|
Po dlouhé době se znovu přihlašuju s pokračováním. Hlavně a nejdřív bych chtěl moc poděkovat junglistovi za vypůjčení výškáčů, taková solidárnost se jen tak nevidí.
Už jsem je zapojil naposlouchal, a po neděli je rekomando posílám zpět k páníčkovi. Bedny jsou hotové, bez povrchové úpravy, z desek mdf 20mm, vyztužené hranolama, krmený jsou zatím zesilovačem od pc repro, takže jestli do nich lezou 2W tak je to moc. Mají předzesilovač který jsem kdysi dávno dostal darem, zakoupený byly od firmy metronix s dálkovým ovládáním, takže pohodlí je to největší.
Zvuk, za celkovou cenu 190kč na jednu bednu, je to parádní, mě to stačí. Já nejsem příznívcem reprosoustav za 10 a víc litrů krmené DPA za 10 a více litrů. Osobně, a tím jen pouze vyjadřuji svůj názor a nikoho nenapadám a ani nechci urazit, bych takovéto peníze neinvestoval do aparatůry. V plánu mám postavit Leach ke svým 70W badničkám co mám doma, ty mě vyšli na 870kč, jeho rozpočet mi vychází o několik tisíc méně. Najde se mezi vámi někdo, kdo rozezná, aniž by to věděl že hraje něco jiného, DPA od Leacha?Ptám se jen na názory, nikoho nechci urazit.
Ale to bylo jen na zamyšlení, zpět k repro. Připojil jsem výškáče, a přišlo zklamání, 380kč/kus za tento zvuk mi taky nepřišel adekvátní vzhledem k širokáči za 190kč. Připojil jsem proto staré membránové repráčky opět z pc beden. Ty dle mého výborně přidaly na prostoru, takže jsem se rozhodl pro ně. Stavím si zesilovač 30W s TDA2030, s celou touhle aparatůrou se vejdu do 500kč. Zvuk je příjemný, neunavující, po přidání předzesilovačem, hutnými kopancemi v klidu rozvybrují hrníček na stole, při připojení k TV se opět stávájí příjemným poslechem. Shrnuto podtrženo, firemní výrobky se stejnou watáží, jen díky značce stojí minimálně jednou tolik, zvuk je pro mě nesrovnatelný(testováno u přítulkyně s geniusi za 1400kč). A o to my šlo, to jsem chtěl zkusit, že stačí trochu zájmu, a za tak malý peníz máte příjemný zvuk a to hlavní je, že je to vlastníma rukama a to je k nezaplacení!Ikdyž mají 100% nějaký ty mouchy, to se vše dá vychytat časem.
|