Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 12:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 02 říj 2016 23:11 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
Já jsem ale psal, že XLSX nenaimportuju do sázecího programu tiskárny na lajblíky.

No to jsem pochopil ... ale proč jim to posílat - LibreOffice otevře došlý .XLSX, a Ty ho na jedno kliknutí uložíš jako .XLS a naimportuješ do stroje ... ale samozřejmě to nebudeš dělat furt, seřveš je a příště Ti to pošlou v .XLS.

Problém je ale fakt s těmi bezhlavými uživateli MS Office, jak píšeš.

O možnosti té konverze mezi formáty (viz výše) píšu jen pro úplnost - aby si náhodný čtenář nemyslel, že to nejde.

Jo a ještě jedna věc: není bez zajímavosti, že linuxové distribuce si běžně umí samy namapovat wokenní partitišny a číst v nich většinu dokumentů, obrázků a videí, hudebních souborů a zobrazovat je. Zatímco opačně Windows jen v disk manažeru vidí, že tam něco, čemu nerozumí, je. A umí ten oddíl jen smazat. Otevřít ani náhodou :lol:
To je skoro trapné, ne ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2016 10:49 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
ransom: Vždyť k Office 2003 existuje plugin na .xlsx a .docx dokumenty.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2016 11:20 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Že ctený Microsoft nedodržiava štandardy a robí rôzne schválnosti je fakt.
Lenže čo je to človeku platné ak musí eitovať známej bakalárku, kde sú vykreslené akési grafy, ktoré sa v Libre/OpenOffice rozsypú a nijak to neide.
Vtedy som bol donútený prvý a posledný krát použiť MS Office...
Pre naše potreby doma LibreOffice na Win10.
Bohužial donútilo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 říj 2016 19:31 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak volby ve Stínadlech vyhrál Mažňák.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 říj 2016 20:49 
Řádný člen

No jo. Ve většině republiky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 říj 2016 21:19 
Moderátor

Vem ďas Mažňáka. Víc mě sere, že Losna utek před kriminálem do daňovýho ráje, se kterým nemáme smlouvu o vydávání soudně stíhaných a je tam pěkně vychechtanej.
Teď už se jen těšit na plnění slibů.
Dálnice do každé rodiny s malými dětmi, pro seniory v taxíku zaručená místa k sezení, modrá obloha při jasném počasí, minimální mzda pro všechny pracující a smrt vrahům z vólstrítu!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2016 00:08 

Už jsem myslel, že chceš podporovat automobilismus, vrahu malých dětí a pojídači kočárků! Zklidnění a revitalizaci hlavní třídy v z EU dotovanou cykloztezku na tebe! :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2016 11:19 
Řádný člen

Co je to cykloztezka? Nalazená cyklostezka?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2016 12:42 

Ano, laděná na telefonu :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 říj 2016 17:13 

Už dlhšiu dobu zháňam funkčné a aj vzhľadovo dobré ARO6604. Posledný nákup z bazoša s popisom: Vsetky su funkcne a odskusane
Podotýkam, že toto sa nestalo pri preprave, kedže v balíku boli ešte dva ARZ669 a toto ARO bolo postavené na kánt, na boku krabice.
Edit: predávajúci tvrdí, že repráky boli v poriadku pri balení, takže môže zato pošta a peniaze mi vráti za daný reprák...aspoň, že tak.
No a toto prišlo:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Naposledy upravil penjo dne 11 říj 2016 20:37, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 říj 2016 17:25 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
dobytek co to poslal. :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 17:07 
Řádný člen

Mě dnes totálně naštvalo, když jsem kupoval externí HDD zákazníkovi, že jsem tam objevil šílenou pecku ve výši autorských poplatků. Šlo o disk 3TB, v hodnotě bez DPH: 2 563.00 Kč, recyklacni poplatek: 1.50 Kc (ten bych pochopil), ale co nechápu, proč se na tzv. autorsky fond platí 350.00 Kc !!!! (bez DPH)

Samozřejmě to vím, že ty poplatky už leta existují, ale takovéto ?
pro disk <= 1TB sazba 0.15 za každý 1GB
pro disk > 1TB sazba 0.10 za každý GB

Přitom zákazník na to bude nahrávat výhradně vlastní fotky a videa. Čili o právech to není. Kdyby se ta OSA už do země propadla. Tohle fakt není fér. Přitom serverové disky jsou bez "autorských" poplatků.

