Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 11:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 01 zář 2016 11:56 

Kraj: ČR - Jihomoravský
asi vestavěný k******o z výroby. Takhle mrtvou 7805 jsem viděl jedině, když je krmená víc než 30V na vstupu. Jinak podle obrázku pěknej magneťák.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 zář 2016 12:11 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tohohle se vždycky bojím, když opravuju nějakou banalitu na něčem drahým...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 zář 2016 13:25 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
kodl: No jo. Jenomže trafo dává 10V, takže dostat 30V na vstup tý 7805 ani nejde...Možná opravdu vadný kus z výroby. Taky má ta věc 30 let, něco pravděpodobně najeto a tam už se může stát cokoli.

ransom: To asi každý...a kdo opravuje věci často, tak z času na čas se prostě takový černý petr trefí. Pak už je to i o tom, jak se k tomu postaví zákazník. Zda uzná, že tohle se prostě stát může a není to Tvoje chyba, nebo bude tvrdit, že to chcíplo Tobě na stole, tak za to neseš odpovědnost. Já bych samozřejmě mohl být taky kunda, poslat mu to takhle a tvrdit, že mně to fungovalo...ale na to zase nemám žaludek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 zář 2016 13:47 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
TheLastUnicorn píše:
Včera mne neskutečně naštval Teac X-2000M. Dostal jsem ho do opravy kvůli nedržení rychlosti posuvu a zatuhlé mechanice. Udělal jsem tedy, co bylo třeba (vyčistil komutátor motoru, vyčistil a namazal mechaniku, seřídil tahy) a těšil se, jak ten sráč pěkně maká...no trvalo to jen asi cca 20 minut. Od magnetofonu jsem odešel, nechal ho běžet a šel si udělat večeři. Když jsem se k němu vrátil, magnetofon byl tak nějak v pozici "stop", počitadlo mrtvý, za to na něm svítily porůznu kontrolky funkcí...ovládání mrtvý. Z nevysvětlitelných důvodů šlusnul stabilizátor 7805 a poslal do napájení ovládání cca 12V. Vypadá to, že mikropočítače LM6402H a LM6405H odešly do věčných lovišť. Co s tím teď budu dělat fakt netuším. Kdybych tyhle šváby i sehnal, tak jejich ROM nenaprogramuju, protože nemám jak. Sehnat je naprogramované přímo pro X-2000M je dnes už asi nemožné. Jedině sehnat celou desku řízení, což nebude ani jednoduchý, ani levný...odhaduju, že pokud se někde objeví, tak míň jak 300€ stát nebude... :(

No jestli měli takto udělané napájení bez další ochrany, tak to zase moc dobrý vývoj není. Holt je to spotřebka. Když jsem dělal vývoj pro armádu, tohle by mi neprošlo. Ale to je jiný level. Přitom ochránit logiku před ořepětím je stupidně primitivní. Dnes to.má na desce každý ntb.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 zář 2016 15:53 
Řádný člen

Jediná ochrana je tam tavná poistka u sekundáru...ta však ochrání tak leda usměrňovač a vinutí trafa před nadproudem. Proti přepětí tam není nic...ani pitomá zenerka.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2016 20:48 

DT300, už mě vážně pijou krev :evil:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 zář 2016 05:27 
Řádný člen

Stvrdol som náhle na maródke (hodne nevhod aj z prac.dôvodov).
Potreboval som zaviesť vrátiť požičané reprobedne ~85 km. Problém na týždeň...
Z okruhu oslovených známych niektorí objektívne nemohli.
Z tých, čo sľúbili - traja akosi zabudli, štvrtý, ktorý má najviac času a najmenší problém zaviesť sa kedykoľvek kamkoľvek - "Samozrejme, zajtra Ti zavolám" ani nedvíhol dva dni telefón :(
Pomohol až známy s podlomeným zdravím, ktorý máva čas vypočítaný doslova na minúty.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 zář 2016 17:47 
Moderátor

Aspoň víš, kdo je kdo.

