Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 16:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 08 pro 2016 19:57 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
Netoliko na Slovensku.
Dnes mi zhebla akuvrtačka Hilti. Nabíječka byla mrtvá několik dnů po záruce, strojek fachal necelé tři roky běžného, nikoli brutálního používání. Vydržely jenom baterky. A že to bejvávala značka.

Já pořídil Narexku a jsem spokojenej ... Je v ceně i druhej aku a rychlonabíječka ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2016 21:34 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Laminat: Kulance u oblastního dealera Hilti funguje formou výrazné slevy (při dobré náladě až 50% proti katalogu) na nákup nového nářadí při odevzdání vadného. Problém je ten, že se nám na firmě už do Hilti moc nechce.

Akusta: Utáhne to dvanáctku strojní závitník v plným železe? Nebo 48mm vykružovák ve dvojce plechu? Dá se s tím vytočit hliníková kulatina na hromosvod?
Na to tvoje šťourání dobrý, ale my profesionální montéři potřebujeme přeci jen něco festovnějšího. Tu Narexku jsem měl v ruce a dost bych se o ní bál. To je spíš pro kutila.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2016 22:31 
Řádný člen

ransom:
No to máš asi pravdu. Takhle ji zatěžovat jsem zatím neměl potřebu a po pravdě jsem ani nestudoval maxima kroutícího momentu apod. Je ale fakt, že oproti jiným zařízením v této třídě působí dost bytelně. Má dvoustupňovou převodovku a nastavitelnou momentovou spojku.
A když v rámci mé práce někde třeba tahám sítě, tak jí zatím žádné materiálové prostředí nepřivedlo "do rozpaků". Nemám to jen na domácí bastl.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2016 22:37 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ransom: I pro špičkového profesionálního kutila?
Ono se vám na základě jednoho selhání nemusí chtít do Hilti jít zase ale zjistíte, že nic lepšího za srovnatelné peníze stejně nepořídíte.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 01:16 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
LED žiarovky z lidlu nám doma odišli postupne všetky. Vždy rovnaká príčina, slabé chladenie lediek, tie sú SMD na plošáku, zapojené sériovo. Dve na DPS sa zle chladia lebo pod plošákom nieje hliníkový chladič ale medzera, tie sa vďaka bezolovu odletujú a žiarovka zhasne. po preletovaní OK. Ale tento týždeň jedna začala blikať, po chvíli svietila len tak na štvrť plynu. Po rozobratí ledky OK, závada v meniči zaliatom v bielom humuse. Letela do koša, šmejdy sú to.
Toľko k LEDkám. Chcelo by to niečo kvalitnejšie, asi DIY ako som poriešil v kuchyni. Doska nad stolom pod stropom, v nej 8ks ledkových bodoviek a navrchu do stropu svietiace led pásy, aby také odrazené rozprýlené svetlo bolo aj mimo stola. K tomu dvojvypínač, teda možné tri kombinácie svietenia. Konečne je máti spokojná so svetlom v kuchyni :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 02:22 
Řádný člen

Martinekk píše:
LED žiarovky z lidlu nám doma odišli postupne všetky. Vždy rovnaká príčina, slabé chladenie lediek, tie sú SMD na plošáku, zapojené sériovo. Dve na DPS sa zle chladia lebo pod plošákom nieje hliníkový chladič ale medzera, tie sa vďaka bezolovu odletujú a žiarovka zhasne. po preletovaní OK. Ale tento týždeň jedna začala blikať, po chvíli svietila len tak na štvrť plynu. Po rozobratí ledky OK, závada v meniči zaliatom v bielom humuse. Letela do koša, šmejdy sú to.
Toľko k LEDkám. Chcelo by to niečo kvalitnejšie, asi DIY ako som poriešil v kuchyni. Doska nad stolom pod stropom, v nej 8ks ledkových bodoviek a navrchu do stropu svietiace led pásy, aby také odrazené rozprýlené svetlo bolo aj mimo stola. K tomu dvojvypínač, teda možné tri kombinácie svietenia. Konečne je máti spokojná so svetlom v kuchyni :lol:

