A kdo řekl že to chci vyrábět a prodávat?
Stavím to pro sebe a pro své účely.
Z praxe vím a slyším, že 18+10+2 při šikovném nastavení děliček a hlasitosti každého pásma umí zahrát dobře. Lidi, tlačíte mě k tomu zvednout prdel od pc a odměřit na co teď hraju

Já si takové reprobedny chci postavit pro sebe. Mi se nelibi hučení 100-300 Hz, avšak nepíšu, že tohle pásmo ty bedny hrát nebudou. Psal jsem, že budou dva 10" jeden do 300 druhý od 100, klidně i od 50 do 3kHz.
Nevím,ale moje předešlá sestava 18tbx100+delta12lf+de16+A7570 se mi vubec nelibila, 2xdelta s DE250 na FH319 byla o něco lepší, více basovější, dělička 2,2kHz.
Mám teď DE64TN na FH285 (60*40) hlubokou 25cm a středobas 10NW64 na zvukovodu, který tvoří stěny bedny pod uhlem 10°, reprák vsazen dovnitř o 25cm...
V porovnání je tato bedna silnější líbivější a menší,za cenu toho, že je pouze středovýšková.
Nechci stavět fullrange,ale středovýšky a pokud dám dva repráky takaby se překrývaly, ve výsleku byla rovná křivka mj, mám 2x více příkonu, +3dB citlivosti a dva 10" mi neříkejte že se nemůžou rovnat jedné 12".............
Psal jsme to zde již několikrát a všeobecně, minule jsme pod jiným nickem dostal ban za to, že jsem řekl svuj nazor a stál si za tím - rady jsou krásné, ale pokud to sami nemáte vyzkoušené a jen plácáte fakta z datasheetu či doměnek jak by to asi mohlo nemohlo hrát, neradtě raději vubec. Tím nechci někoho urazit,ale když si sám dokážu vyměnit v jedné bedně repráky tak,aby hrálo 10+10+2+2 (dvě bedny nad sebou) a nastavím děličky tak,jako v tom, co chci postavit a zvukově OK nic nechybí (jako středovýšková sekce!) a suby podpoří pásmo 30-100Hz... Asi vím proč píšu o tom, že to zrovna chci takhle. Také rozdíl v tom, že nejsem žádný profík co jede kapely s aparátem za milion, jsme kluk z vesnice co se tomu amatérský věnuje pár let, je to koníček... Baví mě se dveřem dělat, materiál je, proč to nezkusit, mužu udělat jeden kus z DTD, ladit zkoušet přidávat zkracovat a měřit a třeba udělám bednu tak že bude hrát bez EQ rovně a tak jak chci. Středy výšky kolem 102/109dB,..... proč ne, co je na tom špatného?
Musíte se vcítit do toho, že je to chtíč, chť si dokázat že to udělám... A prostě ustrouhat 6 desek a vykroužit jednu díru a jeden obdelník mě nebaví...

Znám více lidí co jsou nadšeni z toho, co chci udělat. Už jsem odpustil od původního záměru aktivní bedny - časem

Je pěkné že Vy i ostatní z cihelny a podobně raději říkají ať stavíme klasické bassreflexy. Z jistého pohledu proč ne, z druhé stránky když udělám bednu malou výkonnou a hrající, budu pro tyto prodejce konkurenci velkých nevýkonných,......

Ale jak jsme řekl, mám to pro sebe