Petr Berka píše:
Koukám, že se Jirka otrkal. To je dobře. Doporučuju ještě jednou přečíst můj poslední příspěvek o tom, kolik to opravdu umí hrát... Nejsem doma, tak nemůžu moc brouzdat, ale odkážu na něco podobného jako QSC – v hledání prodance (nebo lépe prodance.dusanhanus.cz) si zadejte „samé výšky“ a najděte Hubertův příspěvek s tímto výrazem. Odkazuje tam na další schopné LA, a taky porovnává s jiným, co je v malém počtu právě „samé výšky“.
Myslím že jde o 2X10“ + něco, ale ty 10“ také nejsou na hornách. V tu chvilku jde skoro jenom o horizontálně situovanou reprosoustavu, tak jak jsem jí podporoval prve.
Na 15“ zapomeňme. To nepůjde ve dvou kusech reproduktorů v ozvučnici nosit. To by tam musel být jen jeden, a k němu už tak max 8“ a driver, možná i bez 8“ a pořádný driver.
10“ bych se nebránil, bedna bude opravdu malá, když se vybere nějaký dlouhozdvihový a nebude to přímo v horně, asi to ještě půjde skloubit. Zdejší PA projekty jsou povětšinou odměřené Hubertem, popřípadě jejich kopie.
Fórum jsem četl, hledal, dočetl. Ono když přečtu více příspěvků od Huberta, ve finále radí dobře,ale stejně vždy podle toho, co potřebuje prodat, jinak by byl sám proti sobě(firmě).
Taky jsem pracoval ve firmě s WiFi technikou a i když byly antény profi řady o 5 druzích antén, nabízel jsem ty nejdražší nebo ty kterých bylo skladem nejvíce anebo ty, které firma vyráběla sama. Kdo neznal, koupil co mu bylo předhozeno jak "nejlepší vobla". Kdo byl v obraze, koupil co potřeboval. Tady je to stejné. Pokud člověk není absolutní lajk, nemůže v sortimentu BC, RCF nakoupit špatně. A když už něco zkoní, Hubert v rámci možností doladí na výhybce.
A jak to v praxi chodí, když se nakonec rozhodnu cokoliv vymyslet a postavit a zde umístit, stejně nebude dlouho trvat a někdo to okopíruje a osadí Eminencí či daleko horšími repráky a stejně mu to bude "nějak" hrát. Někomu se takový makový zvuk bude líbit, někomu ne. Ještě jsem neviděl univerzální ozvučnici na každý reprák.
Moje stavba je orientovaná tak, že ty 10" jsou pod nějakým úhlem (dejme tomu 20-30°) vůči spodní (a vrchní) desce jako např u tohoto obrázku a výška mezi nimi. Lze tedy volit jaký vyzařovací úhel výška bude mít, volbou horny anebo rovnou zvukovod implementovat do ozvučnice