Ahoj kluci, po delší době zase přidám nějaký ten příspěvek
Ať se držím téma, rád bych se podělil o informaci, na čem momentálně pracuju.
Před nedávnem jsem se skamarádil s jednou pop/rockovou pětičlennou kapelou a jakož někteří víte, jsem mimo jiné zvukař.
Krom všech deficitů v aparátu jsem zvolil jako první krok výměnu odposlechu. Momentální 3 odposlechy co kus to originál (12+nehrající piezo, 15+nehrající piezo, 15+nehrající piezo).
Rozhodl jsem se postavit 6ks 12+1 200W BC 12HPL64/8+DE160/8+A9090t. Ozvučnice uzavřená, vnitřní objem asi 20l, materiál 15mm březový multiplex, vruty 3,5x35 utahovací (nemají závit až k hlavičce), lepidlo Patex Wood Extra.
Rozměry ŠxVxH 360x580x260, naúhlované to mám na 40° a 60°, což mi dovolí dát bednu lidem jak pod nohy, tak i na větší vzdálenost.
Připojení 4xparalel Speacon 4NL - 4 kusy jsem zvolil protože dva budou na jedné bočnici, dva na druhé (když bude reprobedny ležet na podiu). Aby bylo zapojování rychlejší a ušetřilo se pár metrů kabelu. Reprosoustava má na jedné z bočních desek madlo pro přenos. Konstrukce je vyztužena jednou předo-zadní výztuhou v místě mezi wooferem a driverem. Reprosoustava bude mít krytí pomocí mžíže a na ní průzvučný materiál. Povrchová úprava konstrukce bude černý koberec, 2ks strukturovaný lak (ony satelity k subwooferum). Vytlumení 5cm materiálem.
2ks odposlechu budou mít osazené hnízdo na stojan, je možno tuto bednu použít jako satelit s nějakým slušným 15/18" subwooferem.
Drivery a výhybky dle Hubertova měření jsem zakoupil na zdejším Speakershopu - dodání a komunikace OK, vřele doporučuji.
12" repráky jsem již měl doma z mých bývalých reprosoustav.
Jelikož ještě nemám v pc uloženy všechny data a obrázky, výkresy, dávám do přílohy alespoň obrázek EAW reprobedny, která je de facto to, co nyní já stavím. Až bude projekt ve finále, zkusím ho po domluvě s místními Adminy hodit na web do sekce Projekty