Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2183 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 110  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Autá a všeličo okolo
PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 07:59 

Kraj: SR - Trenčianský
jazdil som na BRAVE JTD z odpojenou váhou viac ako 200 tisíc km, jediné čo sa posralo, bola spotreba, tak o liter hore...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 08:13 
Řádný člen

To isté sa stane aj na CDI, keď sa vyradí HFM zo softu. Zo 6L je zrazu takmer 8.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 08:26 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
kodl: "Selskou úvahou by to mělo být tak, že když spálím míň benzínu, vznikne míň emisí. Ale mocipáni tvdí vlastně opak"
Ono taky záleží na tom, JAK ten benzín spálíš. To je známy problém dieselů - když tlačím dolů CO2, musím dodávat přebytek vzduchu. Když mám ale přebytek vzduchu, rád se mi kyslík ze vzduchu naváže na dusík z výfuku a mám NOx-y. Proto musíme nasadit EGR nebo AdBlue. Negativní účinky EGR popsal TLU, AdBlue má jednoznačně pozitivní vliv.
A ta poslední věta Tě nebyla hodna. Kdyby to napsal vestík, tak mě to nepřekvapí. Ale u chlapa, který podle příspěvků vypadá, že má všech pět pohromadě? To o těch emisích neříkají mocipáni ale měření a chemické a fyzikální zákony.
TLU: Hádam neočakávaš, že Franta Šiška by išiel štandardným spôsobom?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 08:28 
Řádný člen

dilinogadzo: Máš sa čím chváliť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 09:33 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Taky je na autech zbytečně mnoho šroubů. Dobrá polovina se dá vyšroubovat a jezdit bez nich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 09:41 
Řádný člen

Jen taková drobná matematika: 200.000 km se zvýšenou spotřebu o litr = 2.000 litrů = min. 50.000,- CZK. Váha vzduchu pro Fiat JTD do dvou tisíc korun. Cena za "vyjebání se systémem": Už od 48.000,- CZK.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 11:22 

Mizerná matematika.
Váha vzduchu stála viac ako 3 litre, výmena síce domorobo, ale zaberie to ČAS, ktorý nemám na rozdávanie. Výdrž druhovýroby váhy bola medzi 3 až 5 tisíc km. Takže skús to znovu prepočítať...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 11:32 
Řádný člen

To si prepočítaj skôr ty. Aj keby to bola origo váha za 10 litrov a výmenu by spravil servis, stále je to brutálne výhodnejšie, ako liať do auta o liter viac na 100 km.
Ja by som ti zobral techničák bez možnosti vrátenia a bolo by.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 11:38 

Hej, hej a to mi píše človek, ktorý chce prevádzkovať 3,0 24V. Ach jaj. Fakt to nemá cenu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 11:52 
Řádný člen

JTD som dlho nemal, takže mi HFM nestihla odísť...ale u E220CDI umrela pri necelých 260 000km, druhovýroba Pierburg stála 65€, výmena zabrala asi 5 min. aj s hľadaním príslušného torx skrutkovača...pri cca 310 000km som auto predával a Pierburg bol stále funkčný.
Obdobný príbeh platil aj pre Sharan TDI...
Váha vzduchu vydrží 5000km v prípade, že sa jedná o nejaký Facet alebo Autolog za 20-30€, prípadne niekto používa "športové" vzduchové filtre.
Toto je celkovo na dlhšiu polemiku, vrátane bohatosti zmesi u benzínových motorov, kde ako už bolo povedané - pri bohatšej je nadbytok CO2, pri chudobnej NOx. Ak chceme ušetriť spotrebu (ochudobniť zmes) a zároveň nevypúšťať z výfuku úplný hnoj, musíme bohužiaľ pristúpiť k tým nepopulárnym opatreniam ako chladenie výfukových zvodov, recyklák spalín atď. atď. Vždy je to niečo za niečo... :roll: U starších motorov je teda lepšie aj na úkor spotreby mixovať zmes trošku bohatšiu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 12:57 
Řádný člen

dilinogadzo: Ale v plne technicky spôsobilom stave a legálene DOVYBAVENÚ katalyzátorom, zapísaným v TP, takže EURO2. Nič si nepochopil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2017 18:48 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Borci vidím, že se tu řeší i karhany...

Co byste mi doporučili jako náhradu Astry F hatch. 1997, 8-mi ventil 55kW, kód motoru X16SZR
Jezdím s ní už přes deset let, dost jsem si na to auto navyknul a i když neoslní výkonem jezdí se mi s tím dobře.
Mám tám natočeno necelých 214 tKm, co se týče oprav za ty roky provozu, tak v podstatě jen spotřebka.
Štreky kolem 6/100, město popojíždění v zimě klidně i 8/100.

