Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 16:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 03 pro 2016 17:58 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
vestik píše:
jsem si podle dr.loudess našel cedečko
pak ho hledam na ebay
a našel jsem ho!
http://www.ebay.de/itm/Pink-Floyd-Wish- ... SwAuZX5D7L

https://www.discogs.com/sell/release/3347928?ev=rb

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 12:52 
Řádný člen

Kraj:
To je dost velký rozdíl.Ale stejně proč je to tak drahý?
Dnes mě naštvalo tohle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 14:03 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Věčná škoda Radima. Ale bude to už jen stále častější, takovéhle zprávy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 17:29 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
A kurva...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 18:58 

Kraj: ČR - Olomoucký
Přiznejte se kdo mi vyfoukl tu MC600 na Sbazaru?

Naposledy upravil mspacil@atlas.cz dne 04 pro 2016 19:15, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 19:02 
Řádný člen

Co je to NC 600? Myslíš ten krám MC600Q?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 19:15 

Kraj: ČR - Olomoucký
Jasně, tento krám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 19:17 

laminat píše:
Věčná škoda Radima. Ale bude to už jen stále častější, takovéhle zprávy.

Bohužel... Někdy koncem června měl Blue Effect koncert u nás v Kostelci. Už tehdy to Radim Hladík těžce udejchal za pomoci kyslíkové aparatury a zmínil se o tom, že následující pondělí se dozví jestli bude zařazen do transplantačního programu. Že prý transplantace plic se dělá zhruba do šedesáti let a on už musí žádat o výjimku. Ale že prý se zdá že to dopadne, protože navzdory půl století bigbíťáckého života je kromě těch plic stále zdravý jako řípa.... Později jsem se dočetl o tom že má fibrózu plic a že se na transplantační program dostal. Bohužel už se jí nedočkal...
Tak jsem rád, že jsem na ten koncert šel, protože žádný další už nebude. I když je pravda, že z původního Blue Effectu tam zbyl vlastně jen Hladík a zbytek byli muzikanti o generaci - dvě mladší. Tak třeba se toho někdo ujme.
P.S. Speciální poděkování patří také Rádiu Beat, které pomáhá zacelovat (asi nejen) moje mezery ve vzdělání.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 22:23 
Řádný člen

Kraj:
Chtěl jsem taky na koncert.No to jsem ale nanávratně prošvihl.Alespoň jsem rád,že jsem od nich dostal vloni 2 x DVD podepsané od všech členů.Je to smutný..

Je to sice úplná hloupost,ale dám to sem.Je to asi měsíc co nám praskla v koupelně u zrcadla jedna ze dvou 30W žárovek.No po nějakých 13 letech na to měla holka asi právo...Před chvílí za velké rány praskla zase jedna z těch žárovek.
Jeden by myslel,že musela prasknou jistě ta druhá stará.
A přece ne praskla ta nová. :roll: Nová žárovka od výbobce Kanlux vydržela svítit o 12 let a 10 měsíců méně než ta původní stará...
Stejně to máme i se žárovkami na stomeček.Původní muchomůrky jsou používané i víc jak 30 let.Naproti tomu ty nové během vanočních svátků klidně zdechnou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 22:43 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Problém je aj o dosť vyššie napätie v zásuvkách - zmena normy, aj "rozkývaná" sieť - spotrebiče generujú binec, nadmenrá záťaž mení napätia vo fázach no to nevieš ovplyvniť.
Vieš kupovať žiarovky na čím vyššie napätie - 245V (aj viac ak sú).
Sám som sa preorienrtoval na LED a veľmi zaujímavé čo som posledne kupoval sú SOLIGHT českého výrobcu. Výborný odtieň a ešte lepšia cena :)
V tunajšom NAY za ceny nižšie, než inetový obchod, 1,90-2,30 eura. Svietivosť voči watáži vynikajúca.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 23:21 
Řádný člen

