Však netvrdím, že jsou X1 špatné, jen si tohle hodně lidí neuvědomuje, nebo to nechtějí připustit. Klasický bandpass nikdy nebude moct "tam nahoru". Pokud někdo má ten pocit že ano, tak jenom proto, že to neslyší. Já také plno věcí neslyším, ale tohle bohužel ano.
Podle toho se pak také musejí vybírat vrchy, jinak to dopadne tak jak u tebe - nesedí to, protože je potřeba dělit mnohem níž.
Satelity laděné na 90Hz, to v téhle situaci opravdu není moc použitelné. Co je to vlastně za kombinaci? Jestli to jsou nějaké malé křumpy, abych si mohl dovolit napsat "je potřeba je nutně vyměnit"

Teď k těm jednotlivejm konstrukcím - Mám kopie ClassA, MT18SUB jsem taky nazkoušku stavěl. Slyšel jsem i origo MT18SUB/X a /PZB. Ne, opravdu si nemyslím, že by to bylo tvým způsobem použitelné. Nejen protože mají také "hornu" která stejně nahoukává, jemně na 85-90Hz, dost znatelně na 100Hz a šíleně na 120Hz, ale také proto, že ten reproduktor v této ozvučnici potřebuje při velkém příkonu nějaký pohyb, aby se mohla chladit cívka, což uřezáním někde na 70Hz úplně zkazíš, a instalované repráčky budou prosit o milost, až je budeš tímto způsobem smažit. Takže ani tady cesta nevede.
Nemůžu ti kecat do tvého aparátu, ale já vidím zkrátka možnosti jen dvě - klasický bassreflex třeba někde v třípásmovém satelitu, ono to dolu jde, a těch 70-80Hz zvládne, ne že ne, a nebo ta "přímovyzařující" horna. Jen nevím ,kde takovou věc seženeš, aby byla slušně funkční, ne jen nějakej bastl z netu. a i tak to bude docela velký bednisko.