Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 12:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 274  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zvrhlosti a další zajímavosti z oboru
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2010 22:40 

Dnes mi přišel ten koaxiál Tesla, nádherná věcička, už jsem ho celý rozebral (jasně, kromě magnetů) abych mu mohl nekompromisně opravit papírovou membránu. Je to 16 Ohm tlakový výškáč a 4 Ohm spodek. Teď jen sehnat druhý kousek ... ;-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2010 22:44 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Jestli chceš, tak nám sem hoď pár foteček na čumendu. Myslím, že nejsem sám, koho zajímá jak to je uvnitř řešené. Děkujeme.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2010 22:49 

Určitě to vyfotím, fotím všechno, ten kousek si to zaslouží.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 00:52 
Řádný člen

Kraj:
Luky fotky už mám v archivu včetně vybalování fungláče z originální krabice ;) Pozor! Ta krabice k tomu je docela luxusní - je to v podstatě krabice v krabici s výdřevou tak aby to přežilo i pád na zem. Mám k tomu od Sinclaira přislíbené i katalogový list - jen to z něj už 3/4 roku páčím. Je to původně výrobek Telegrafia Praha ještě před vznikem Tesly. Po znárodnění si na to Tesla vylisovala své logo. Po najetí nové RM jsem to chtěl klidně zveřejnit ve vhodné sekci (Ostatní?).

V současnosti čítá moje fotodatabáze reproduktorů něco kolem 200 typů reproduktorů, 100 typů reprobeden z nichž některé mám i ve třech-čtyřech různých provedeních. Cca 1/4 je roztříděná. Změřeno tu mám asi 70 reproduktorů (Tesla).

Sorry nedalo mi to nepochlubit se.

Abyste neřekli dám vám tady jako ukázku něco málo z fotek co jsem nafotil. Kvalita je trošku horší - holt byly polní podmínky. Celkem mám 17 různých fotografií. Reproduktor je origo určen k montáži i s tím krycím hadrem zavázaným tkaničkou ale aby se nechal nafotit shrnul jsem ho. Sundat bez demontáže nešel.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 05:24 
Administrátor

Teda, to jsem vůbec netušil, že ho máš taky a dokonce v takovémto nádherném stavu. Tak Telegrafia Praha, vidíš, novinka pro mě. Ta krabice se mi moc líbí, kéž by se dnes prodávali reproduktory v podobných krabicích, to by hned bylo na světě lépe. Fotky jsou pěkný, reproduktor se mě líbí :P

Na novou RM je určitě dáme, dáme tam i to koaxiální ART v ARO83x.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 09:42 

Pěkné, já to rozložil trochu více, tedy magnety jsou zvlášť, membrána venku, zvukovod udšroubovaný a vyčištěný. Jediný lepený spoj byl na spodním okruží membrány a koše. On je lehce ťuklý, tak to musím stejně vyrovnat. Funglovka to nebude, ale ještě bude žít důstojným způsobem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 10:22 

Kraj: ČR - Vysočina
Lukáši, to je ten z klubu s ulomenejma přívodama ku vejšáku... :(
Vlku, jesi chceš novej koš, tak tu 1 mám na víc...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 14:13 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Nepozná ten tlaáč dakto? Ukrižovanca si nevšímajte.... Odfotil som to na motoburze v Březolupech dnes doobeda...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 14:33 
Administrátor

sberatelrepraku - jo aha, tak to je ten o kterým jsme se bavili. Já myslel, že Thales má ještě další kus.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 16:13 
Řádný člen

Kraj:
Nene, já jel do té Třeště právě kvůli focení. Fotek mám víc, tohle bylo jen na ukázku.

Mimochodem Sběrateli neříkal si že stejně jsou všechny ty fotky na houbelec a že jsem tam měl raději makat?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 16:36 

Thales, To že si nafotil 50 fotek za 2 dni a neudělals vůbec nic je sice pěkný, ale tady to řešit nechci a ani nebudu! Jestli mi chceš něco zdělit tak mi laskavě napiš na icq...
Martine, v Třešti máme věčí černou verzi...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 16:38 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Petře, a kto to vyrábal a kedy cca? Nevieš o tom nič bližšie?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010 17:56 
Řádný člen

Kraj:
Však čekáme na katalogový list od Sinclaira - on má celý katalog.

A teď kluci sorry za mírný offtopic ale ale cítím nutnost si některé věci vyjasnit jednou pro vždy, na rovinu a veřejně aby zase neběhala nějaká pomlouvačná šuškanda. Už se to řešilo několikrát soukromě a zcela marně. Snad mi to budete tolerovat protože já už se k tomu vracet nechci.

