Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 06:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 13 lis 2010 16:06 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
To já dělám většinou jako první, než něco pustim :)

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2010 18:25 

Konečně jsem si díky prodlužujícím se večerům udělal čas na rozpracování projektu, který jsem chtěl realizovat už hodně dlouho. Stavba malinkých a lehoučkých, leč ostrých satelitů pro příležitostné miniakce, nebo nebo využitelné jako odposlechy. V kombinaci se dvěma 15" suby vyhoví pro spoustu aplikací.

Osazení dle odměřených sestav z prodance, včetně pasivní vyhybky.

B&C Speakers 10NW64 + RCF ND1411-M + HF101

Chybí přední mříž rámek z úhelníku na přední čelo a kulové ochranné rohy na zadní stranu. Sestavu mohu jedině doporučit hraje opravdu hezky, srozumitelnost a šistota je skvělá a v menší místnosti je to při vybuzení na jmenovité hodnoty na ohluchnutí.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2010 23:34 
Řádný člen

Páni, máš to moc hezký : ), Ikdyž by byl lepší lak než koberec ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010 10:49 

Koberce se nikdy nevzdám :).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010 15:27 
Řádný člen

Tak to jo, :)
Když ho máš tak rád, tak jím polep hornu a basák ještě ne? :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010 18:10 

Kraj: SR - Košický
mohol by priezvučným PP ten vizerá aj ma farbu skoro ako koberec...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010 20:09 

Kraj: ČR - Středočeský
Je vidět že se dřevem umíš, ty bassreflexy vypadají fakt pěkně. Jen by to dle mého názoru chtělo dotáhnout - zaoblenou přední stěnu, trapézový tvar, ty stříbrné podložky tam šíleně svítí. Jsou to takové maličkosti, ale pak se z toho dá udělat bedna jak ze sériový výroby.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2010 01:01 

Nesouhlasím s trapézovým tvarem, jak píše Martin a nemyslím si, že by to byl u malých beden přínos, naopak se mi líbí, jaký tvar dělá Krampera u EX12 apod. Je to jen můj skromný názor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2010 01:12 

1) Trapézový tvar má zvukový přínos, ať je to 10" nebo 15". To potvrdí každý zkušenější stavitel reproboxů. Omezuje to stojaté vlnění.
2) Myslím že 99% lidí se shodně že to vypadá lépe.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010 14:16 
Řádný člen

Kraj:
Ano, trapézový tvar má hodně výhod. Menší stojaté vlnění, menší vrstva tlumícího materiálu, lepší vzhled, možnost dát více beden k sobě či je zavěsit na ležato... Nevýhova je složitější a přesnější výroba - řezy pod úhlem. Dále je nutno počítat při umístění bassreflexu, že vůči jeho délce ho musíme odsadit od kraje desky, aby se tam vůbec vlezl a je nutno také ozvučnici vyztužit lavá/pravá a přední/zadní deska protože rohové vyztužení se dělá špatně, hranolky by také musely být pod úhlem, při této stavbě doporučuji spoje kolíkováním a pod úhlem (tzn že obě desky se seříznou, což je třeba vypočítat pod jakým úhlem, když už samotná deska má svůj úhel)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 22:26 
Řádný člen

Martin S.
opravdu hezká práce

ohledně povrchu ,za našich mladých let se z nedostaku materialu používala na strukturované povrchy elektrická stříkací pistole .Vhodnou kombimací trysky a nastavení se dalo docela uspěšně vytvořít