Mě dnes po více než dvaceti letech věrné služby poprvé zradila má milovaná černá Narexka EVP13 E-2H3, ještě z první série vyráběné komplet u nás. Zhebnul vypínač s regulátorem. Tak snad najdu v práci v některém vraku náhradu. Nový do té původní série už se nedá sehnat a moc se mi to nechce upravovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2016 00:49 
Řádný člen

Sic to nieje repro...no po..baný Win10 si kurví nastavenia ako sa mu zachce :(
Najma asociácie programov :(((

Naposledy upravil tatko Tom dne 29 zář 2016 13:32, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2016 20:12 
Moderátor

Jestli jsi při instalaci použil expresní nastavení, tak si za to ale trochu můžeš sám...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2016 20:36 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
tatko Tom, potvrdzujem po poslednej aktualizácií rovnaké problémy...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2016 00:10 

Ti co utekli k linuxu od windows žádné problémy nehlásí...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2016 09:29 
Moderátor

Že by další přestřelka nekonečné války Linux vs. Widle?

Já s rudýma ušima přiznávám jeden starý stroj provozovaný pod Win10. Všecko je u něj už při instalaci zakázaný, včera jsem se koukal a je to zatím v pořádku.

Zkoušel jsem docela nedávno poslední Mint (18). Celkem dobrý, líbí se mi to, ale furt mi chybí plnohodnotná náhrada přinejmenším za Foobar2000. Bez toho mi je jinak funkční systém k ničemu, protože bych ho dal především do starého noťasu co mám na muziku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2016 22:29 
Řádný člen

ransom píše:
Že by další přestřelka nekonečné války Linux vs. Widle?

Já s rudýma ušima přiznávám jeden starý stroj provozovaný pod Win10. Všecko je u něj už při instalaci zakázaný, včera jsem se koukal a je to zatím v pořádku.

Zkoušel jsem docela nedávno poslední Mint (18). Celkem dobrý, líbí se mi to, ale furt mi chybí plnohodnotná náhrada přinejmenším za Foobar2000. Bez toho mi je jinak funkční systém k ničemu, protože bych ho dal především do starého noťasu co mám na muziku.

To by byla píčovina o tohle válčít. Widle na Linux nemají šanci. Jen na to ještě spousta klikačů nepřišla a jdou s hlavním proudem bez ohledu na nevýhody ... :lol: To je jak MS Office vs Libre Office. Nebo zarytí uživatelé MS Outlook a to včetně těch, co v tom používají jen mail.

Foobar2000 apod. ... zkus prolézt repozitáře, třeba nějakou LIN aplikaci, co by alespoň podobně řešila Tvé požadavky, možná najdeš. Ale to nesmíš chtít, aby byla předinstalovaná v distribuci. Je tam toho spoustu, ale všechno ne.

Ale samozřejmě i podruhé souhlasím s kodlem :-)

Před pár dny jsem opět řešil jednu pí.., co si neuhlídala prsty a pastičku z Redmondu nainstalovala. Vždycky mě na tom nejvíc nasere, že je to spousta práce navíc. Ono, když tam má někdo jen OS, Office a pár dokumentů, jde o prd ... to je hned. Ale když tam lidí mají 20 vyladěných aplikací, nemají původní instalačku, nepamatujou si hesla atd. a chtějí to málem do druhého dne všechno obnovit ... to je problém.
Kdyby si ti kreténi aspoň udělali před "akcí" kompletní image disku. To mají všichni z toho, že si nechali zapnuté automatické aktualizace. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2016 23:12 
Moderátor

Ne, neexistuje. Jediná možnost je používat Foobar + Wine (když člověk pomine opravdu příšerný prostředí).
Zkusil jsem Minta na zprovoznění starého netbooku. Nejprve jenom jako LIVE z placky - dobrý. Pak jsem to nainstaloval vedle Widlí - dobrý, chodilo to celkem svižně, dokonce se mi podařilo přehrát i větší část muziky. Jako jakž takž použitelný přehrávač se zdá být Audacious, i když je spíš primitivní než stroze prostý jako Foobar. No dobře, ale fungovalo to nějak.
Pak jsem z prdele pustil instalaci znovu, ale s přeformátováním celýho disku - po instalaci systém nenaběhnul vůbec. Nic, ani zavaděč. Nic. Což je opravdu rozhodně lepší než WIN10.