Příčina je v sériovém zapojení všech těchto podvodů. Ty polovodiče nemají identickou charakteristiku v propustném směru, důsledkem čehož je situace, kdy na nich nejsou rozděleny úbytky stejně a některé jsou přetížené. Kdyby měla každá svůj pracovní sériový odpor a jednotlivé větve by byly zapojeny paralelně, bylo by vše v pohodě.
Do kuchyně na prac. plochu jsou dobré kvalitní LED pásky, ale umístěné v Al chladicím profilu.
Ne všechny čipy jsou dobré a vhodné.

Naposledy upravil Akusta dne 19 bře 2018 00:40, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 02:58 

Kraj: ČR - Jihomoravský
k led páskům doporučuju stmívač, nebo na zdroji nastavit kousek pod 12V a pokud to nejde, tak aspoň diodu do série, jinak jsou ledky přetěžovaný, za chvilku některý trojice ztratí jas a nebo přestanou svítit úplně viz popis výše.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 07:27 
Řádný člen

V celé domácnosti kromě dvou míst, kde jsou svítidla s G4, svítím levnými LED-kami z Ikey, už pár let bez problémů. Nevnímám blikání, žádná zatím neodešla. Úspora nějaké historické generace z Ikey svítila v koupelně, neboli na místě, kde se neustále rozsvěcí a zhasíná, dvacet let.
Lidl mám rád pro nákup potravin i třeba alkalických článků ale zrovna žárovky Livarno Lux zdají se mi býti poněkud pochybnými. Matka si kdysi vybavila celý byt úsporkami z Lidlu a z těch je už polovina mrtvých a druhá se rozsvěcí v řádech minut.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 09:12 

Nedávno jsem v Lidlu koupil 12V spotovku s ledkami Livarno a zjistil jsem dvě věci:
+Svítí jako blázen, daleko víc než ostatní které jsem zkoušel. jak to bude s životností se uvidí časem
- Co je průser, alespoň pro mě, obsahuje měnič který produkuje širokopásmový šum na kmitočtech od krátkých po velmi krátké vlny. Prostě taková mohutná domácí rádiová rušička :evil:

Pokud jde o akuvrtačky a podobné nářadí, mám (spíš měl jsem) hobby akuvrtačku Extol. Dva kvalty, pro moje kutění celkem spokojenost. Po čase u ní odešla baterka, dalo se to čekat protože dodaná nabíječka funguje při nabíjení "likvidačně" (vypíná až když články hřejí) , což mi došlo až po bližším prozkoumání. Obětoval jsem osmset korun a koupil sadu nových průmyslových NiCd článků a nabíjení upravil na standardní nabíjení 1/10 kapacity. Články výborné, vydrží nabité i po čtvrt roce odložení. Ale po dalším půlroce odešel motorek vrtačky. Zkusil jsem ho i převinout, moc se to nepovedlo, nakonec jsem sehnal jiný. Po dalších pár měsících se vysypala převodovka.......

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 10:01 

Kraj: SR - Košický
So značkov Extol mám tie najhoršie skúsenosti (to som mal aku, flexu a priamočiarku), potom Asist a tiež za veľa nestoja aku veci od Black & Decker. Z lacných ako - tak držia Gude a hlavne Ferm. Kamoš ma aku Tesco za +-25ojro asi 5 rokov až na nevýhodu že to nabíja baterku asi 4 hodiny funguje bez problémov a to z ňov robí pomerne často.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 11:02 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ad.) LED
6W "sviečka" zdochla v digestorke, 10W E27 v uzavretej lampe. Teplo... Dávam slabšie - uvidím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 12:16 

Citace:
Ty polovodiče nemají identickou charakteristiku v propustném směru, důsledkem čehož je situace, kdy na nich nejsou rozděleny úbytky stejně a některé jsou přetížené.