Jinak musím přiznat ,že na tomto obsáhlém webu je toto téma mému nejblíže
a jsou tu zajímavé prácičky ze všeho a na rozdíl od jiných webú tady vládne slušnost a svoboda ,,,myšlenková i tvůrčí

já jsem starý pes co se nerad učí nové spíše dělám Teslu a EP Praha/pana Jandu a spol jsem znal osobně/ okolo osmdesátých let ,ale mám chuť se znovu pustit do novějších konstrukcí možná se i dovybavit abych stíhal i Vás mladší /některé výrazy hl.ohledně zpracování na PC ,tak to je to co mi chybí /.
Jestli mi tady někdo dá odkazy na programy/zatím základ/ ohledně konstrukce bedem a pod. budu za to rád .Chvilku bude trvat než si srovnám 30let praxe jak přicházela s s novou formou .Dnes to v této oblasti stršně frčí .Jsem analog a CD to donedávna byl konec přípustného ústupku .Ale pozor dig .forma zpracování zvuku mi není cizí
Až si uspořádám Pc tak přiložím také něco z poslední doby /něco je v sekci Reprosoustavy a subwoofery jak naložít s rep.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 22:49 

Dobrý nápad. Začít tu diskutovat také o digitálu. Je to přecijen hlavní tahoun dneška, ať se to někomu líbí nebo ne. Byla by škoda zůstat jen u "starého" analogu a na zbytek nadávat jak září kolem sebe rušením nebo dělat, že neexistuje.
Pokud teda chceme jít s dobou:).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010 23:38 
Řádný člen

Za času HIFI klubú se diskutovalo v celé šíři dostupné techniky ,mělo to výhodu uzkého kontaktu zúčastněných ,dnes tato forna diskuze již není možná ,ale na druhou stranu je ta nová šírší a názoru je více to přispívá k rozšířění tématu
a dává to v určitém smyslu vice informací každému kdo projeví zájem
Zachování celého spektra témat je to nejpřínosnější
Pamatuji staré hifíky ty měli zásady ,diskutovali probírali problém ze všech stran a čas od času se stalo jinak .Já si vzpomínám ,že jsem ve Smečkách byl u toho když se rozebíral problém s gramofonem EP ,konstrukce versus cena vz dostupnost mladším a podobně jen jsem seděl a koukal na Jandu a spol jak to berou hlava nehlava .Najednou se někdo obrátil na mne s otázkou ...co ty na to ,celou dobu tady mluvíme o takových jako jsi ty .No zakoktal jsem cosi .Pak to šlo volněji až najednou přišla věta ,,a je náš ,, od té chvíle jsem ty bardy zvuku a elektroniky měl právo nazívat KOLEGO a svět beden zesiků a zvuku jsem měl před sebou jen škoda že to s hifi klubem a EP dopadlo tak špatně Mě osobně to dalo hodně

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2010 15:26 

Jojo, HiFi kluby, HiFi-Ama výstavy a časopis Hudba a zvuk s kreslenýma vtipama od Kantorka, to byly časy :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 lis 2010 01:33 
Řádný člen

pamatuji li si dobře A v dobrým

já to pořád řežu a je to pořád kráký

to je konec mistře ztratil se mi začátek

když to tak přebírám po tolika letech hifíka a vidím to co je tady pánové nademnou a kdybych věděl, že s tou reinkarnací je to pravda jdu se z fleku střelit a chtěl bych se narodit ve dvaceti v HIFI a PA najednou a stopro bych dopadl stejně jak dnes a k tomu jako Jawis a parta se smečkou . oooo nebe nademnou
Za nás bylo na výběr ,,buď kudrnatý vlásky s kytarou a sladký hlásek což pro mne nic nebo kotoučák ,dvě NC130, 30 junior a bedny ,dlouhy vlasy, jeans a rock ,,to bylo lepidlo na baby
škoda že z toho zbyl jen ten rock a 30junior
no mám něco rozpracovanýho, ale sem se doba kamená nehodí.. natolik mám dost pudu sebezáchovy.
Jdu dolu do dílny trochu pokouknout, jak to tam je ,zatím čekám na díly co nemá cenu vyrábět na koleně tak stojím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 22:28 
Řádný člen

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak konečně můžu i já sem přidat něco po 4 měsících.
Původní přestavba ARS 1058 na něco lepšího padla a tak sem je renovoval no spíš jen překopal výhybky dal nové kondíky a hele málem sem je nepoznal :lol: a teď už slouží k plné spokojenosti v naší malé hospůdce :D