Před asi 1000 km jsem měnil komplet spojku, ložisko bylo dle servisáka v háji, obložení by prý dalo ještě 50 tKm, dal jsem tam origo Valeo. Spojka byla měněna z důvodu chrastění z motorového prostoru při stání na světlech s neutrálem. Při sešlápnutí spojky cajk, po vyšlápnutí rachtání. Dělá to jen při provozní teplotě motoru (dokud není, tak je auto tichý), za jízdy nic. Co jsem vyčetl na fórech, je první krok vyměnit převodový olej. Pokud to bude dělat dál, vyměnit ložisko předohové hřídele, což bych dost nerad. Už se mi do tak starýho auta nechce sypat finance.

Máte někdo zkušenosti?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2017 07:00 
Řádný člen

Ta převodovka - jasný ložisko - nejspíše vstupný. Cena takové opravy u týhle převodovky se bude pohybovat kolem 10 000Kč (záleží od mechanika).

Co doporučit místo astry F s tímhle takřka nezničitelným motorem? Nerad se stavím do pozice rádce u výběru auta, ale zkusím to. Asi chceš zase benzín, nejspíš nenajedeš nějaké dardy km a závodník taky nebudeš...osobně bych sáhl asi po Focusu 1.6 16V nebo nějakým nezkorodovaným Japanerovi (pokud se budeme bavit o ojetině). Pokud se bavíme o novém autě, kup si, co se Ti líbí a vyhovuje. Jestli preferuješ klasickou atmosférickou jednotku, lze koupit nějaký Hyundai, fiat tipo a něco má i toyota.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2017 07:12 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Jako prvni jsem mel v merku Mergla C180 kopmressor kombi 2005, odradil me od toho kamos, kvuli caste korozi pod prednim sklem (nebo nekde tim smerem) podle fotek to byl mazlik, uz jsem byl nastartovanej na prohlidku dokonce i s tim kamosem. Seslo z toho. Nevim co cena ND na medvedy. Kamos taxikar ma Ecko, a libi se mi, ze je to fakt pohodlny a komfortni vozidlo. Holt Mergl.

Pak jsem se porozhlizel po Subaru Legacy 2.0 benzin kolem roku 2006 plus, ale to zas pomerne dost zere a 4kolku stejne moc nevyuziju.Ale moc me laka nizko posazenej boxer.

Zamlouva se mi Hckova Astra v karavanu, r. 07-08, aby se to hejbalo trochu.

Najezd zhruba 15-20 tKm/rok.

Jako vzhledem k vaze stavahiciho auta se s tim i da jet svizne, mam tam letni 195/50 R15 a sedi super.
S tou prevodovkou jsi me moc nepotesil, asi bych zkusil prolezt vrakace a dat tam jinou. Pri teto variante.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2017 07:45 
Řádný člen

Jako mercedesář Ti řeknu asi tolik, že W203 po faceliftu (vyrobené po 07/2004 - ale vyrobené, ne datum první registrace) s korozí žádný výrazný problém nemají. A určitě ne pod předním sklem. tenhle model trpí na korozi v případě, že auto bylo bouchlý a opravovaný - úplně stejně, jako kterýkoliv jiný auto. Náhradní díly na W203 jsou bez problem. Druhovýroba je na mercedesy poměrně levná, plechařinu lze sehnat u vrakerů. Co se tohoto týče je německý auto vděčnější, jako Japonci.
No a 1.8 kompressor...bohužel se v tomto případě nejedná o nesmrtelné motory M111, nýbrž o M271. S vyšším nájezdem trpí na vytahaný řetěz, těsnění pod hlavou a sedla ventilů. Takže tady bych byl opatrný. Ideál dobře servisovaný auto do 150 000km, jakákoliv odchylka chodu motoru od ideálu = raději nebrat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2017 20:58 
Řádný člen

To je poměrně široký rozptyl voleb - Astra F, Astra H, W 203, Subaru...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2017 07:06 
Řádný člen

Astra F je jeho stávajúce auto.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2017 08:32 
Řádný člen

No ale pochvaľuje si ju.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2017 09:39 
Řádný člen

Však oni tie staré benzínové ople ani neboli zlé. Nám doma tiež jedna A-čková Vectra stále slúži. A predpokladám, že šrotovať sa bude len kvôli hnilobe.
No vectry C sme doviezli dve, behajú po okolí a tie ma teda zrovna nepresvedčili, napriek tomu, že sa ani z´daleka nejednalo o nejaké odjazdené ludry. Jedna je s JTD od fiatu, jedna je benzínová 1.8. Motoricky makajú v pohode, ale tá subtilná elektrika je pomerne katastrofa. Na zafirách mám hlásené tie isté problémy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2017 13:58 
Řádný člen

No práve Astra F bolo auto, ktoré mi přešlo rukami presne v jeho špecifikácii (1,6 8V 55 kW) a bolo to hádam najhoršie auto, čo som mal. Ale mohla to byť samozrejme výnimka.
Súčasné Astry sú vynikajúce (akurát mám pocit, že vnútri sa stále zmenšujú), aj nová Insignia sa im podarila (na rozdiel od prvej generácie) ale najviac ma od Sopla vždy uspokojovali Corsy (a samozrejme v dááávnej minulosti matkin Commodore GS/E), tam hádam zlá generácia ani nebola.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2183 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 110  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]