Nie je to náhodou jedno ak každá séria má svoj prúdový zdroj?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 12:18 

aku si dycky kupuju tu nejlevnější, občas tuním baterky na li-pol, ale pak velice brzo odejde motor, regulátor nebo převody, prostě to na takový grády, co dá lipol není stavěný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 12:34 
Moderátor

Akusta: Nízkonákladové vypínače a zásuvky z řady ABB Classic - skvělá volba pro modernizaci interiéru. Profesionálnější už byly jenom ty šedivé hranaté, co je předcházely (strojky jsou ovšem stejné, liší se jen plastová skořepina).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 13:13 
Řádný člen

ransom píše:
Akusta: Nízkonákladové vypínače a zásuvky z řady ABB Classic - skvělá volba pro modernizaci interiéru. Profesionálnější už byly jenom ty šedivé hranaté, co je předcházely (strojky jsou ovšem stejné, liší se jen plastová skořepina).

Ty se teprve budou měnit ... koukáš, kam nemáš :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 13:38 
Řádný člen

Jenže já myslím, že Ransom to myslel vážně. Já jsem vyzkoušel hafo různých vypínačů a tyhle jsou (až na příšerný dezén) nepřekonatelné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 16:54 
Řádný člen

laminat píše:
Jenže já myslím, že Ransom to myslel vážně. Já jsem vyzkoušel hafo různých vypínačů a tyhle jsou (až na příšerný dezén) nepřekonatelné.

No je fakt, že nejnovější "modely" jsou strašné hnoje ... takové ty z OBI a tak ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 17:34 
Moderátor

Ne, ty klasiky jsou překonaný a nikdy bych si to domů nedal ani nikomu neradil. Hlavně strojky vypínačů ve spojení s kroutící se základnou jsou katastrofa.
Velmi dobrý a cenově dostupný standard je od ABB Tango a od Schneidera Uniqua. Oboje spolehlivé držáky s neurážejícím designem, a budou k dostání dalších dvacet let. Jak po mně někdo chce zapojovat nějaký designový nádhery z Baumaxu nebo nedejbože z Polska, chytá mě fantas. Kolikrát se do toho ani nedá přišroubovat drát, kontakty v zásuvkách vypadají jako plíšky z plochý baterky...
A moje zkušenost je vesměs taková, že když někomu podstrčím tlustej katalog, většina normálních lidí skončí u Tanga v nějaké základní barvě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 17:57 

Tohle jsem zažil loni u známýho, že si vypínače a zásuvky koupí sám. Tak jsme to sečetli, a on koupil jakousi polskou hrůzu, ale byly stříbrný, jak chtěla jeho stará. Zkusil jsem namontovat dvě zásuvky, a dycky se tomu rozpadl strojek, při pokusu zapojit drát, nebo při zasouvání do krabice, tak to ty dráty rozložily na prvočinitele. Tak si to musel namontovat sám, a já to potom jenom obešel s měřákem. Nervy mám jenom jedny.
Uniqa - šroubek, co drží kryt zásuvky, vyleze po utažení vzadu ven z plastu a pokud tam potká nějakej jinej drát než zelenožlutej, tak je na průšvih zadělaný - po půl roce se drát prodral, ale najít, která zásuvka to je... Takže doporučuju vyzkoušet jaká dýlka šroubku tam vlastně má být a ve všech zásuvkách vyměnit, protože místa na dráty za strojkem fakt nikdy moc není.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2016 20:29 
Řádný člen

Uniqua mě teda vůbec neoslovila, Tango jakž-takž ale ten Classic mi plně vyhovuje, vejde se tam dostatečně tlustej drát a není to termoplast. Úplně nejstrašnější vypínače jsem koupli, když jsem chtěl podpořit slovenský průmysl, z Tesly Stropkov. Teď mám ještě pár vypínačů i zásuvek z Lidlu, ty jsou celkem slušné. Jenže až to začne odcházet, tak se nesežene dezénově kompatibilní náhrada.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]