Kraj:
Co mi posílají do zásuvek to nevím... :) Ale to dostávají všechny spotřebiče stejně...
Přes počáteční ne zrovna dobré zkušenosti a laborování s ledkami. Jsem tak během roku vyměnil všechny žárovky krom pár kusu ve sklepě a na schodištích a taky nekvalitní levné a nepříjemné ledky za sice o dost dražší ale opravdu příjemně svítící.Nikdy bych si dřív nemyslel,že může ledka tak příjemně svítit.
Už minulý rok byl přeplatek od Čezu za část roku skoro 3 tis a letos už za minulý celý rok to bylo téměř 7 tisíc.Což mě i když to sem nepatří docela potěšilo. :) A navíc se jako třeba halogenky nesmaží a nepraskají... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2016 23:51 
Řádný člen

Viem - tu sa patrí iba hundrať podľa nadpisu témy, tak idem:
Serie ma, že značkové LED Philips, ktoré neblikajú, svietia veľmi príjemným svetlom...stoja 3-4 krát viac, než SOLIGHT (ktoré neblikajú, svietia veľmi príjemným svetlom...)
:D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2016 02:22 

Kraj: ČR - Jihomoravský
vaše všeobecné nadšení z led žárovek vyprchá po vyzkoušení tohohle:http://petr-kubac.blog.cz/1102/mereni-barvy-svetla-zadarmo-a-spravne
ale kolikrát jsou ještě výrazně horší klasický zářivky. A LED s CRI>95 stojí jinej ranec, samotná osram oslon cca 1W vyjde na 30Kč, a to je jenom SMD , kde je hliníková DPS, elektronika, pouzdro. Tím si svítím nad stolem, na chodbě mám taky levnou čínu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2016 09:20 

S tím barevným spektrem je to samozřejmě pravda, ale na druhou stranu se divím že pan doktor nevzal v úvahu fyziologii lidského oka. Pokud se nemýlím, v oku jsou "černobílé" receptory fungující na spojité spektrum i při minimální úrovni osvětlení, a barevné receptory fungující na červenou/modrou/zelenou barvu. Žádnou jinou barvu nevidíme přímo, ale složením podle poměrů podráždění jednotlivých barevných receptorů. Složením těchto tří základních barev lze pro oko vytvořit jakoukoli další barvu. Proto třeba funguje barevná televize nebo monitor. Uznávám ale, že na přesnou práci nebo na čtení mám také raději klasickou a úplně nejraději halogenovou žárovku.
Životnost žárovek a zářivek ale začíná být megaprůser. Máme v práci ještě pár zářivkových trubic z produkce Tesly Králíky, jsou to takové ty hodně tlusté. Svítí ještě po 25 letech. Sice jen tak symbolicky, ale svítí. Osramky vydrží tak dva - tři roky, Philipsky už dávno nejsou "made in Holland" ale "made in Poland" a s životností je to katastrofa, většinou nevydrží ani rok a těch deklarovaných 20 000 hodin. U klasických žárovek se Philipskám dříve často upalovaly spoje ve skleněném krčku. Kanlux je ten nejhorší čínský šmejd.
LED svítidla jsou kapitola sama pro sebe, začali jsme hodně dávat místo klasických halogenů LEDkové vany a kde se s nimi často svítí, většinou je zase sundáváme a reklamujeme po roce - roce a půl. Neodchází asi samotné LED čipy, ale spíš jejich spínané zdroje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2016 09:59 
Řádný člen