Co kdyby na to někdo nahrál něco, na co potřebuje práva ... jenže ty musí mít zajištěná jinak.

To už je jako v tom starém vtipu:

Starosta předvolal Fera a říká: „Počuj Fero, ty vraj pálíš načerno slivovicu!“ „Já že pálím, pán starosta? Já nepálím!“ Nehovor Fero, všeci vieme, že máš doma prístroj.“ To áno, prístroj, ten by som mal.“ “Tak vidíš, Fero. Daj sto korún pokuty, už to nerob a bude všetko v poriadku.“ Fero dá na stůl sto korun a pak přidá další stokorunu. „Na čo je ta druhá stokoruna, Fero?“ Ta je, pán starosta, za znásilněnie.“ Čože, ty si volaktorú znásilnil?“ Neznásilnil, pan starosta. Ale mám prístroj.“
Zdroj: http://svitavsky.denik.cz/zpravy_region ... 91231.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 19:24 
Řádný člen

Je to čistá sviňárna. Vůbec nechápu, jak takové nelogičnosti vůbec mohou v parlamentu projít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 20:05 
Moderátor

To si vyřiďte s Gottem, Janečkem, Jandou...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 20:25 
Řádný člen

A na Slovensku s Ďurindom, Rážom, Haberom.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 20:53 
Řádný člen

Habera ani Janda asi žádný zákony schvalovat nemůžou...zákony schvaluje parlament, nebo se pletu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 21:01 
Řádný člen

Tak práve toto je nadnárodná legislatíva, ktorú sme museli prijať (a nie je to z EÚ), parlamenty schvaľujú akurát tie sadzby a tie si tam prelobbovali tí vyššie menovaní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 21:08 
Řádný člen

Pár otázek a odpovědí přímo z webu OSY:

Toto je převzato z : http://www.osa.cz/dolni-menu/pt%C3%A1te ... troje.aspx

Otázka: Je nějakým způsobem zákonně stanovena výše poplatků na níže uvedené zařízení, konkrétně na USB flash disky a na přenosné přehrávače MP3/4 + videa (např. iPody)?

Odpověď: Výše náhradních odměn je stanovena autorským zákonem č.121/200Sb. a vyhláškou Ministerstva kultury č.488/2006Sb. ve znění č.408/2008.

V případě USB flash disků je určujícím kritériem kapacita. Výše náhradní odměny je zde stanovena sazbou 1,50Kč za 1GB. Tady mají chybu - je to 0,15 Kč/GB
V případě MP3/MP4 přehrávačů je rozhodujícím faktorem deklarovaná prodejní cena při dovozu či výrobě. Jedná se o 3% z ceny.

===

Otázka: Jsem výrobcem, i distributorem elektronických zařízení. Vztahuje na mě nějaká povinnost, ať už z pohledu registrace, reportů, deklarace této autorské odměny a prodejních fakturách apod.? A další otázkou, která s tímto souvisí je možná refundace při prodejích těchto nosičů do zahraničí?

Odpověď: Povinnost reportovat a platit náhradní odměny podle §25 autorského zákona je stanovena pro výrobce, dovozce nebo příjemce zboží umožňující pořizování kopií autorských děl. Není povinností tyto odměny uvádět na fakturách, i když některé společnosti tak činí.

Refundaci náhradních odměn bohužel neupravuje ani autorský zákon ani vyhláška MK, která stanoví výši těchto odměn. Zákon však uvádí dva výjimečné případy, na které se nevztahuje povinnost úhrady náhradních odměn. Jedná se o nosiče a přístroje, které budou jsou dovezeny na území ČR za účelem jejich dalšího vývozu a nosiče a přístroje, které jsou určeny k rozmnožování děl na základě licenčních smluv.

