Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 20:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 20:09 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
TheKytu: Patnáct let protéká 90% mé tuzemské spotřeby pistolemi Tank Ono. Bez jediného fatálního následku na gumokol.
Ty si myslíš, že Shell prodává nejakou jinou BIO sračku než Benzina? To chce nečíst tolik slogany a podívat se trošku dovnitř.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 20:31 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Tank ONO je OK. Oni jednou týdně dělají minivýběrové řízení na dodávky paliva. Takže tam jezdí cisterny s logem všech značek. Navíc tím že jsou nejlevnější, tak tam mají podstatně více kontrol hlášených konkurencí...což potvrdili přímo i majitelé tohoto řetězce.

Shell kupuje jen ten kdo prachy neřeší, spousta testů dopadla tak, že kvalita nic moc, takovej průměr ale za draho. Někde jsou výsledky k dohledání. Lepší si natankovat Tank ONO, Benzinu, EuroOil a přidat aditiva, pokud ti jde o toto. Navíc ani Shell neumí odpovědět čím a kolik aditivuje.

TKytu - Za palivo si zaplať kolik chceš, ale nepočítej s tím, že kvalita je přímo úměrná. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 20:36 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Takhle... u benzínu prakticky žadný rozdíl nepoznám a snad ani poznat nejde. Ale třeba M6 na LPG jede normálně snad jenom na to od Shellu. Kdekoliv jinde jsme natankovali, tak to znatelně míň jelo, občas se to přepnulo na benzín a celkově to prostě svinilo. A ne, autem to není, ten LPG systém je úplně v pořádku. A to samé jsem slyšel od více lidí.

Jinak ten benzín a nafta, máš pravdu. Nijak moc jsem to nestudoval.

Lukyss: Stejně máme asi 500m od baráku EuroOil, takže se tankuje skoro jen tam :) Kromě toho LPG.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 20:39 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Bordel v benzínu může dělat biosložka. Nevím jestli to platí i dnes, ale EuroOil/Čepro prodává palivo bez BIO složky, neboť distributor paliv musí splňovat limity prodaného paliva s obsahem biosložky. Ale tím že Čepro dodává do státních rezerv, tak má limit splněn a může prodávát maloobchodně bez BIO. A navíc sand prodávaj čistě i "bionaftu" za levno, kterou asi taky někdo tankuje.

Jinak i na zvýšení oktanového čísla v benzínu jsou aditiva, tedy jak z 95tky udělat 100vku za nižší cenu na čerpačce.

Kytu - natankuj si tady českej Shell, pak si natankuj něco obyč. v Rakousku či Německu a zjistíš že ani ten českej TOP Shell není zdaleka tak dobrej. Nemusí jít ani o zvýšení výkonu (oktanové číslo), ale třeba o snížení spotřeby, a lepší přidané vlastnosti pro čištění vstřikovačů, a celé palivové soustavy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 20:55 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
No...ono je to takto:
VŠETCI (možno s jednou výnimkou) vozia naftu zo Slovanftu - rozdiel je v aditívach, ktoré a koľko (ne)pridávajú. Niekde v nete to ide dohľadať, pred dlhším časom, keď príbuzný robil "personálneho" mi potvrdil, že cisterny všetkých tam berú palivo. Kupujúc VIF na Slovnafte prihovoril sa mi pumpár načo to kupujem v malom, že to lejú do nafty z 5-litrových kanistrov do prémiovej nafty. Po otázke, koľko ostane naspodku toho kanistra po vyliatí chrbtom ku kamere sa z chuti zasmial... Aj cenou vyjde lepšie naliať VIF zo svojej kúpenej plechovky, tanknúť obyčajnú než zaplatiť za prémiovú.
VAROVANIE:
Mal som koncom leta trocha v kufri rozliate zo zmesi VIF+Metanova Sel (hodinu-dve jazdy) a je to SAKRA průser!!!!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 21:00 
Řádný člen

TheKytu: A Ty si fakt myslíš, že Shell bere LPG odjinud, než třeba Benzina?
LuKyss: To s tím benzínem bez biosložky u Čepra (EuroOil) bohužel už skončilo. A čistá bionafta už taky skončila, protože s koncem daňového zvýhodnění vycházela dráž, než obyčejná. A s těmi aditivy máš 100% pravdu - nebudu platit čerpadlářům nehorázné peníze za homeopatický přídavek aditiva, raději natankuji na Ono nejobyčejnější naftu a aditivum si tam prsknu sám. A stačí do každého desátého tankování ale tolik, kolik tam patří.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 21:03 

