laminat píše:
Mně se třeba Beth Hart nelíbí - vypadá ordinérně. Sto lidí - sto chutí. Doufám, že to není nějaká povinnost, obdivovat Beth Hart.
A ještě bych doplnil, že Petrova iracionální nenávist k Madonně mu brání v chladném uvažování - Madonnu obdivuje řádově, možná dvouřádově víc lidí, než Beth Hart a je tudíž větší hvězdou bez ohledu na to, že on osobně to má jinak.
Už jsem se ve zlém rozešel s jedním kamarádem, který zaujal pózu, že nezná Michaela Jacksona. Může ho nenávidět ale nemůže tvrdit, že inteligentní Evropan neví, kdo to je.
V pohodě Igore. Já beru kamarády podle jejich lidských vlastností bez ohledu na jejich vkus - to je nesmysl směšovat. Není žádná povinnost někoho obdivovat a určitě kvůli takovému názoru nepřestanu Tebe nebo Toma mít rád jako dobré kamarády. Ano - 100 lidí, 100 chutí.
Jen maličko vysvětlím jednu věc. Beth Hart (i jiné zpěváky) jsem ještě před cca 2 lety neznal a tak to bude u většiny lidí. Na vině tomuto jevu je asi vliv mainstreamu, médií apod. Prostě se prezentují více jiní zpěváci a muzikanti (důvody jsou různé). Nebo jen někde a člověk tu kterou stanici neposlouchá denně. A to už je to teď lepší než za totality. Takových zpěváků je víc. Třeba jsem neznal bluesovou legendu Buddy Gaye a další ...
K té ordinérnosti: když vezmu obvyklý význam toto slova (všední, obyčejný, hrubý, nízký, vulgární, sprostý), tak bych řekl, že BH není nic z toho (můj názor): na akcích je milá, její texty jsou plné romantiky, lásky k lidem (často se tam projevuje její vazba k její mamince) atd.
Jasně - umí být i dračice a na jevišti to rozjet. Stejně tak i střídat jemné hlasové polohy až do tvrdého křiku ... Má ráda publikum a umí se k němu mile chovat. Na koncertu v Berlíně jsme to viděli zblízka. Co se ale nedá přehlédnout, je její hlasový rozsah a schopnost ovládat detailně hlasový projev.
Beth Hart jsem slyšel poprvé na pravidelném pořadu Jirky Černého u Kaštanu a nadchla mě hlasovým projevem. Zprvu jsem myslel, že je to černoška, poněvadž u nich je takový hlasový projev daleko častější ... Druhý den jsem frčel do Bontonlandu pro vinyl Better Than Home.
A můj vztah k Madonně: jednou větou - považuji ji za vulgární typ s nepříliš výrazným hlasem.
Na pořadech JČ (jak už to několik desítek let je) jsou většinou prezentováni zajímaví a kvalitní zpěváci a muzikanti. Vřele doporučuji. Přínos JČ pro lidi je v tomto směru nezpochybnitelný ... o tom žádná. Reakce lidí na jeho akcích to potvrzují. Jirka se jako zkušený profesionál hudebními nýmandy nebo středním proudem moc nezaobírá. Myslím, že dělá dobře. Taky proč - to zvládnou rádia ... Z jeho pořadů často ještě večer po pořadu vybírám, co ráno půjdu koupit nebo začnu shánět po světě.