tečka, jedno z písmen je pravděpodobně B asi na druhém místě (mohl by to tedy být teoreticky DB 11/1976), vývody od cívky vně membrány zapatlány šedou barvou
Všechny mají tečkou značený mínus