Kraj: ČR - Vysočina
Verva na Benzině ta je teda s řepkou, ale o něco víc najedu na nádrž nebo na EuroOilu EuroOil Diesel Optimal bez biosložky. Dnes jsem tam tankoval, zatím nic neskončilo.
https://www.ceproas.cz/eurooil/sortiment-paliv
Chystám se vyzkoušet OPTIMAL DIESEL +

Jinde už netankuju.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 21:06 
Řádný člen

Tatko: To platilo pred pár rokmi, jediný, kto nebral (na SK, v CZ je situácia iná) zo Slovnaftu, bolo Avanti. Dnes samozrejme OMV vozí zo Schwechatu, konzorcium Magynaft zo Slovnaftu a ostatní ako sa hodí, Jurki vykupuje staré ŠHR atď. Aj s tými aditívami je to už inak - väčšina veľkých spoločností práve kvôli zlodejstvu frančízantov vozí PHM na pumpy aditivované už v cisternách.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 21:18 
Řádný člen

Môže byť, celkový prehľad nemám mať odkiaľ, kecy z motoristických fór tiež nie sú relevantné informácie, len zo skúseností s našimi dvoma autami (benzín, nafta) aj tými predtým, niečo od známeho hodne skúseného a šikovného automechanika a z dosluchu ako pár ľuďom odišlo čosi po tankovaní lacnej nafty pri obchodnom reťazci. Pamätám aj dvoch pánov, čo zo starej (už je iná) nádrže jednej čerpacej stanice vyberali humus podobný bahnu, bol som pri tom osobne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 21:23 
Řádný člen

Jediná nafta, která mi zmrzla byla nafta Shell. A to celkem 2x :D Zpravidla beru OMV, někdy i jinde, ale už se vyhýbám pumpám, co mají nádrže umístěny nad zemí. Sráží se v nich voda. Takovou naftou se mi povedlo pohřbít jedno Mondeo a jednu 6-ku.

Co se týče paliva z AT a DE...tak palivo z jakékoliv jejich pumpy je lepší, než prémiovka v ČSSR. Moc dobře vím, jak mi jezdila auta na tohle palivo. Vím, jak zněla C250TD, když se kupovala a jak zněla po měsíci tankování tuzemské nafty.
Taky jsem jednou stál v Düsseldorfu u přechodu pro chodce a na semaforech zastavila ocelově šedá W202. Bylo slyšet jen tiché ševelení motoru...říkám no jo, 280-ka (benzínovej řadovej šestiválec 2.8). Když naskočila zelená a auto se rozjelo, zaslech jsem při rozjezdu známé huuuuuu, huuuuuu - zvuk, který znám z našeho 2.5 turbodieselu. Otočil jsem se a vzadu byl opravdu nápis C250Turbodiesel. Kamarád se zasmál a říká "Holt, německá nafta. Takhle ševelilo i vaše céčko, když jsem ho onehdá v Paderbornu kupovali". :)

Adidtivum dávám do 220CDI v podstatě pořád...klasika - osvědčený VIF.

Naposledy upravil TheLastUnicorn dne 27 bře 2017 21:25, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 21:24 

laminat: To nevím, hlavně jsem ale nikdy neviděl že by na Benzině měli LPG. A pokud někde mají, tak jsme to nikdy nezkusili.
Já si to ale nevymýšlím. Oproti nějakým menším pumpám (ani ONO ani EuroOil), u kterých to v 99% případů stálo prostě za hovno, to u Shellu bylo vždycky v pohodě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 21:34 
Řádný člen

A co se benzínu týče...tak kvalitu paliva okamžitě rozezná stará 300E-24. Byť se starou stříkačkou KE-Jetronic, ale vysokootáčkový, silně podčtvercový motor s velkým kompresním poměrem dá o nekvalitním benzínu okamžitě vědět už zastudena nepravidelným, občasným vynecháním některého válce. U benzinolu a dalioil to dělá vždycky, u OMV a slovnaftu v podstatě nikdy...pokud ten benzín nestojí 3 měsíce v nádrži.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 21:46 

