Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 19:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RS 334 v úpravě retro sestava 343
PříspěvekNapsal: 30 lis 2010 00:59 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Aby nedocházelo k prolínání témat založil jsem toto téma samostatně.

Originál reproduktorová skříň má označení RS 334 ale jelikož v ní došlo ke mnoha změnám, tak nadále je tato přejmenována na RS 343 .

Na začátku byla pouze oprava jedné RS 334 ,která spadla z podstavce.Na aukru jsem pořídil jednu sestavu a z ní jsem použil díly pro opravu.Po pádu bylo nutné vyměnit vyhybku ,arv, bassy ,zároveň došlo k repassu kondů a pod. u obou RS .
Nepoužitý material zustal na stole a co sním .Kamarád přijel popili jsme, probrali svět a on si odvezl skříně domů.tak týdem červíček,to jsem dodělával NC450.pokuřuji koukám na aukru jen ze zvědavosti ,a ouvej Transiwatt ...za týden to už bylo na stole a už jsem v tom byl.Další okolnosti mě v dobrém přinutili svou sestavu z kanclu darovat jinému kamoši .TAk vznikla potřeba si dát dohromady další a ani nevím kolikátou sestavu.Původní plán na 2x RS343 ,TW44,NC450.
V této sestavě již skoro jsem ,Červ je ,ale červ ,tak jsem se posunul na již jasné NC450,TW140 v případě ,že se mi povede sehnat TK160,a 4xRS343 přední doplněna o satelity z původních 9205, ořezané o bassy.
toto sestava je pouze základní verze
některé detaily nejsou dokončeny ,po zkušenostech dokončuji ,čelní plochy,mřížky,a doplňky až když to stojí v kanclu a jede to .
Změny ještě budou. Každemu dílu sestavy se budu věnovat samostatně, vždy podrobně

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Naposledy upravil 1MHE dne 19 pro 2010 22:54, celkově upraveno 8

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: RS 343 retro setava
PříspěvekNapsal: 30 lis 2010 10:41 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Hele, předpokládám, že celou dobu mluvíš o RS 434, tak si zedituj název vlákna.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: RS 343 retro setava
PříspěvekNapsal: 30 lis 2010 11:12 
Řádný člen

Hele ty originály jsou 334, ale tohle nejsou origo je v nich změn jak o pouti proto 343
název je součástí autorských práv ale máš pravdu pozměním název aby bylo jasno

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: RS 334 v úpravě retro setava 343
PříspěvekNapsal: 30 lis 2010 12:58 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
No jde o to, že to číslo má v číslování Elektroniky Praha nějaký význam, 3 = 30 litrů, 3 = 3 pásma, 4 = 4 ohmy, takže úpravy by měla být spíš značena RS 334 B nebo tak nějak, kdybychom teda chtěli dodržet původní filosofii číslování :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2010 15:47 
Řádný člen

to číslo vzniklo spíše pro mé zapamatování 334B by zavánělo spíše upravou ze strany výrobce a ve vyhledávači by to mátlo, ty kteří nejsou zběhlí.Nakonec by se ten obrázek oběvoval na aukru.To je důvod proč fotím jakoby nezaostřeně a z úhlu.Trefil by mě šlak, když vidím obrázky od lidí co tomu věnují hodně úsilí a potom nějaký ničema co prodává vrak použije fotku např. z tohoto webu, aby to mělo ??šmrnc!!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2010 20:06 
Řádný člen

Martinekk odpověď na dotaz velikosti nohou z334

No věc se má tak,že nohy budou v celé sestavě použity 4x skříně a 1x podstolek na zesik/y/eqalizer,CD a gramo. U beden navíc vzrostla hmotnost z asi 12kg na dvojnásobek .Tak jsem zvolil tuto velikost,na těch menčích se to zdálo dost vratký.Navíc kombinace 4xvelká a 1xmalé není moc pěkná ,ty menší jsou lehce odlišné rozměry trubek navíc nejsou na ložisku /otočné/tedy alespoň ty moje

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2010 20:53 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zdravím, stejné sestavy mám doma. Nemohl byste se podrobněji rozepsat o jejich úpravě a nakolik to pomohlo zvuku?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 pro 2010 22:03 
Řádný člen

Použil jsem osvědčený postup
odstramění nánosu hřebů a starých materialů.Zpevnění konstrukce,hranoly.\ozvučnice je vypevněná a opřená o zadní stěnu.Změna zatlumení i vyhybky,upevnění repro .Podrobnější návod vychází ze směsice již zde uveřejněných návodů /odzkoušených/.Zabralo by to několik stran .Konkrétní dotaz rád zodpovím nebo vložím foto.Některé finesy, ale zůstanou doma.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: RS 334 v úpravě retro sestava 343
PříspěvekNapsal: 19 pro 2010 22:59 
Řádný člen

Mimochodem ,kolego nadále mi tykej,je zde hezkým zvykem tak činit.Přináší to lepší náladu,a upřímnější vztahy .Dnes již tak málo pěstované.
Co se týká zvuku...jesti máš sve RS origo bez zásahu, tak jen repass vyhybky a repů, tě posune o pěkný kus dál, to je prověřeno mnohokráté.To ostatní je jen další ,ale složitější práce .Vyžaduje to ovšem určité zkušenosti,nebo pečlivou práci.Jinak chcešli jen repass není to nic, co by se nedalo při pečlivosti a dodržení zásad zvládnout.Návody jsou v podstatě k dispozici v jiné sekci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2011 21:29 
Řádný člen

Material je jen z části ,chybí arv3604 hrubý povrch/ žlutý mám /a jeden plech /ten původní /hliníkové mám/jinak vše ,už jen se pustit do repu vyhybky .Skříně jsou slepené .Tak začnu asi na konci ledna s kompletací

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2011 01:59 
Řádný člen

zatím se nic nezměnilo ,ale důvod proč nepokračuji je vážnější a vede k rodině na kterou nedám dopustit

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 zář 2011 23:15 
Řádný člen

Zdravím Vás ,
zatím nic v posunu k dobrému,veškerá práce zatím stojí . Pravá ruka stále neslouží k ničemu,i na klávesnici píši pouze levou .Je to pěkně na nic když se sotva podepíši . Skouším to levou ,ale nic moc.V dílně sedá prach,zatím nemám chuť tam poklidit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 zář 2011 23:21 
Řádný člen

Aby to neznělo negativně ...doplnil jsem sbírku o pěkné kousky NC430, ARS 10x apod. .. Jen je to komplikované ,

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2011 15:30 
Řádný člen

Kraj:
Fajn. Jen doufám že výhybka po repasi bude i nějak vypadat. Častým nešvarem je že to tam člověk nějak nabastlí a vypadá to hrozně. Speciálně se to týká výhybek kde jsou původně použité krabicové kondy. Proto přidávám příklad jak by to třeba mohlo vypadat.

Poznámka:
Ty dvě velké díry jsem tam nenavrtal já ale člověk který se v tom vrtal přede mnou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2011 22:49 
Řádný člen

zdravím Thalese
současný problem je jinde.
pravou ruku v lokti si zafixuj tak ,že nejde zvednout nad raneno, na ukazováček si natoč izolačku od nehtu až na konec ,prostředníček až ke střednímu kloubu.
Kolego zatím se trefím trafopájkou do kalafuny napodruhý,hrotem měřáku šlusnu i velký kondíky.Takže než bych s odpuštěním ,,Kurvil na co sáhnu,,nedělám zatím nic
Nebrání to ale v pořizování dalších věcí do sbírky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2011 05:09 
Řádný člen

Kraj:
Já to chápu, však tě nehoním ne?

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]