Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 12:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 30 zář 2016 15:54 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
kodl píše:
to ransom: asi pechfógl. Já udělal taky několik marnejch pokusů, ale unetbootin bez závady, zkus to.

Co dodat: snad jen, že cokoliv s CPU Atom jsou strašné šroty a vcelku nemá smysl se s nimi zabývat. On Mountfield dobře věděl, co dávat jako dárky k sekačkám.
Řešil jsem to u pár wokenních zákazníků ...
K těm instalacím na disk, kde byly předtím wokna:
Vzít dosovský Ranish partition manager, vše smazat a na disk nahrát standardní IPL.
Rozdělení disku si v takto čistém prostředí už Linux zvládne sám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2016 16:06 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
No nepovídej. A jaké dobré služby mi v dobách předtabletových odvedl Asus Ééé. Ještě že nejsem ajťák a nevím, na jakých šrotech jedu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2016 16:25 
Řádný člen

A co jsi na tom, prosím Tě, provozoval - není-li to tajné ? A na jakém OS ? :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2016 16:32 
Řádný člen

Windows XP a běžné věci - Office, Firefox a nějaké webové aplikace. On nepotřebuje každý na všechno nějaký nadupaný stroj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2016 16:42 
Řádný člen

laminat:
tak to samozřejmě souhlasím - na XP to ještě jakžtakž chodilo. WXP nebyly tak náročné. Ovšem série, které pak distribuovali s těmi šílenými W7 Starter - to byl děs. Samotný OS byl osekaný a dělal problémy s kde čím. A když si uvědomíš, jak relativně lehce chodil tehdy i FF (takové ty verze 3 atd.) a starší Office, tak to vcelku jede.
Takže ano - se starými verzemi OS v dobách, kdy aplikace jako přihlížeče atd. nebyly tak nenažrané, tak to Atom (aspoň ty verze s výkonnějším CPU a jakž takž pamětí) udejchal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2016 18:14 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tyhle slabé strojky mi vždycky sloužily skvěle. A sloužily by dodnes, kdyby vývojáři nepotřebovali na běh aplikací stále větší a větší výkony. Tím myslím třeba opensource Firefox nebo Thunderbird, ať chcípnou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2016 21:51 
Řádný člen

laminat píše:
On nepotřebuje každý na všechno nějaký nadupaný stroj.

To je jasný. Já to třeba potřebuju ke své práci. Ale na jednoduché věci není třeba kdovíco. Sice je pro většinu lidí praktické, mít svižnou mašinu a rychlé reakční doby techniky, ale ne za každou cenu. Musí se to brát rozumně.

ransom píše:
Tyhle slabé strojky mi vždycky sloužily skvěle. A sloužily by dodnes, kdyby vývojáři nepotřebovali na běh aplikací stále větší a větší výkony. Tím myslím třeba opensource Firefox nebo Thunderbird, ať chcípnou.

Bohužel je to tak ... skoro bych řekl, že to jsou tiché dohody mezi výrobci HW a SW. Výrobci SW udělají náročný soft a tímto způsobem nutí uživatele, aby upgradoval dřív, než by jinak musel.
Pěkní vychcánkové ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 09:18 
Moderátor

Teď jsem našel aktualizovaný Firefox 49 na služebním noťasu - naprostá katastrofa. Start do použitelné podoby za 90s, načítání stránek 10 až 20s. Zadrhává a žere jak výkon tak paměť - podle správce procesů cca pětinásobek proti IE11 se stejnou otevřenou stránkou. Stránky se blbě posouvají a drhne dokonce i psaní do adresního řádku. Na mém notebooku je to nemlich totéž. Manželka má malinko lepší železo, takže je to o šnýtek lepší, ale i tak na hovno.