Áno aj nie. :)
Výsledky sú vždy poplatné zvolenej metóde.
Sú LED a sú LED.
http://www.astronom.cz/procyon/spectros ... ectra.html
http://vyvoj.hw.cz/testovani-a-mereni/s ... tidel.html
Reagujem, lebo...roky amatérsky pre nás a priateľov fotím, spracúvam foto z RAWu, v 1996 mi operovali oči Laserom, odvtedy mám nepríjemnú citlivosť na chvenie svetla a až nemilú na farby.
Klasický zobrazuje základné farby v krokoch 1/256. Preto som kúpil monitor ku kompu z miliardou zobraziteľných farieb.
K veci:
O hodne závažnejší problém nekvalitných LED je BLIKANIE - hoci ho prevažná väčšina ľudí nepostrehne, škodí zraku i mozgu neporovnateľne viac, než dokonale spojité spektrum alebo spektrum, vytvorené z konkrétnych (nie úzkych) vlnových dĺžok :)
Súhlasí, že nekvalitné "biele" LED majú viac-menej nespojité spektrum. Sám ho vnímam ako akési "tvrdé" svetlo - je biele no niečo v ňom ruší. Najviac u tých "najbelších" Podobne biele výbojky. Preto kupujem a používam "tie nažltlé" 2700K a "teplé biele" -3000K
Môj hoci nepresný test:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Je to viac rokov stará LED (CREE) zo starého lampáša, čo už nepoužívam :)
Pri precíznejšom prevedení...by hodila pekné spojité spektrum :)

Môj pohľad a názor - pekný deň všetkým :)

EDIT:
Teda čo ma naštvalo?
Že všade narážam na tendenčné dezinformácie, na snahu mnohých "spraviť sa múdry", zaujať hľadaním zlého na všetkom možnom...
Oko a mozog sere na dokonale spojité spektrum - samo o sebe je to hovadina, pretože ho SKLADÁ z troch základných farieb - červenej, zelenej a modrej. JA mám v oku svetlocitlivé tyčinky (farboslepé) a trojaké čapíky - citát:
Rozlišujeme 3 typy čapíkov
L citlivé v červenej oblasti viditeľného spektra (okolo 650nm)
M citlivé v zelenej oblasti viditeľného spektra (okolo 530nm)
S citlivé v modrej oblasti viditeľného spektra (okolo 430nm)
Niketo to má možno inak :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2016 11:57 

Tak to je poměrně pěkný spektrum. Ale CREE je celkem značka, samozřejmě všichni výrobci dělají i LED pro VO, kde je CRI>70 tak tak.
Zkus si zářivku TLD super multi nebo klasickou úsporku - budou tam jenom tři samostatný barvy.
Mě to blikání vadí taky, a prej těch 100Hz nikdo nevidí. Z tohohle důvodu mi vadila kladická televize, a zhoršuje se mi to po požití alkoholu (stačí poměrně málo, tři-čtyři 11°piva) to sem televizi nemohl ani zapnout a klasický zářivky a blikající LED jsou pro mě jsou utrpením. Takže asi přestat pít, a nebo jenom u ohně a žárovek...
Moderní LED už mají líp udělanej zdroj, není to jenom kondenzátor v sérii a usměrňovač jak dřív.
Další co jsem si všiml, tak extrémně hnusně blikají zadní led světla na Pasatech a spousta LED denních světel na "moderních" autech. Nepochopím, proč to krmí pwm na tak nízkým kmitočtu, když TI dnes běžně dělá spínaný regulátory na 2MHz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2016 12:17 

Já to blikání třeba nevidím. LEDek máme doma docela hodně a nic moc drahého to asi nebylo.

kodl: No to je jasný proč. Nový auta jsou prostě sračky :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2016 18:46 
Řádný člen

Z dvoch adaptérov-nabíjačiek pre mobil, objednaných v nemenovanom inetovom obchode jedna nenabíja. (A to mi pán predavač skúsil dať iba jednu hoci na objednávke boli dve!)
Z led žiaroviek, kúpených posledný rok tretia v prdeli.
Na Slovensku je to tak... :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2016 18:52 
Moderátor

Netoliko na Slovensku.
Dnes mi zhebla akuvrtačka Hilti. Nabíječka byla mrtvá několik dnů po záruce, strojek fachal necelé tři roky běžného, nikoli brutálního používání. Vydržely jenom baterky. A že to bejvávala značka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2016 19:48 
Řádný člen

Kulanci zkusils?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]