===

Otázka: Mohou mi být vráceny poplatky, které jsem zaplatil za DVD-R když je použiji jen pro zálohování vlastních dat?

Odpověď: Náhradní odměny (poplatky) Vám nemohou být vráceny, protože to neumožňuje autorský zákon ani vyhláška 488/2006 Ministerstva kultury, která určuje typy přístrojů, nosičů a výši odměn. Výběr tzv. náhradních odměn, je výsledkem legislativní práce státních institucí, asociací sdružující spotřebitele, povinných subjektů a kolektivních správců, zastupující autory, výkonné umělce a výrobce záznamů.

===

Otázka: Proč každý zákazník platí za koupi elektronického, či paměťového média autorský poplatek, když může být potom stíhání za nelegální pálení hudby?

Odpověď: Úvodem je třeba osvětlit některé pojmy a principy systému náhradních odměn (ne autorských poplatků) z dovozu či výrobě nenahraných nosičů a přístrojů.

Základní princip tohoto systému (s jistými odchylkami funguje tento systém ve většině zemí světa) spočívá v tom, že autorský zákon (č.121/2000 Sb.) ve svém § 30 dovoluje rozmnožování autorských děl pro osobní potřebu. To v praxi znamená, že každý si může pro vlastní a osobní potřebu např.okopírovat chráněné hudební dílo na jiný nosič jako je např.CD, paměťová karta či pevný disk. Jako kompenzaci za tuto legální možnost rozmnožování a kopírování autorských děl, které se v dnešní době stává opravdu masovou záležitostí, stanovil zákon právě systém náhradních odměn. V tomto spočívá největší omyl veřejnosti, která se domnívá, že náhradní odměny jsou zde proto, aby vykompenzovaly pirátskou (nelegální) činnost, a to paušálně všech uživatelů (kolektivní presumpce viny). Realita je však taková, že zde jde jen o kompenzaci či náhradu za zákonem dovolené užití chráněných autorských děl, a to nejen hudebních.

Současně OSA vnímá i nedostatky či negativní stránky tohoto systému, nicméně opravdu není možné kontrolovat každý nosič nebo přístroj zvlášť nebo požadovat po kupujících tohoto zboží, aby hlásili, resp. prokazovali, jaký obsah si kopírují na zakoupené nosiče.

Závěrem bychom Vám ale rádi sdělili, že od 1.1.2009 dochází k výraznému snížení těchto sazeb, a to z pevných disků a paměťových médií. Důvodem je novelizace vyhlášky upravující danou oblast na jejímž vzniku se i OSA výrazně podílel. Nutno podotknout, že k tomuto snížení náhradních odměn došlo i navzdory tomu, že výše sazeb je jedna z nejnižších v celé Evropě.

TO JSOU KRETÉNI !!!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 21:20 
Moderátor

Ti co jsem jmenoval já, jsou u nás známí už od devadesátých let jako nejaktivnější lobbisti za OSU a její propagátoři.

Já bych to viděl tak, že budeme platit OSE poplatky za funkční hlasivky. Pro případ, že bychom si chtěli zazpívat.

Mně třeba sere platit i koncesi za rádio. Mám několik mašinek umožňujících rádio poslouchat, ale jakživ ho neposlouchám, poslouchat nechci a nebudu. Zákon ovšem hovoří jasně - platí se za provozuschopný přístroj.

Jen se divím, že tak profláknutá věc nasrala Akustu až dnes. Já byl nasranej poprvé už před lety, když jsem nechal bejvalce trojmo kopírovat její vlastní diplomku. Z každýho papíru tehdy dostala OSA desetník.

Naposledy upravil ransom dne 12 říj 2016 21:27, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2016 21:20 
Řádný člen

Je to fakt hnus...nejdem sa k tomu ani ďalej vyjadrovať. Beztak s tým nič neurobíme.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]