Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 13:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Kombo - Kytarový zesilovač
Anketa končí za 29 črc 2010 22:36
Zajímá 0%  0%  [ 0 ]
Nezajímá 0%  0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 0
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kombo 250W - Kytarový zesilovač
PříspěvekNapsal: 28 dub 2010 21:43 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
Napsal jsem, že se posledních verzí realizovalo několik a že ještě nějaké měření udělám, Ti co hrají jsou spokojení a bude dost těch co budou hrát i další rok. Asi si vyrobím vlastní repre kus, abych mohl nastoupit proti konkurenci, ale ta zatím není, Aldax SPV 250P nepřežil měření při 100 x menším výkonu, Dudek na Hifi_Slovanetu tvrdí, že sinus se do reproduktorů pouštět nesmí.

Navrhněme pravidla prou klání, postavme přípravný výbor, postavme pravidla a vytvořme otevřenou soutěž, jsem pro a pak se uvidí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 dub 2010 22:56 

Kraj: ČR - Středočeský
Federmanne, tisíckrát bylo napsáno že, měření bylo nekorektní, špatně jsi to připojil, ví to všichni, takže raději sklop uši a přiznej chybu!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 00:10 
Řádný člen

Kraj:
Federmann píše:
abych mohl nastoupit proti konkurenci

Takže to chcete dodávat komerčně nebo jak? Já jen vycházím z toho že se srovnáváte se zavedenou firmou a z toho vyvozuji že má jít o šíření vašeho výrobky když už tedy podklady nejsou free. A jsme zase u toho - důvěru potenciálních zájemců je třeba si získat a co by bylo lepší reklamou než nezávislé měření nezaujatou osobou které má v oboru jistou pověst (OpAmp) a má k dispozici špičkové vybavení?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 06:22 
Zabanovaný

Martin S. píše:
Federmanne, tisíckrát bylo napsáno že, měření bylo nekorektní, špatně jsi to připojil, ví to všichni, takže raději sklop uši a přiznej chybu!

Fakta jsou poněkud jiná, nepřipojival jsem to! Měření bylo naprosto standardní a druhý modul mu shořel při domácím poslechu, bez testů, bez měření, při běžném provozu. Dle mne jde jak o konstrukční chybu, hrb na charakteristice, a podřadné součástky, výkonově nebyly přetíženy...

To tisíckrát platí, ale o mlžení a neustálém překrucování toho jak se měřilo atd... Proč můj zesilovač hravě zvládá měření v mnohem širším spektru a při 100 x větším výkonu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 06:39 
Zabanovaný

Thales píše:
Federmann píše:
abych mohl nastoupit proti konkurenci

Takže to chcete dodávat komerčně nebo jak? Já jen vycházím z toho že se srovnáváte se zavedenou firmou a z toho vyvozuji že má jít o šíření vašeho výrobky když už tedy podklady nejsou free. A jsme zase u toho - důvěru potenciálních zájemců je třeba si získat a co by bylo lepší reklamou než nezávislé měření nezaujatou osobou které má v oboru jistou pověst (OpAmp) a má k dispozici špičkové vybavení?

OpAmp je férový chlap, přesto jeho měření nemá žádnou váhu, tolik diskutovaný a popíraný výkon OpAmpovo měření jednoznačně potvrdilo , to že se nedokázal vypořádat se zemněním mu nezazlívám, u rychlých zesilovačů to neumí většina konstruktérů a jejich stavičů, proto zavedli lokální zpětné vazby.

Zapojení je na mých stránkách, které jsou řádně registrovaným periodikem, tedy vše je v souladu s autorskými právy, včetně užití toho co na nich vydávám. Nejedná se v žádném případě o Projekt GNU.

"Zákazníků" mám více než dost, abych nemusel každému vše vysvětlovat, je mnohé na mých stránkách. Až zavedu dodávky stavebnic a hotových modulů, dám o tom vědět. Srovnání je vhodné, neboť mnozí kritizují a nemají co, nemají žádné srovnání, jen plané a urážlivé řeči. Příští týden chystáme srovnávací poslechové testy několika zesilovačů, snad to stihneme.