Já schválně někdy zkusím přidat aditiva třidvatrojce. Na ten benzín z EuroOil to má občas na volnoběh takový nepravidelný a hrubý chod. (nevím jak na jinej, nic jinýho kromě Benziny jsem do toho snad ještě netankoval :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 22:14 
Řádný člen

Kraj:
Nevím jak to kdo míchá. Po posledním tankování tady ujela moto asi 2 km a pak musela do servisu pro nové vstřikování.
Chtěl jsem jim alespoň vynadat, ale ta příjemná stará paní co tam sedí za kasou za to asi nemůže...
Mám jen vyzkoušeno, že v autě ale hlavně na moto třeba v Rakousku a Německu klesá spotřeba a roste maximálka. Pocitově je snad i větší výkon a kultivovanější chod.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 22:17 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Na polských Shellkách dělají výborný hot-dog z kiełbaską węgierską i z musztardą.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 22:19 
Řádný člen

Kraj:
Na Benzině mají taky slušný párek v rohlíku a podle mě nejlepší kafe co se dá u nás na pumpách koupit. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 22:26 
Moderátor

Nejlepší kafe mají na MOLu. A párek na Benzině se s tím polským vůbec nedá srovnávat.
Zato na Benzině ve Skalici mají věčný růže. A prodává tam paní, kterou pobodal Lotyš co šel pumpu vykrást.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 22:26 

Jj na Benzině mají kafe fakt slušný. :) Ale i na Shellce se to dá.

S tou naftou a benzínem Shell.. věřím že máte pravdu. Já si jen myslel, že je to nejlepší a nic jsem okolo toho nehledal. Ale za tím LPG u nich si stojím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 22:28 

O kondenzaci vody v nadzemních nádržích se ví, ale ona kondenzuje i v podzemních. Sice méně, ale když se z nádrže vytankuje palivo, tak místo něj přijde vzduch. A ten obsahuje vodu. A nebo "rekuperace" par z hrdel nádrží aut - nasává se víc vzduchu než je par vytlačovaných z nádrže auta, a z toho vzduchu zkondenzuje taky nějaká voda. Co vám nikdo neřekne, že páry z odsávání naturálu jsou vedený do naftové nádrže... kvůli kondenzaci taky každá nádrž leží ve spádu, a na tom nižším konci má kalovou jímku. Lepší pumpy mají v tomle místě plováky, který měří, kolik je tam paliva a kolik vody (čistá jistě nikdy není). Značkový pumpy mají stanovený intervaly, kdy se nádrže odkalují, příp. úplně vyprázdní a mechanicky vyčistí, u soukromníků tohle někdy řeší až zásah ČOI...Nasávací potrubí jsou prakticky vždy na druhým konci nádrže a sací trubky končí cca 10cm nade dnem, takže toho svinstva tam musí být množství větší než malé, aby se nasálo do stojanu.
8 let jsem dělal servis na čerpačky, tak něco vím. Přehlídka humusu byly filtry v bionaftě, a u některejch soukromníků na jakýmkoliv produktu. Na jedné nejmenované pumpě při opravě vík přejezdových nádrží zalili příruby nádrží vodou a svařovali poklopy - a auta co natankovala "benzín" se zastavovala do 100m od pumpy - ona ta voda jaksi protekla skrz netěsnosti horní příruby do nádrže a ne v množství litrů, ale hektolitrů. V průhledítku to vypadalo jako limonáda, a po chvilce se oddělila hladina vody od hladiny benzínu.
Jednoduchá rada je to, že pokud má stojan průhledítko, tak je dobrý se podívat jak vypadá palivo v něm. Třeba na začátku zimy když vypadá nafta jak sněžení ve skleněné kouli, tak jistě nebrat. A nebo když je to sklo zevnitř rezavý - od čeho asi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2017 22:29 
Moderátor

Na Shellce v Náchodě prodávali sušený hovězí, ale už ho nemají.

Kodl: Zlí jazykové říkají, že právě odsud plyne zákaz stáčení paliv do skleněných a PET nádob. Nikdo to palivo nesmí vidět.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]