Druhý úkol byl už náročnejší a to sestava 15" KAPPA LF s N350 v reprobedně od Dannyho.Myslím, že se i povedl zvuk mě překvapil zatím jen do 60W testováno, ale oběvil sem problém u svého zesáku po přepětí v síti......tak že další práce čeká :?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 23:04 

To je podle plánku od BC že? Podle mě ten výkres je naprdlačku - pod basákem je je hodně nevyužitého prostoru, bassreflexy se dají udělat tak že bedně nepřidávají na výšce, navíc máš menší hornu, než je ve výkresu uvažováno, což zas zvětšuje nevyužitý prostor, navíc je dost daleko od basáku, což není moc dobře, měla by být co nejvíc napasovaná na basák.
Neber mou kritiku nějak špatně, Ty jsi rád že už Ti to konečně hraje, já mám jiné představy a těchto věcí si hodně všímám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 23:20 
Řádný člen

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Jo Martine přesně http://www.bcspeakers.com/suggested.php?id=0000000005 ja vím že to není úplně pro gurmány třeba časem přesedlám na menší s 12" + sub ,kdo ví zatím na ty malé akce to stačit bude :D zatím sem spokojen teda až na tu váhu uvidim přístí rok.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 led 2011 18:17 
Řádný člen

Kraj:
Ahoj kluci, po delší době zase přidám nějaký ten příspěvek ;)

Ať se držím téma, rád bych se podělil o informaci, na čem momentálně pracuju.
Před nedávnem jsem se skamarádil s jednou pop/rockovou pětičlennou kapelou a jakož někteří víte, jsem mimo jiné zvukař.

Krom všech deficitů v aparátu jsem zvolil jako první krok výměnu odposlechu. Momentální 3 odposlechy co kus to originál (12+nehrající piezo, 15+nehrající piezo, 15+nehrající piezo).
Rozhodl jsem se postavit 6ks 12+1 200W BC 12HPL64/8+DE160/8+A9090t. Ozvučnice uzavřená, vnitřní objem asi 20l, materiál 15mm březový multiplex, vruty 3,5x35 utahovací (nemají závit až k hlavičce), lepidlo Patex Wood Extra.
Rozměry ŠxVxH 360x580x260, naúhlované to mám na 40° a 60°, což mi dovolí dát bednu lidem jak pod nohy, tak i na větší vzdálenost.
Připojení 4xparalel Speacon 4NL - 4 kusy jsem zvolil protože dva budou na jedné bočnici, dva na druhé (když bude reprobedny ležet na podiu). Aby bylo zapojování rychlejší a ušetřilo se pár metrů kabelu. Reprosoustava má na jedné z bočních desek madlo pro přenos. Konstrukce je vyztužena jednou předo-zadní výztuhou v místě mezi wooferem a driverem. Reprosoustava bude mít krytí pomocí mžíže a na ní průzvučný materiál. Povrchová úprava konstrukce bude černý koberec, 2ks strukturovaný lak (ony satelity k subwooferum). Vytlumení 5cm materiálem.
2ks odposlechu budou mít osazené hnízdo na stojan, je možno tuto bednu použít jako satelit s nějakým slušným 15/18" subwooferem.

Drivery a výhybky dle Hubertova měření jsem zakoupil na zdejším Speakershopu - dodání a komunikace OK, vřele doporučuji.
12" repráky jsem již měl doma z mých bývalých reprosoustav.

Jelikož ještě nemám v pc uloženy všechny data a obrázky, výkresy, dávám do přílohy alespoň obrázek EAW reprobedny, která je de facto to, co nyní já stavím. Až bude projekt ve finále, zkusím ho po domluvě s místními Adminy hodit na web do sekce Projekty

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2011 20:43 
Zabanovaný

hmmmm, la212, esli to postavis tak hezky jako eaw a za dobrou cenu, tak mam pro tebe zakazku :))

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]