Na to, že mnozí neumí nic vlastního navrhnout, neumí řádně nakreslit schéma, cokoliv odsimulovat a již vůbec neumí vytvořit jakýkoliv model dříve, jak je realizovaný výrobek jsem si již zvykl. Jsou to lidé, kteří ani netuší o čem se baví, až se naučí modelovat a sjednotit model s realitou pak mnohé pochopí, ale než se tak stane tak jsou zcela mimo mísu. Jde o zcela běžnou gramotnost, která jim chybí a namísto toho aby se ji doučili, tak chodí a píší a píší a špiní a špiní, nepoznají realitu od simulací ale ....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 08:35 

Citace:
Jde o stokrát ověřené zapojení, kde jsem stokrát dostatečně popsal význam a vliv každého prvku

Tak by som prosil o "vysvetlenie" :lol: , tej nadprúdovej "V/I ochrany", tak aby pri konci 250W/8ohm (kde je nutné napájanie cca +-70V, pretože rozkmit je asi +-65V, špičkový prúd do záťaže 8ohm asi 8A.Takže ZD sa vyberú (veľmi "šikovné a praktické") tak , aby obmedzili prúd na túto hodnotu obmedzením napätia na Ugs. Dobre , máme primitívny I limiter.. Pretože tie ZD majú nejaké "koleno" a nie sú to ideálne prvky, tak budú nevyhnutne ovplyvňovať signál dávno pre plným výkonom a skreslenie bude parádne (doteraz ani jedno meranie skreslenia, na tie hodnoty čo to bude mať stačí aj tá najhoršia zvukovka s rezervou niekoľko rádov a RMAA soft..).Že to bude silne závislé od teploty (charakteristiky Mosfetov..),je jedna vec, ale čo urobí takáto "ochrana" pri skrate na výstupe? Obmedzí prúd na 8A pri 70V napájaní :idea: :?: ?

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 09:50 
Řádný člen

Kraj:
Já jsem si to chtěl jen vyjasnit a místo toho jen samé vytáčky, vytáčky a vytáčky. Ani s vytáčkami ani s řečmi že si nic obhajovat nepotřebujete (mimochodem co potom je ten thread na diyaudio.com ?) tady neuspějete. Zde se snažíme debatovat o věcech které jsou nějak podložené. Zatím neznáme ani jednoho člověka který by kladně raportovat výsledky vaší práce. Nic z toho co tu bylo navrženo se vám nechce, na většinu jste ani neodpověděl. Tak já nevím co tu dále řešit když to k ničemu nevede? Tímto způsobem to dopadne za chvíli stejně jako všude kam velectěná noha páně Fedrmannova vhročila, to jest několik (desítek) stran textu, spousta zbytečných nervů a košík exotického ovoce na rozloučenou. Jestli v této tradici nehodláte pokračovat a zaměřit se tentokráte směrem který by mohl přinést nějaké výsledky bylo by záhodno svůj přístup zrevidovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 09:59 
Zabanovaný

Je pravdou, že se jedná o primitivní ochrany, ale i v takové primitivitě může dřímat mnoho zajímavostí a složitosti.

Aby bylo možno je řádně posoudit, je třeba nejdříve dokonale pochopit jejich podstatu, ale také znát jiné tipy a vzájemně je porovnat. Nejsem si jist, že v tomto vlákně je možné na dvou příspěvcích dojít k rozumnému výsledku a nechci vlákno vrhnout do nekonečného vysvětlování jedné zdánlivé drobnosti, proto problematiku zpracuji uceleně do jednoho článku.

