Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tak jsem si udělal radost - kvalitní fotoaparát
PříspěvekNapsal: 15 led 2010 17:58 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Jelikož se mě stala jedna špatná věc, a to taková, že mě můj stařičký Olympus FE100 (parametry 4,0 milionu pixelů, 2,8x optický zoom, super makro od 2cm, 3,8cm LCD) spadl na zem na objektiv a foťák se rozhodl, že už nic nikdy fotit nebude. Nezbývalo, než ho poslechnout, a kouknout se po jeho náhradě. Nakonec jsem zvolil variantu, splnit si takovej ten můj sen, mít kvalitní fotoaparát. Pořídil jsem tak z druhé ruky, sice starší, ale za to kvalitní FUJI FinePix S9500, dle rad zkušenějších firma Fuji má výborný poměr cena/kvalita/výbava.

No, jsem z toho úplně nadšen, co se s tím dokáže vyfotit i na blbej "automat" režim. Přikládám pár fotek, které jsem tu teď vyfotil. Makro to fotí už od 1cm od objektu, což je nádhera :P.

Co to znamená pro ReproManii? Určitě zásadní změny co se týče kvality nových fotografií (sekce Tesla), které budu fotit já. Takže je se určitě na co těšit. Já se s tou mašinou musím hlavně pořádně naučit.

Popis fotoaparátu:
Digitální jednooká zrcadlovka s digitálním hledáčkem osazená čipem Super CCD HR 5.generace 9.24 Mpix s maximálním rozlišením 3488 x 2616 pix. Aparát je osazen objektivem s 10.7x optickým zoomem ve velmi pěkném širokoúhlém rozsahu 28 - 300 mm (ekvivalent pro kinofilm). Snímky se ukládají na paměťové karty X-Data nebo CompactFlash I a II včetně Microdrive. Jako napájení slouží 4x AA (tužková) baterie.
U takovéhoto modelu je samozřejmostí plné programové vybavení a rozšiřitelnost celou řadou příslušenství (filtry, externí blesk..) Za zmínku stojí i první výklopný LCD u modelů firmy FUJIFILM. Aparát vykazuje i velmi rychlé a živé reakce - například studený start trvá pouze 0.8 sec. K dokonalosti snad jen schází optický stabilizátor obrazu. Velmi povedený model.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Tak jsem si udělal radost - kvalitní fotoaparát
PříspěvekNapsal: 15 led 2010 20:35 

Kraj: ČR - Liberecký
Hmm, pěkný, pěkný, gratuluju! Koukám, makro od 1cm, rozsah 28-300mm - možná ani nebude potřeba využít výhody zrcadlovek - výměnné objektivy...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2010 00:21 

Pěkná mašinka, Fuji dělá jedny z těch nej EVF zrcadlovek z výběru, takže se můžu taky přidat ke gratulaci a posvětit dobrý výběr.... To už jsi jenom kousek od poravdového zrcadla. Jenže tam ještě cpát strašný prachy alespoň za objektivy... No však víme, jedno zrcadlo si pasu, a nekupuju do něj nic, protože bych se mohl rozloučit s autem, i audiem :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2010 01:40 
Administrátor

Díky. Já myslím, že toto mě bude stačit, a že ani pro mě netřeba opravdové digi zrcadlovky. Přeci jen, aby se můj koníček náhodou z audia nezvrtl na fotoaparáty, to bych nerad :).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2010 02:52 
Řádný člen

Kraj:
Také se přidávám, ty Fuji jsou opravdu dost slušný. Jednu dobu jsem je prodával za velice zajímavé ceny 8-) Bohužel je to minulost a žádný mi za nehty nezůstal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2010 09:52 
Administrátor

A zrovna ty bys při tom množství vyfocených fotek taky nějaký pěkný fotoaparát jistě využil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2010 10:56 

LuKyss: přesně tak, strach nedovolí. Foťák s cajkama do 100 000 je pořád jenom hračka - ani to přímo moc nevydělá...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2010 18:50 
Řádný člen

Kraj:
Tak já jsem tehdy měl možnost si půjčovat celkem přijatelný (nebo spíše dostačující) foťák a ostatní nutné věci nedovolovaly pořídit si něco svého. Později už jsem tuto možnost bohužel neměl ale fotit byl třeba tak jsem byl rád že můžu fotit alespoň tím šrotem. Kvalita šla ale prudce dolů přestože v té době sem už tak nějak věděl jakým způsobem bych měl fotit. No co se dá dělat, lepší nafotit nějak než nijak. Stále lepší než fotky z mobilu a nesprávně osvětlených interiérů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2010 20:29 

Kraj: ČR - Liberecký
Přesně tuhle Fujinu jsem měl taky, a pro univerzální použití je to dobrá volba. Bylo tam ale pár věcí, který mě dost štvaly, prodal jsem ji. Teď mám Sony A300, ano, výměnný skla, ale mě Fujina prostě nestačila. Ostatně své zkušennosti s tímhle modelem jsem shrnul na svých stránkách.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]