Ať jde prohlížeč "o kterém všichni nadšeně mluví" do prdele.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 09:46 

Kraj: ČR - Vysočina
Jedu na chromu na všech strojich, když se přihlasim mám i všade stejnou historii, otevřene stranky trvale ca 25, gmail, fotky automaticky stažene z mobilu, disk se soubory, vyhledávaní hlasem, překladač......... pan google o mě ví všechno, ale zas to pohodlí...... :)

liška je na starym noťasu nepoužitelná

nevím co jste řešili, tak sorry za případný OT.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 12:30 
Řádný člen

"Nezávislá" liška už nějakou dobu patří Googlu, takže ten ji kurví jak může, aby nahnal lidi do náruče estébáckého toxického kovu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 12:43 
Moderátor

Chrome jsem používal když jako první zavedl synchronizaci. Jak postupně bytněl a těžkl, přešel jsem na FF. Dnes jsem rozhodl o návratu k IE. Přeci jen náběh za 6s proti 90 a načítání stránek za 2s proti 20 je jistá výhoda.
Co si ale počnou Linuxáci, to nevím. Leda spouštět IE pod Wine.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 13:53 
Řádný člen

ransom píše:
Chrome jsem používal když jako první zavedl synchronizaci. Jak postupně bytněl a těžkl, přešel jsem na FF. Dnes jsem rozhodl o návratu k IE. Přeci jen náběh za 6s proti 90 a načítání stránek za 2s proti 20 je jistá výhoda.
Co si ale počnou Linuxáci, to nevím. Leda spouštět IE pod Wine.

Tak pokus:

na něco starší (5 let) HW jsem k Win7 Pro nainstaloval jako dualboot linux. vlajkovou loď:
Debian 8.5.0. Jessie ... HDD rozdělen takto:

a) 1. part. W7
b) 2. part. Linux

nenechal jsem Grub2, aby mi hrabal do MBR disku, ale nainstaloval jsem ho do part. Linuxu.

A pak jsem použil (už tam byl od dřívějška EasyBCD manažer http://neosmart.net/EasyBCD/
Tomu jsem řekl, najdi si automaticky, kde GRUB2 leží (mohl jsem to zadat ručně) a bylo.

Po restartu bootuje loader W7 a v něm parádní menu s volbou (Windows7 /Linux).

bez nějakého doinstalování čehokoliv jsem spustil Youtube a frčí zvuk i video.

V rámci instalace jsem si jen vybral grafické prostředí GNOME a XFCE ... KDE mně sere.

FF se načítá za 1-2 sekundy ... no problem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 15:29 

Není tady nějakej thread "Co vás celý měsíc totálně sere"?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 17:03 

Kraj: ČR - Jihomoravský
vestik píše:
Jedu na chromu na všech strojich, když se přihlasim mám i všade stejnou historii, otevřene stranky trvale ca 25, gmail, fotky automaticky stažene z mobilu, disk se soubory, vyhledávaní hlasem, překladač......... pan google o mě ví všechno, ale zas to pohodlí...... :)

liška je na starym noťasu nepoužitelná

nevím co jste řešili, tak sorry za případný OT.

Taky už několik let používám všude jen Chrome a jsem naprosto spokojený. Když občas mám pocit že bych mohl zkusit něco jiného, nainstaluju FF a zachvíli ji zas odinstaluju, protože mně to akorát nasere.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 17:30 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Na XP mám pár fínt.
Kedysi ma pri grabovaní videa, robení si kadečoho...donútil ešte Win98SE učesať ho na max výkon, do leta som robil na po svojom upravenom-prekonfigurovanom XP HOME hoci posledné dva roky na silnom PC. AK by niekto potreboval - rád poskytnem. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 17:51 
Řádný člen

Já mám hlavní systém furt W7 a na virtuálce mám XP. A pokud poid Linuxem nerozchodím Artu (a tím nemyslím, že jí pouze spustím, ale budou mi šlapat i LINE IN na zvukovkách a všechmo pojede korektně), LspCAD, REW, Xover, Edge, WinISD, RS Logix 5000, Factory Talk a Foobar, tak do tý doby pro mne zůstane systémem vhodným jen pro servery a lidi, které baví se neustále srát s počítačem. A je mi fakt buřt, jak rychle co nabíhá a jak jsou widle někomu k smíchu.
Jo a IE je věc úplně k ničemu...lišku používám od dob, co mám internet a i když se zhoršuje, je u mně stále nejlepší. Chroma se na ní nechytá a ubohej IE už vůbec ne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 21:13 