Sběrateli proč bych měl v Třešti asi tak něco dělat když měli den otevřených dveří pro veřejnost a já přijel na tvé pozvání? Já bych tam sám od sebe nejel. Nejsem člen klubu (za což se platí), dopředu jsem hlásil že tam jedu čistě kvůli focení a nikdo mi dopředu nehlásil že za to že si budu moci vyfotit se po mě bude něco chtít? To prostě nebylo v plánu. Nikdo neřekl "hele pojď sem - potřebujeme akutně pomoc". Kdyby ano asi bych neodmítnul s tím že se budu jen koukat. Ale když je po všem to se to pak snadno říká "on nic nedělal". Oni si tam řešili nějakou úpravu dveří o které jsem věděl prd co, proč a jak dělají, já se zas věnoval účelu za kterým jsem přijel. Na oplátkou jsem nabídnul jinou výpomoc co se elektroniky týče, konkrétně jsem nabízel výrobu toho zdroje na formování starých VN elektrolytů s automatikou. To nakonec ale padlo protože nebyl zájem (přestože si myslím že by to byla velice užitečná pomůcka při renovaci starých rádií a spol). Také jsem řekl že klidně natřu ty věci co se tam natírali ale až skončím s focením protože kdybych to udělal obráceně tak už bych na to focení neměl světlo. Ale ne, ono to asi hrozně moc hořelo takže se to muselo udělat v době kdy jsem fotil. Každopádně jsem byl rád že jsem stihnul nafotit alespoň něco. Ono se to nezdá ale viděl si sám že to není časově až taková sranda když je to všechno špinavé, festovně zaprášené, všechno se to musí nosit dvě patra nahoru a dolu a ještě tam pořád někdo chodí (před objektivem). A ještě na té straně co se fotilo bylo alespoň malinko rozumné světlo jen po omezenou dobu a ještě si mi s tím značně pomáhal - sám bych to nestihnul ani náhodou. Také si nemyslím že bych tam byl vyloženě přítěží když jsme společně v tom neorganizovaném chaosu sbírek (či spíše shromaždišť) většinu beden odtahali alespoň na jedno místo takže se dá určit co je tam duplicitně, co je v jakém stavu a není to roztahané a zaházené všude možně a pod vším kdo to kam zrovna dal. Vím že je to (doufejme) dočasný stav a že to nějakou dobu potrvá než se to uvede do rozumného stavu. Nikomu to nevyčítám ale nějaká práce tam odvedená byla a to si myslím že je dobře i když to momentálně nikdo neocení.

Naopak jsem fakt nečekal že mi to budeš už poněkolikáté vytýkat.

A ještě jedna věc by mě zajímala. Nerad sice tahám soukromé věci sem ale zajímal by mě názor ostatních co to zde čtou.

Copy&Paste:

Sběratel Repráků (16:38) :
viewtopic.php?f=32&t=391&p=15034#p15034 nesnaž se mě jakkoli urážet, je ti to hovno platný, NIC si v Třešti neudělal a nafotil si něco přes 50 fotek, který si říkal TY že stojej za hovno, taklže si ty tvoje komentáře příště STRČ DO PRDELE!

/konec citace

Teď co píšu tento příspěvek je 17:50

Nevím proč si mi psal že tě tu zkouším urážet? Můžeš mi ukázat kde? Vidí tu někdo nějakou snahu tě urážet? Pokud ano dejte vědět - pokusím se s tím něco udlělat. Abychom si rozuměli - psal jsem že řada fotek se ne zrovna úplně povedla vzhledem k podmínkám za jakých vznikaly (tím jsem nemyslel ty co jsem sem dával - ty jsou celkem v pohodě). Jenže tys to při nejbližší příležitosti (a ne jednou) obrátil proti mě ve smyslu že jsem tam stejně hov*o udělal (ve smyslu fyzické práce pro klub) a fotky stojí za h. To prostě není fér!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2010 18:38 

a) Bežte si soukromé věci řešit na SZ

B) Koš je v pořádku, deformace je cca 2 mm jako placatá deformace na obvodu koše. Jinak je reprák v pohodě, ani ulomené kontakty na výškáči nejsou. Jen membrána má dvě trhliny, ale to pořeším. Co je celkem zdevastované, je ten čelní filc na obvodu, prožrany od molů a už jen jako segmenty mezi otvory. Ten by se hodil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2010 18:46 

Já to s ním žešil po ICQ, to že to sem napsal je jeho věc a máš SZ

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2010 18:57 

Designova uprava RS-iek :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2010 19:13 

Proč ne, jen ty basáky :cry: a když už něco dělám tak aspoˇn vyndám přepínače pak to ypadá jak u prasat, ale ta colorka za tím :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2010 22:23 
Řádný člen

Kraj:
Já bych toho blbce taky vzal sprejem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2010 23:14 

Násadou od krumpáče přesdržku. Nemám rád to přehnané übervintage a zachraňování mrtvol - jsem pro novotvorbu, módu a design, ale musí to být účelné a decentní. Fuj. Snad mu takhle někdo zmaluje xicht :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2010 03:51 
Řádný člen

Kraj:
Hmm, já jsem si pořídil zrovna novou násadu na krumpáč - ta předchozí se už rozpadla. S ní bych se mu tím krumpáčem třefil třeba i do prdele :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 274  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]