Opravdu si myslíš, že Widle používají jenom kreténi?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2016 23:28 
Řádný člen

ransom píše:
Opravdu si myslíš, že Widle používají jenom kreténi?

Tak jsem to přece nenapsal. Já jsem napsal, že to byli Ti, co tam ty 10ky odklikli a neobtěžovali se nějakou komplet zálohou. Vím, že v určitých fázích to byly fakt záludné pastičky. Ale vím o spoustě lidí, co se tomu "ubránili" a někteří chytří dokonce udělali IMAGE disku a pak "pokusničili" s W10. je to o lidech, nepozornosti apod.

ransom píše:
Pak jsem z prdele pustil instalaci znovu, ale s přeformátováním celýho disku - po instalaci systém nenaběhnul vůbec. Nic, ani zavaděč. Nic.

To, že Ti to nechodilo vůbec, mohlo být jen v tom, že jsi třeba zvolil špatné umístění zavaděče ... to je dost častá chyba ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2016 07:33 
Moderátor

Ne, to nebyla žádná moje chyba. Instalace proběhla dvakrát naprosto stejně, úmyslně v režimu pro blbé, kdy si instalátor sám rozdělí a naformátuje disk, bez mého zásahu. Poprvé vedle Widlí, podruhé místo nich. Přesně totéž už jsem zažil několikrát dřív, při zkoušení Mandrivy, Knoppixu nebo Ubuntu, případně Androida pro X86. Systém, který se automaticky nainstaloval a pak nespustil.
Já jsem naopak musel do rozdělení disku hrábnout ručně, aby to chodilo.

Je zajímavý, že drobné chyby Linuxu připíšeš jedině chybě uživatele...

Instalace sama trvala asi 45 minut (proti hodině u WIN7) a nějaké chybějící ovladače si to stáhlo samo (určitě k WiFi). Je to použitelný vcelku slušně, ale hnusný a primitivní. Tím netvrdím že to je špatně, ale prostě jenom konstatuju fakt. Na druhou stranu to běží na tom slaboučkém Atomu s 1GB RAM vcelku svižně a systém furt tolik nehrabe do HDD.
Start systému z klasického HDD cca 2 minuty (stejně jako u Widlí). Spuštění Firefoxu cca 20s. Spuštění správce programů cca 1 minuta, aniž by bylo vidět že se něco děje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2016 08:02 

A je to tu zas... :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2016 08:31 
Řádný člen

ransom píše:
Je zajímavý, že drobné chyby Linuxu připíšeš jedině chybě uživatele....

Napsal jsem třeba ..Často je to tím, že po sobě systémy nesmažou MBR. Spousta distribucí má volitelnou možnost, kam umístit sysrem loader. Do bootsektoru disku, do root partition atd.
V případě, kdy tam byl multiboot s Woknous, je napřed vhodné se zbavit bootmanageru a zbytků partitons jejich jednoduchou likvidací pomocí part. manageru (dobrý je Ranish part. manager).

TheKytu:
No a co ? Tak to nečti ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2016 08:47 

Asi používám HW jiné třídy, instalace mintu z USB nikdy netrvala dýl než 5 minut (samozřejmě na SSD disk). Je fakt, že na tom disku asi zůstaly nějaký zbytky, chtělo by to spustit live verzi, podívat se, jestli tam ten disk vůbec je a zlikvidovat partions bezezbytku. A nebo odešel disk do věčných lovišť.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]