Kraj: SR - Košický
a ja pouzuvam operu a ide mi to najlelsie . nech pkrovnan pz v praci ci pc u znamich.. a dalej neriesim ..mal som linux mint, ale nakoniec som zostal verny win xp he.... ked son bol mali instaloval son si 95 resp win 98 ale na dnes je to zastarale ..a uz aj to xp ake ak clovek nieje narocni posluzi... ( ja som uz narocni prestal byt , nemam na to cas)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2016 21:46 
Řádný člen

Kraj:
Jsem jen běžný uživatel.Nevytvářím doma žádné programy.
Mám dva staré počítače s XP. Jeden s Win 7 přeinstalovaný na 10, chvíli pravda zlobil.
Už je to ale OK.Jeden od zaměstnavatele s Win 10.
Všude používám lišku a nemám žádné potíže.Stránky se mi všude otevírají stejně rychle.
Něco pro pobavení :
Nejraději ze všech počítačů mám ale tenhle Mrkněte na ty hodnoty. Záhada , že to ještě vůbec běhá... :D
Nechal jsem něm jen základ aby to tedy vůbec psalo a hrálo.Používám ho pravda jen na hudbu a internet.
Nicméně tenhle počítač si nechá líbit např : zapojení dvou externích disků, foťáku a zároveň můžu posílat signál do zesíku třeba 5m dlouhým kabelem a vše dlouhodobě bez Hubu.A má asi nejlepší zvukovku ze všech.
Ty nové stroje se v tomto s ním nemůžou vůbec rovnat.Bez Hubu nepošlou nic nikam ani metr. :D
Tahle vykopávka s XP i přes své parametry otevírá stránky s liškou stejně rychle jako mé nejnovější stroje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2016 10:19 
Řádný člen

Linux je skvelá vec.
Raz počas trojmesačnej maródky som si vynastavoval UbuntuStudio (lowlatency) - ono je aj na ZVUK a prácu s ním.

No po čase sa mi po jeho aktualizácii zdrbal a už nebol čas a sily robiť to TAK nanovo.
Do minulého týždňa bol na jednom z diskov, s takým RawTherapee v ňom ide robiť úžasne rýchlo, otvoriť hoci 40 rawov naraz, vo Win10 nie - padne to alebo je to neskutočne pomalééé.

Teraz som na SSD (tri dni) vo Win10. Nasiera kadečím denne
Manželka atd by si poradila v Linuxe. Lenže pokiaľ výrobcovia serú na linux, pokial zasraný WD MyBookEssential nemožno pod ním nijako sprevádzkovať zamknutý, teda odheslovať, mám smolu.

Zopakujem z prvšieho postu:
Pokiaľ niekto potrebuje vyladiť WinXP (či už mu je škoda kupovať silnejší/nový komp) - venujem sa tomu ako hobby nejaké roky, dajú sa doslova kúzla urobiť.

Samozrejem zadarmo :)
Momentálne trčím na PN tak mám kopec času, potom už nebude :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2016 13:02 
Řádný člen

Tak ešte raz. Vymenoval som programy, ktoré by museli šlapať pod Linuxom, aby som uznal, že Linux má pre mňa význam. Ale:
1.To nie sú len programy na počúvanie zvuku alebo prácu so zvukom. Sú to veci určené na meranie, simulácie a RS Logix + Factory Talk sú aplikácie pre prácu s procesormi a HMI Allen Bradley a za to nijaké náhrady neexistujú. A ak existujú, nikto mi ich nekúpi a nestojí to 100€.
2. Ja ani náhrady nechcem - nemám čas a ani chuť sa znova učiť ďalší software, keď som zvyknutý na pôvodný a ten mi šlape bez problémov a to všetko len preto, aby som si dokázal, že Linux je super.
Takže píšem to znovu a tentokrát naposledy: Linux nie je použiteľný pre každého a tým pádom to nie je plnohodnotný systém. A donekonečna ho budú obhajovať len IT-čkári a ľudia, ktorých baví sa hrabať v operačnom systéme. Ľudia, ktorí potrebujú alebo dokonca musia používať špecifický software (či už to bude strojný inžinier, programátor, zvukár, grafik apod.) sa na nejaký Linux vyserú, pretože im je platný ako mŕtvemu zimník.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]