Předpokládal jsem, že pouhé zmínění se o podstatě mnohým napoví, ale mýlil jsem se. Vězte, že ochrana je velmi důmyslná a dostatečná, při srovnání s konkurenčními ochranami je dostatečně inteligentní a spolehlivá, bez dalších vedlejších účinků.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 10:04 
Řádný člen

Kraj:
Hmm, tak když je tak účinná tak stačí udělat ten testovací modul na měření a já jí testnu 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 10:12 
Zabanovaný

Budou i měření, je to jen otázka času, bude i srovnání se simulacemi, aby bylo možno posoudit rozdíly a přesnost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 12:13 

Citace:
Je pravdou, že se jedná o primitivní ochrany,ale i v takové primitivitě může dřímat mnoho zajímavostí a složitosti

Citace:
Vězte, že ochrana je velmi důmyslná a dostatečná, při srovnání s konkurenčními ochranami je dostatečně inteligentní a spolehlivá, bez dalších vedlejších účinků.

Dva príspevky za sebou, negácia vlastných tvrdení...Dosť signifikantné, konzistencia názorov ako hrom ;) .
Tá ochrana je primitívna,s vedľajšími účinkami (výrazné skreslenie) a nefunkčná, nič neochráni. . Je hazard, nezodpovednosť, nedostatok sebareflexie.... niečo takéto ponúkať laikom-hudobníkom, kde je pravdepodobnosť skratu na výstupe 100%. Rovnako absencia Boucherotu a výstupnej tlmivky v konci so silnou celkovou NFB povedie pri len mierne komplexnej záťaži k výdatným osciláciám,k dymovým efektom a k deštrukcii. Je to primitívne zapojenie s množstvom školáckych chýb (pán profesor, doučiť sa doma :lol: ..), bude produkovať pekný les vysokých harmonických (Mosfety s prahovým napätím okolo 3-4V ,s malým kľudovým prúdom a nedegenerovaný vstup spolu so silnou celkovou NFB). To sú tie muzikálne artefakty s rozvojom do stoviek kHz?
Ale takéto debaty prebehli už na všetkých fórach, takže je to na uváženie adminov.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 15:01 

Možná někoho zklamu, ale pan profesor Federmann se tu už neobjeví. Opravdu nestojíme o to, aby předváděl to co předváděl jinde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 15:04 

Myslím, že bylo nakonec hodně naškodu, nechat ho tu i těch pár málo dní páchat takové škody. To máme propříště.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 17:59 
Řádný člen

Pane jo, to vzalo rychlý spád. Nezbývá tedy pane Fedremanne nic jiného, než ukázat karty. Nechápu, proč ke svému zesilovači hledáte soupeře a chtěl by jste zavádět "novou" disciplínu - měření NF zesilovačů :roll: Všem jde jen o to, jak je na tom Váš konkrétní kus. Jestli je funkční, bezpečný, spolehlivý. Pokud ano, rychle se to "rozkřikne" a nikdo nebude mít nejmenší problém. Ať už máte jakoukoliv averzi vůči Pavlu Dudkovi, Leošovi a jiným, v jednom mají navrch. A to, že jejich zesilovače fungují v tísících exemplářích u spokojených vlastníků napříč generacemi. Ukázaná dnes platí, bez toho to prostě nepůjde :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2010 22:43 

"druhý modul mu shořel při domácím poslechu, bez testů, bez měření, při běžném provozu"
Nejen že jste natolik hloupý, abyjste přiznal chybu, vy jste ještě k tomu lhář a podvodník! Vašim chováním pošpiňujete nejen malopodnikatele z naší "branže" ale dokonce i nabádáte ostatní k vašim nerealizovatelným a fiktivním elektronickým komponentům.
Jen mě mrzí že jsi to již asi nikdy nepřečtete, jelikož se už zde asi nikdy nesetkáme, ale to co jsem chtěl říct a řekl, zamně už řekli jiní, a alespoň nebudu na vašem blacklistu na vašich sci-fi stránkách.
Přeji vám ať rozjedete prodej stavebnice vašich modulů, jelikož bude naší oslavou, až budete mít na krku přinejmenším velký přestupek na rejstříku.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]